Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Επιμένουν οι πωλητές στις τράπεζες

Οι πωλητές έχουν τον πρώτο λόγο και σήμερα στις τράπεζες, πιέζοντας την αγορά έως και 1% χαμηλότερα. Προς τις 1.550 ο ΓΔ, προς τις 720 ο FT-20, και χαμηλότερα των €6,7 η Εθνική. Κέρδη για ΔΕΗ.

Ήξεις αφήξεις για το ΧΑ, καθώς βασικοί δείκτες και μετοχές παραμένουν εγκλωβισμένοι στα γνωστά εύρη διακύμανσης.

Από την αρχή της συνεδρίασης, η τάση παραμένει ασαφής, καθώς βασικοί δείκτες και μετοχές σηματωροί δεν πείθουν για το ενδεχόμενο άμεσης υπέρβασης των αντιστάσεων.

Ωστόσο, δεν φοβίζουν με την προοπτική υποχώρησης κάτω από επίσης σημαντικές στηρίξεις.

Έτσι, για τον Γ.Δ. το μέχρι τώρα εύρος κυμαίνεται μεταξύ 1.563,1 και 1.576,8 μονάδων.

Για τον FTSE-20 το εύρος διαμορφώνεται μεταξύ 725 και 733 μονάδων με τις τράπεζες να πιέζονται χαμηλότερα και… δευτερεύοντα χαρτιά του 20άρη να επιμένουν υψηλότερα.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί έως 0,38% προς τις 1.560 μονάδες, ο 20άρης κατά 0,6% προς τις 723, με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά τα 16 εκατ. ευρώ στις 11:10.

Στα 6,70 χαμηλότερα η Εθνική Τράπεζα, στα 4,05 διορθώνει η Eurobank, απώλειες για ΤΤ, Τραπεζα Κυπρου, ΜΡΒ, ΑΤΕ.

Η ΔΕΗ αντιδρά έως 3,1% προς τα 11,94 ευρώ, τα ΕΛΠΕ στα 6,70, η Jumbo στα 5,29, ο Τιτάνας στα 15,93.

Η επιμονή των πωλητών, κυρίως στην Εθνική Τράπεζα, που πιέζουν τη μετοχή στα 6,65 ευρώ, λειτουργεί προς ώρας αποτρεπτικά για τους αγοραστές.

Οι οποίοι δεν έχουν λόγο και δεν δείχνουν άλλωστε να βιάζονται για την άμεση λήψη θέσεων.

Εξαρχής ζητούμενη ήταν η επιβεβαίωση των σημαντικών στηρίξεων, κάτι που είχαμε κάνει και χθες άλλωστε και προς αυτήν την κατεύθυνση παραμένουμε προσηλωμένοι.

Σε σχετικό θέμα του Στ. Κοτζαμάνη, πόσο κούρεμα αντέχουν οι τράπεζες, αναφέρονται αρκετά ενδιαφέρονται, που κατά την εκτίμησή μας, δικαιολογούν νέο γύρο ταλαιπωρίας στον κλάδο.

Μέχρις ότου επιβεβαιωθεί ή όχι η βραχυπρόθεσμη τάση, το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται σε μεμονωμένες μετοχές, μεγάλης – μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που θα αποδειχθούν ανθεκτικές σε αυτόν τον διορθωτικό γύρο.

Και από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, αναφερόμαστε συγκεκριμένα στα ΕΧΑΕ, στη Μέτκα, στη Γενική Τράπεζα, τη Frigoglass, τον Φουρλή, το Υγεία, και ακόμη 2-3 από την ίδια ομάδα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v