Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mετακύλιση ρευστότητας σε μη τραπεζικούς τίτλους

Μέσα στη ζώνη σημαντικής αντίστασης ο FTSE-20, παραπέμπει ή σε… πειστική υπέρβαση ή σε ανοδικό εγκλωβισμό. Συνεχείς μετακυλίσεις ρευστότητας από τράπεζες σε μη τραπεζικές και τανάπαλιν.

Διάσπαση ισχυρών αντιστάσεων ή… ανοδική παγίδα είναι τα δύο κύρια ερωτήματα που απασχολούν την πλειονότητα κυρίως βραχυπρόθεσμων παιχτών.

Στις 1.575,2 μονάδες έπιασε τοπική κορυφή ο Γενικός Δείκτης και στις 735,6 ο FTSE-20, με αιχμή τον ΟΠΑΠ και με πολύτιμες βοήθειες από τραπεζικές δυνάμεις.

Για ακόμη μία φορά ο 20άρης δείχνει να προσπαθεί να υπερβεί τις 735 - 740 και για πολλοστή φαίνεται να… σκοντάφτει.

Πρόκειται για ευρύτερη περιοχή σημαντικότατη και ανθεκτικότατη, που μπορεί να οδηγεί είτε σε πειστική υπέρβασή της είτε σε ανοδικό… εγκλωβισμό.

Προς ώρας, οι εκτιμήσεις αρκετών αναλυτών, ειδικών της αγοράς, οι τεχνικές ενδείξεις δεν δίνουν ξεκάθαρη εικόνα.

Πιθανότατα απαντήσεις θα δοθούν το πολύ αύριο, μέχρι την Παρασκευή.

Μέχρι τότε, όμως, οι βραχυπρόθεσμοι θα επιχειρούν να κατοχυρώνουν ακόμη και ενδοσυνεδριακά αποδόσεις.

Στα 6,89 ευρώ η Εθνική Τράπεζα, που από ό,τι φαίνεται τα βρίσκει δύσκολα με τα 7,1 - 7,2 ευρώ, στα 4,21 η Alpha Bank, στα 3,18 το Τ.Τ., στα 3,11 ευρώ η Τράπεζα Κύπρου.

Χαμηλότερα στα 4,16 ευρώ η Eurobank, στο 1,08 η ΜΡΒ.

Περνά και τα 7,35 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, ενισχυμένη κατά 2,64% και με νέες υψηλές συναλλαγές αξίας 6,5 και πλέον εκατ. ευρώ.

Για τον ΟΤΕ είμαστε πλέον βέβαιοι πως η Deutsche Telekom θα ανακοινώσει σε χρόνο και τιμή που τη συμφέρουν τη δημόσια πρότασή της.

Μέχρι τώρα ο ΟΤΕ έχει ενισχυθεί έως 20,2% από την αρχή του έτους και αισθητά από τα ελάχιστα των 5,16 ευρώ στις 29/9/2010.

Υψηλότερες τιμές για Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίο, Motor Oil, Βιοχάλκο.

Η αξία των συναλλαγών στα 68,8 εκατ. ευρώ, στις 14:08, με ζητούμενη την επιβεβαίωση των 1.555 μονάδων για τον Γ.Δ. και των 725 για τον FTSE-20.

Από το υπόλοιπο… ταμπλό επιτέλους έπειτα από καιρό οι 20 στις 21 μετοχές του… παλαιού 40άρη κινούνται ανοδικά.

Και μάλιστα με αυξημένες συναλλαγές, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των Fourlis, Υγεία, ΓΕΚ Τέρνα, Intralot, ΕΧΑΕ, EYAΘ, Folli Follie Group, Τέρνα Ενεργειακή, Μέτκα κ.ά.

Πριν από λίγο στις ευρωαγορές η τάση του Dax ισχυροποιούνταν έως και 1,4% υψηλότερα, περνώντας μάλιστα εκ νέου τις 7.150 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v