Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικά σκαμπανεβάσματα και φήμες

Κέρδη με έντονες διακυμάνσεις για τον τραπεζικό κλάδο που οφείλονται και στην αναζωπύρωση φημών για επαφές. Ανοδος για Alpha (3,88%), Eurobank (5,65%), TT (7,76%). Πιέσεις για την Εθνική.

Χοντρό παιχνίδι σήμερα στη Σοφοκλέους καθώς όργιο φημολογίας αναπτύσσεται στην αγορά, εμπλέκοντας ακόμη και αντικρουόμενα σενάρια για επαφές συνένωσης μεταξύ τραπεζών.

Ισχυρά κέρδη τα οποία τώρα έχουν περιοριστεί "γράφει" ο τραπεζικός κλάδος. "Τρέχουν" Alpha (3,88%), Eurobank (5,65%), TT (7,76%), ενώ πιέσεις δέχεται η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Η νευρικότητα και οι συχνές εναλλαγές προσήμων στο ΧΑ είναι έντονες με τον Γενικό Δείκτη να κινείται αυτή την ώρα στα επίπεδα των1627 μονάδων με κέρδη 0,51%  και τον FTSE 20 να υποχωρεί 0,1% στις 760 μονάδες. 768 μονάδες.

Με την αξία των συναλλαγών στα 128 εκατ. ευρώ, ενδεικτική του μειωμένου επενδυτικού ενδιαφέροντος και της στάσης αναμονής κυρίως των βραχυπρόθεσμων παικτών.

Όλα αυτά εν μέσω ευρύτερου προβληματισμού διεθνώς για την πετρελαϊκή κρίση, τις συνέπειες που σηματοδοτούν οι εξελίξεις στη Λιβύη και βεβαίως στην προσπάθεια ερμηνείας των όσων κυοφορούνται γύρω από το «ελληνικό πρόβλημα».

Η χθεσινή συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με την γερμανίδα καγκελάριο μπορεί να προδιαγράφουν μια διέξοδο για την προοπτική επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, δεν δίνουν κάτι παραπάνω όσον αφορά στα υπόλοιπα.

Σε ένα τόσο εξαιρετικά ασταθές, ευμετάβλητο περιβάλλον, μόνο ως καλοδεχούμενη μπορεί να θεωρηθεί η ανάσχεση της διορθωτικής τάσης, η επιβεβαίωση βραχυπρόθεσμων στηρίξεων και η συντήρηση του Γενικού Δείκτη περί τις 30-40 μονάδες πάνω από τη ζώνη των 1.600 μονάδων. Πολλώ δε μάλλον, που δεν απειλήθηκαν ούτε καν στην αρχή της συνεδρίασης οι 1.550 μονάδες.

Από τον 20άρη το όποιο ενδιαφέρον των βραχυπρόθεσμων παικτών παραμένει σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Marfin Investment Group, Eurobank, Alpha.

Στα 7,29 ευρώ η Εθνική, στα 5,12 ευρώ η Alpha Bank, στα 1,68 ευρώ η Πειραιώς. Από τις μη τραπεζικές, αντιδρούν οι Jumbo, Coca Cola, Motor Oil, ΟΤΕ.

Από τις μετοχές που βρίσκονται σε διαπραγμάτευση, για 104 σημειώνονταν ανοδική αντίδραση, πριν από λίγο, και για 48 υποχώρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v