Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κλειδί οι διαθέσεις των βραχυπρόθεσμων...

Πιθανές οι ρευστοποιήσεις βραχυπρόθεσμων υπεραξιών και λόγω Σαββατοκύριακου αλλά με το ΧΑ να ακολουθεί μία κίνηση –κόντρα στην διόρθωση των ευρωαγορών. Κλειδί οι στηρίξεις για ΓΔ και FΤ 20 και τα 6,7-6,8 ευρώ για Εθνική.

Κέρδη 9,5% το 2011 στη…Σοφοκλέους μετρά ο Θανάσης Σταυρόπουλος και το Χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρεί μία βραχύβια κίνηση κόντρα στις ευρωαγορές, την ειδησεογραφία, την υποβάθμιση της… Fitch και των shortάκηδων.

Αυτό λίγα τινά μπορεί να σημαίνει, πως πρακτικά στο ΧΑ επιχειρείται μία βραχυ μεσοπρόθεσμη προεξόφληση εξελίξεων και πιθανών ενεργειών που θα μπορούσαν να βγάλουν από το αδιέξοδο την ελληνική οικονομία.

Κάτι τέτοιο αποτυπώθηκε τελευταία, όταν μετά την φιλική υποβάθμιση από την Fitch (θυμίζουμε κατά μία βαθμίδα και όχι δύο ή τρεις που φόβιζαν ορισμένοι) και αγοραστές βγήκαν ακόμη και στις τράπεζες και οι εισροές σε μη τραπεζικά χαρτιά συνεχίστηκαν.

Με τον Γενικό Δείκτη πλέον στις 1.546 και τον FΤ 20 στις 723,6 μονάδες είμαστε πλέον πολύ κοντά, μία…ανάσα θα λέγαμε, προκειμένου να βεβαιωθούμε για την βραχυπρόθεσμη τάση. Και μάλιστα σε ένα διαμορφούμενο περιβάλλον διόρθωσης των ευρωαγορών, την Wall να… βαραίνει λόγω Κίνας και την Πορτογαλία σε εκλογική διαδικασία εν μέσω κρίσης.

Σήμερα θα ξέρουμε εάν αυτή η κόντρα κίνηση θα μπορούσε να έχει συνέχεια και εάν ναι με ποιες δυνάμεις από εδώ και πέρα.

Όμως οι βασικοί δείκτες είναι στα… όρια των αντιστάσεων και με πρώτο και καλύτερο τον ΓΔ θα πρέπει να βεβαιωθεί ή ό χ ι η δυνατότητα ανοδικής διάσπασης των 1.550 με επόμενο στόχο την προσέγγιση των 1.580 μονάδων.

Ακούμε όμως από εχθές, πως η εβδομάδα έχει δώσει υπεραξίες, πως λόγω Σ.Κ κάποιες θέσεις θα επιχειρηθεί να κατοχυρωθούν. Βραχυπρόθεσμες και πολλές από αυτές στο χρονικό όριο του Τ συν 3. Αρκετοί θα επιδιώξουν να πάρουν κέρδη, και λόγω Σ.Κ και βλέπουμε.

Λογική κίνηση για αυτό θα πρέπει από την αρχή της συνεδρίασης να μετρηθούν κατ΄αρχήν οι στηρίξεις για ΓΔ και FΤ 20 και μετά η… πολυτέλεια της ανοδικής διάσπασης των 1.550 μονάδων.

Σε αντίθετη περίπτωση θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσοχή για τη συνέχεια. Οι στηρίξεις για τους δείκτες, οι γνωστές- αυτές που δίνονταν στην διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης- με τα κατώτατα όρια αρκετά ισχυρά τουλάχιστον με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα. Χρήσιμη η διακράτηση των 1.510-1.515 μονάδων σε κάθε περίπτωση και των (περίπου) 705 για τον Ftse20 περίπτωση που έχει συνέχεια η διόρθωση των ευρωαγορών.

Θα πρέπει επίσης να συνεκτιμηθεί πως για δύο συνεχόμενα ανοδικές (και με ισχυρή αντίδραση, μάλιστα) συνεδριάσεις οι καθοριστικές εντολές αγοράς μπαίνουν στο… σύστημα λίγο μετά τις 15.30-15.45 .

Όπως επίσης η αύξηση των συναλλαγών από ανοδική σε ανοδική συνεδρίαση, που πρακτικά παραπέμπει (ειδικά σε αυτή την φάση της αγοράς) στην είσοδο και… αέρα στο βραχυπρόθεσμο παιχνίδι.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v