Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άμυνες στις 1.520 για ΓΔ και τις 710 για FT20

Μετά την αναμενόμενη κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων υπεραξιών μένει να δοκιμασθούν οι στηρίξεις για ΓΔ και Ftse20. Προσώρας οι ΚΜΟ 200 παραμένουν αντίσταση, όπως και τα 7,1-7,2 ευρώ για τη μετοχή της ΕΤΕ.

Αναμενόμενη η κατοχύρωση κερδών, σύμφωνα με τον Θανάση Σταυρόπουλο, που πίεσε εχθές τον Γενικό Δείκτη στις 1.534,4, τον Ftse20 στις 716,3 μονάδες, τις τράπεζες χαμηλότερα και την Εθνική και πάλι κάτω από τα 7 ευρώ συγκεκριμένα στα 6,85 ευρώ.

Εκτίμηση την οποία φαίνεται να ασπάζεται μεγάλο μέρος των βραχυπρόθεσμων παικτών, σε μία συγκυρία που οι έλληνες αναλυτές μένουν επιφυλακτικοί ως προς τις επιλογές και τις κορυφαίες προτιμήσεις του.

Τα top picks των ειδικών της αγοράς, όπως τα παρουσιάζει ο Γιώργος Α. Σαββάκης είναι τα λίγο ως πολύ προτιμητέα…χαρτιά αρκετών (και) βραχυπρόθεσμων παικτών.

Το σημαντικό όμως συνίσταται στην σταδιακή μεταβολή της στάσης μεσο-μακροπρόθεσμων επενδυτών κάτι- που όπως έχει επισημανθεί επανειλημμένα και από την στήλη- αποτυπώνεται στο…ταμπλώ εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Είναι επίσης ενδιαφέρον, πως σε αυτή την φάση της αγοράς το ΧΑ έχει…διπλό μποναμά από την φορολογία, όπως εύγλωττα αναφέρεται στον Χαμαιλέοντα με την στήλη να γίνεται πιο συγκεκριμένη όσον αφορά στην ανάδειξη των ΟΠΑΠ και Motor Oil.

Τα χρηματιστήρια, το ΧΑ είταν και παραμένουν προεξοφλητικοί μηχανισμοί και αργά ή…αργότερα ότι προσθέτει ή αφαιρεί από μία εισηγμένη, έναν κλάδο θα αποτυπωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θετικά-ανοδικά είτε αρνητικά-πτωτικά.

Βραχυπρόθεσμα οι βασικοί δείκτες παραμένουν εντός παιδιάς, τα…μεγέθη παραμένουν μέσα στα βραχυπρόθεσμα κανάλια κίνησης μετοχές σηματωροί εξακολουθούν να αντέχουν. Τόσο ο Ftse20 όσο η Εθνική παρά την χθεσινή διόρθωση τους (κατά 1,22 και 2,28% αντίστοιχα) παρέμειναν εντός των βραχυπρόθεσμων ζωνών, που είχαν εξ ΄αρχής τεθεί από ορισμένους ειδικούς της αγοράς.

Μένει βέβαια να φανεί και σήμερα εάν οι άμεσες στηρίξεις θα κρατήσουν αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας επόμενης κίνησης από λίγο χαμηλότερα επίπεδα. Σε αυτή την περίπτωση παραμένει ενεργό το σενάριο της επαναπροσέγγισης των 1.580-1.600 μονάδων για τον ΓΔ και της υπέρβασης των 750-760 για τον 20άρη.

Ειδάλλως προσαρμόζουμε την τακτική μας με ορίζοντα την συνέχεια της διόρθωσης προς την…επόμενη-δεύτερη γραμμή άμυνας (λίγο χαμηλότερα των 1.490 μονάδων για τον ΓΔ) αφού ούτως ή άλλως η πλειονότητα των βραχυπρόθεσμων είναι προετοιμασμένη και για τα δύο σενάρια.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v