Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα εν μέσω τραπεζικής αντίδρασης

Κέρδη σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές. Μικτές τάσεις στα ομόλογα. Ολοταχώς για αρνητικό ρεκόρ τζίρου πηγαίνει το ΧΑ. Αντιδρούν οι τράπεζες με μέτριες συναλλαγές. Κέρδη 2% για 3Ε. Πτώση για ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Folli.

Λίγο μετά τις 14:15 η αξία των συναλλαγών ξεπέρασε το… δυσθεώρητο φράγμα των 10 εκατ. ευρώ. Τόσες είναι οι συναλλαγές σήμερα, και μάλλον θα πρέπει να οδεύουμε σε αρνητικό επίπεδο, ενδεικτικές ωστόσο της πλήρους απαξίωσης του Χ.Α.

Από αυτήν την άποψη, λίγη σημασία, για να μην πούμε ελάχιστη, έχουν η διακύμανση βασικών δεικτών και μετοχών, η συμπεριφορά συγκεκριμένων εταιριών και όσα διαδραματίζονται μπροστά και πίσω από το ταμπλό. Είναι ενδεικτικό πως από τα 11,1 εκατ. ευρώ (στις 14:32) τα 2,7 είχαν αλλάξει χέρια στην Εθνική και το 1,7 στον ΟΠΑΠ. Είναι οι μόνες μετοχές, μέχρι αυτήν την ώρα, που είχαν τζίρο πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Για τέτοιο κατάντημα μιλάμε…

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το κλίμα παραμένει σταθεροποιητικό, ενώ το ευρώ διατηρείται πάνω από το 1,30 δολάριο. Ο DAX ενισχύεται προς τις 5.735 μονάδες, ο CAC40 οριακά χαμηλότερα των 3.000 και ο FTSE 100 στις 5.407 μονάδες. Και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ο τζίρος είναι μέτριος, αλλά όχι στα χάλια τα δικά μας. Εν τω μεταξύ, μικτές τάσεις καταγράφονται στα ομόλογα.

Με συναλλαγές 1,7 εκατ. τεμαχίων, η μετοχή της Εθνικής αντιδρά κατά 3,29% προς το 1,57 ευρώ. Αντιδρούν επίσης οι Alpha - Eurobank αλλά και η Κύπρου, το Τ.Τ. και λιγότερο η Περαιώς κι η Marfin Popular Bank. Άλλωστε, θα ήταν πρόκληση σε μία συνεδρίαση με τόσο ρηχό τζίρο και με απόντες τους πωλητές να μην επιχειρούνταν η σταθεροποίηση μετοχών του τραπεζικού κλάδου.

Από τον 20άρη η μετοχή της ΔΕΗ υποχωρεί προς τα 4,14 ευρώ, του ΟΤΕ προς τα 3,03, ενώ ενισχύεται οριακά στα 6,81 ευρώ ο ΟΠΑΠ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, τηρουμένων των αναλογιών πάντα, καλές συναλλαγές πραγματοποιούνται στην ΕΥΔΑΠ, στα Ελληνικά Χρηματιστήρια αλλά και στην Αττικής, στον Βωβό και στο Υγεία.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v