Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων στις τράπεζες

Απώλειες έως και 1% σημειώνονται για τους βασικούς δείκτες, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στις 1.530 και τον FTSE-20 στις 715 μονάδες. Παραμένουν κλειδί τα 6,8 ευρώ για την Εθνική.

Στη διακράτηση των κεκτημένων στρέφεται το ενδιαφέρον, βραχυπρόθεσμα.

Σε μία μάλλον σταθεροποιητικών διαθέσεων – τάσεων μέχρι τώρα συνεδρίαση, βασικοί δείκτες μετοχές επιχειρείται να κινηθούν εντός ελεγχόμενων ζωνών.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ουρά αγοραστών και περαιτέρω αντίδραση για βασικούς δείκτες, μετοχές που έδωσε μέσα στα πρώτα 5-15 λεπτά τη δυνατότητα να κατοχυρωθούν θέσεις σε συγκριτικά καλές τιμές.

Αρχικό υψηλό για τον Γ.Δ. στις 1.562,8 μονάδες και χαμηλό πριν από λίγο προς τις 1.545 με το ποσοστό μεταβολής να φτάνει στο -0,3%.

Ανάλογη διακύμανση και για τον FTSE-20 που ξεκίνησε μεν ανοδικά από τις 733,2 και να συνεχίσει δε υποχωρώντας στις 723 μονάδες.

Αναστροφή της τάσης μετά την εμφάνιση πωλητών κυρίως σε τραπεζικές μετοχές και με τις Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, ΤΤ, Κύπρου να «γυρίζουν» στο κόκκινο.

Η Εθνική από την αρχικά υψηλή τιμή των 7,14 ευρώ υποχωρούσε πριν από λίγο στα 7 ευρώ με συναλλαγές που ξεπερνούσαν τα 4 εκατ. ευρώ.

Συγκριτικά υψηλός τζίρος και στην Πειραιώς, στην Αlpha Bank, αλλά και σε Eurobank, Κύπρου.

Η τάση στις ευρωαγορές παραμένει μικτή, με τον DAX 0,32% υψηλότερα προς τις 7.090 μονάδες και τον FTSE-100 να διορθώνει οριακά προς τις 5.943 μονάδες.

Οριακή διόρθωση και για το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Σταδιακά μετά τις 11:15 οι πωλητές πήραν το πάνω χέρι και στην Εθνική, πιέζοντας την τιμή έως και 0,7% χαμηλότερα, δηλαδή και πάλι κάτω από τα 7 ευρώ.

Οι απώλειες για τον FTSE-20 διευρύνονταν έως και 0,9% με τον δείκτη να χάνει τις 720 μονάδες, ενώ ανάλογη εικόνα διαμορφώνονταν και για τον Γ.Δ. που πλησίαζε τις 1.535 μονάδες.

Ενδεχόμενη υποχώρηση του Γενικού Δείκτη χαμηλότερα των 1.530 μονάδων και του FTSE-20 κάτω από τις 715 θα μας υποχρέωνε να επανεξετάσουμε τη βραχυπρόθεσμη, κυρίως ενδοσυνεδριακή, στάση μας.

Αυτό γιατί λίγο μετά τις 11:00-11:05 επιβαρύνθηκε υπερβολικά η προσφορά στη μετοχή της Εθνικής (-1,14%) με τους εν δυνάμει αγοραστές να υποχωρούν προς τα 6,9 και 6,8 ευρώ.

Αυτές οι δύο συγκεκριμένες τιμές θεωρούνταν εξ’ αρχής σημεία αναφοράς για όσους ακολουθούν βραχυπρόθεσμα όχι μόνο την Εθνική, αλλά τον τραπεζικό δείκτη και τον 20άρη συνολικότερα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v