Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δοκιμάζει σημαντικές αντιστάσεις η αγορά...

Με απόδοση 3% για Eurobank, Alpha Bank, με την Εθνική έως τα 7,14 ευρώ και τους ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ να συνδράμουν, ο 20άρης προσεγγίζει την αντίσταση των 740-750 μονάδων. Στο κόκκινο 6 μετοχές του 20άρη.

Λίγο μετά τις 14:00 οι αγοραστές έγιναν πιεστικότεροι… ωθώντας έτσι, βασικούς δείκτες, μετοχές πάνω από τις αρχικά τοπικές κορυφές.

Με αυξανόμενο τζίρο ο Γενικός Δείκτης περνά τις 1.560, ο FTSE-20 τις 730 μονάδες, ενώ υπεραποδίδουν και οι άλλοι επιμέρους δείκτες Financial Times.

Με την Εθνική να φτάνει έως και 2,9% υψηλότερα στα 7,09 ευρώ, της Eurobank, Alpha Bank, να ενισχύονται από 3,5% και πάνω και τους ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ ξανά σε βραχυπρόθεσμα ανοδικό κανάλι, στην αγορά διαμορφώνεται καλύτερο κλίμα.

Με τον τζίρο στα 70 εκατ. ευρώ από τα οποία 16,6 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Εθνικής, άλλα 7,1 στον ΟΠΑΠ, άλλα 6,5 στην Πειραιώς, άλλα 5,2 στην Alpha Bank και 3,7 στη μετοχή της Κύπρου.

Μόλις 4 μετοχές από τον FTSE-20 υποχωρούν, ενώ ανοδικά ακολουθούν Μυτιληναίος, Τιτάν, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ και 3E.

Την ίδια ώρα στις ευρωαγορές ο Dax υποχωρούσε έως 0,6% προς τις 7.015 μονάδες, ο Cac-40 κατά 0,30% οριακά στις 4.000 μονάδες και κατά 0,2% υψηλότερα ο FTSE-100 που περνά τις 5.900 μονάδες.

Δεδομένου του κλίματος στις ευρωαγορές, στο ΧΑ επιχειρείται η προσέγγιση των πρώτων σημαντικών περιοχών αντίστασης.

Πρακτικά σε εξέλιξη βρίσκεται η κίνηση στις 1.570-1.580 μονάδες για τον Γ.Δ. και των 740-750 μονάδων για τον FTSE-20.

Υπεραπόδοση όμως, και για αρκετές μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης αποτίμησης.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις με συναλλαγές που παραπέμπουν ευθέως σε εισροή «έξυπνου χρήματος».

Ενδεικτική θεωρούμε την περίπτωση των FF Group, του Φουρλή, του Υγεία, της Σιδενόρ, της Μέτκα, της Intralot, της J&P ΑΒΑΞ, αλλά και άλλων από αυτήν την κατηγορία.

Κυρίως βραχυπρόθεσμο χρήμα που ποντάρει σε επιχειρηματικές εξελίξεις-συνέργιες φαίνεται να τοποθετείται σε μετοχές των ΔΟΛ, εβζ, Κλουκίνας – Λάππας, Μηχανική, Proton Bank, Centric.

Από τον FTSC υπεραποδίδουν οι θυγατρικές της Βιοχάλκο, δηλαδή Χαλκόρ, ΣΩΛΚ, Ελληνικά Καλώδια, αλλά και Ιντερτέκ, Μηχανική, MLS, Νηρέας, Παρνασσός, Πλαστικά Θράκης, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Nexans, και ακόμη λίγων από την ίδια ομάδα δυναμικότητας.

Η διάθεση κυρίως των βραχυπρόθεσμων παιχτών για μεγαλύτερη ανάληψη ρίσκου κρατά ενεργή την τάση που οδηγεί τους βασικούς δείκτες, μετοχές προς τις σημαντικές περιοχές αντίστασης.

Εάν μάλιστα στη συνέχεια ο Γ.Δ. δεν υποχωρήσει χαμηλότερα των 1.550 μονάδων, ο δε FTSE-20 των 725 τότε η φυσιολογική μικρή διόρθωση προς αυτές τις ενδοσυνεδριακές στηρίξεις, μπορεί να… αποφέρει και τέταρτη υψηλότερη τοπική κορυφή μέχρι το κλείσιμο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v