Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση ανάσυρσης με φόντο τη Σύνοδο

Πονταρίσματα υψηλότατου κινδύνου επιχειρούνται στις αγορές με τον ΓΔ να αναδύεται από τα ελάχιστα των 1.166 μονάδων μετά την είδηση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την κρίση. Ανοδικά ΕΤΕ, Coca Cola.

Πονταρίσματα υψηλότατου κινδύνου επιχειρούνται στις αγορές.

Με βασικούς δείκτες, μετοχές να ανασύρονται από τους πρωινούς πυθμένες και να αντιδρούν.

Ενδεικτικά, ο ΓΔ από τις 1.166 στις 1.205 μονάδες πριν από λίγο. O FTSE 20, από τα ελάχιστα των 508,5, περί τις 20 μονάδες υψηλότερα, πριν από λίγο. 

Με την Εθνική από τα ελάχιστα των 4,15 ευρώ στα 4,42 ευρώ στις 15:38.

Ανάλογες κινήσεις επιχειρούνται στις περισσότερες ευρωαγορές στο πλαίσιο μιας ξεκάθαρης κίνησης προεξόφλησης των επόμενων πιθανών κινήσεων των ευρωπαίων.

Καταλυτική θεωρείται η είδηση του Reuters για "έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή για την κρίση χρέους". Την ίδια μέρα, που θα γίνονται γνωστά τα αποτελέσματα των stress tests για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Με υψηλό ρίσκο και με γνώμονα ένα δίλημμα ανάλογο αυτού που θέτει ο Γ. Παπανικολάου (Δημοσιονομική Ένωση ή διάλυση θέλουν οι αγορές), τα πονταρίσματα δικαιολογούνται σε μεγάλο βαθμό.

Σημειώνεται ότι το ευρώ κινείται αυτή την ώρα στα 1,4011 δολάρια, εμφανίζοντας άνοδο από τα χαμηλά τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου στα οποία υποχώρησε νωρίτερα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v