Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Στις τράπεζες το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον

Ψήνεται στο Βερολίνο η…ελληνική λύση. Προς τις 12.000 μονάδες ο Dow με το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον στο ΧΑ να έχει "επιστρέψει" προς τις τράπεζες. Κλειδί οι 718-720 μονάδες για τον FTSE 20, τα 6,8-7,0 ευρώ για την Εθνική.

Στους…τρεις σωματοφύλακες Εθνική, Alpha και EFG αναφέρονταν ο Θανάσης Σταυρόπουλος και η προσέγγιση του φίλτατου δεν απείχε και πολύ από την πραγματικότητα. Που βρίσκει τον Γενικό Δείκτη στις 1.548 με ενδοσυνεδριακό υψηλό τις 1.560 μονάδες, τον FTSE 20 στις 725 με τοπική κορυφή στις 731 μονάδες και τον τραπεζικό κλάδο να ξαναμπαίνει στο…παιχνίδι.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες δεν θεωρούσαν τυχαία την πρώτη, μετά από πολύ καιρό, συγκρατημένα θετικότερη προσέγγιση ενός ξένου οίκου έναντι του κλάδου. Η αναβάθμιση από την Credit Suisse παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς στις εκτιμήσεις της περιλαμβάνονται τα περισσότερα αρνητικά ενδεχόμενα και σενάρια που επιφυλάσσονται για το ελληνικό χρέος και τις συνέπειες του στα μεγέθη των τραπεζών.

Η Εθνική κράτησε εχθές τα 7 ευρώ συντηρώντας την θετική απόδοση που έχει σε διάστημα μηνός (και τριμήνου) κατά περίπου 16%.

Από τα χαμηλά των 5,62 ευρώ (στις 11/1/2011) είναι εμφανές πως καταβάλλεται επίπονη και επίμονη προσπάθεια απεγκλωβισμού από ελάχιστες τιμές.

Όπως επίσης εμφανής είναι ο διαμορφούμενος σχηματισμός αναστροφής. Κάτι ,που παρατηρείται και στην Alpha Bank ενώ για τη Eurobank η διαγραμματική απεικόνιση είναι επίσης ενθαρρυντική.

Όλα αυτά βέβαια με την αίρεση, πως η κυοφορούμενη λύση- διέξοδος (με εντολή και καθ΄υπόδειξη του Βερολίνου) έχει ορίζοντα Μαρτίου- αρχών Απριλίου.

Πρακτικά το ΧΑ, οι τράπεζες, ο FTSE 20 θα πρέπει να…αντέξουν μέχρι τότε με την ελάχιστη τιμή των 623,9 μονάδων να αποτελεί μέχρι τώρα ισχυρότατο σημείο αναφοράς.

Θα επαναλάβουμε την εκτίμηση μας- καθαρά προσωπική και μόνον- πως ακόμη είναι πρώιμη οποιαδήποτε βεβαιότητα για τη μη καταγραφή νέων τιμών χαμηλότερων από τις υφιστάμενες.

Ωστόσο το ενδιαφέρον, κυρίως βραχυπρόθεσμα, έχει μεταφερθεί σε "ισχυρά χέρια", που κατά την εκτίμηση μας μπορούν να κρατήσουν την αγορά από τις 623 μονάδες και πάνω. Στις 725 ο 20άρης με τους περισσότερους να εμμένουν στην επαναπροσέγγιση των 740-750 μονάδων προυπόθεσης απαραίτητης για όσους μένουν αγοραστές-long στην αγορά, αυτή την περίοδο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v