Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζοβαρής η αντίδραση και στο ΧΑ

Με τραπεζοκεντρικού χαρακτήρα αντίδραση ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να ακολουθήσει το θετικό πρόσημο των ευρωαγορών, έπειτα από 6 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Ζητούμενο να μην αποδειχθεί μία ακόμα "bull trap".

Προσπαθεί να συγχρονιστεί με τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το Χ.Α., ο Γ.Δ. του οποίου από την αρχή της συνεδρίασης κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο και μετά την παρέλευση 50 λεπτών από την έναρξη βρίσκεται σχετικά κοντά στο υψηλό ημέρας, και συγκεκριμένα στις 673,07 μονάδες, με κέρδη 1,33%, ενώ ο τζίρος φτάνει τα 10 εκατ., από τα οποία το 0,6 αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές λόγω πακέτων στη ΔΕΗ και στην Coca Cola.

Καθαρά τραπεζοκεντρικού χαρακτήρα η μέχρι στιγμής σημερινή αντίδραση, με τους υπόλοιπους τίτλους του 20άρη να ακολουθούν με σχετική δυσκολία, ενώ τίποτα το ιδιαίτερο δεν παρουσιάζουν η μεσαία και η μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου μόνο η ΓΕΚ Τέρνα και ο Βωβός συνδυάζουν αξιοπρόσεκτα κέρδη με σχετικά πειστικές συναλλαγές.

Η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών ξεπερνά το 2 προς 1, όμως η συντριπτική πλειονότητα των εισηγμένων τίτλων κινείται με ελάχιστες έως μηδενικές συναλλαγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις μετοχές του 20άρη οριακά αρνητικό πρόσημο παρουσιάζουν τα ΕΛΠΕ και η Jumbo, ενώ ο τίτλος του FF Group κινείται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, με συναλλαγές που δεν ξεπερνούν τα 1.000 τεμάχια.

Αντίθετα, με κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων κινούνται η MIG και ο Μυτιληναίος.

Όπως προαναφέρθηκε, όλο το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο τραπεζικό ταμπλό, καθώς όλοι ανεξαιρέτως οι τραπεζικοί τίτλοι κινούνται με μικρότερα ή μεγαλύτερα κέρδη.

Ξεχωρίζει το 10,45% για την Τράπεζα Αττικής, με συναλλαγές όμως που μόλις και μετά βίας ξεπερνούν τις 9.000 τεμάχια, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα των 6 ποσοστιαίων μονάδων κινούνται η Alpha Bank και η Τ Βank.

Και των 5 ποσοστιαίων μονάδων η μετοχή της Αγροτικής.

Ακολουθούν με κέρδη μεγαλύτερα του 4% η Εθνική, η Eurobank, η Κύπρου, η Πειραιώς και το Τ.Τ.

Με οριακά κέρδη και συναλλαγές μόλις 330 τεμαχίων κινείται η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μόλις 3 τίτλοι ξεπερνούν σε όγκο το 1 εκατ. τεμάχια και αυτοί είναι η Εθνική, η Κύπρου και η Πειραιώς.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι, ει δυνατόν, ο δείκτης να κλείσει κοντά στα υψηλά ημέρας, ούτως ώστε να μην εκτεθούν για πολλοστή φορά οι πρωινοί αγοραστές, ενώ σταδιακά πρέπει να αρχίσει να βελτιώνεται και ο ημερήσιος τζίρος.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v