Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδύναμη τεχνική ανάσα με ΟΤΕ - 3Ε

Στο ενδεχόμενο μίας καθαρά τεχνικής μορφής αντίδρασης ποντάρουν ορισμένοι βραχυπρόθεσμοι παίκτες. Στόχος η επαναφορά του FΤ 20 προς τις 655 με αιχμή την επάνοδο της ΕΤΕ στα €6. Πιέσεις στην Alpha. Κέρδη για ΚΑΕ-ΜΕΤΚΑ.

Μια επιχείρηση αντίδρασης βρίσκεται σε εξέλιξη. Κίνησης τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες βραχυπρόθεσμες αντιστάσεις που θα μπορούσε να φέρει τον μεν Γενικό Δείκτη έως τις 1.405 και τον FΤ 20 και πάλι στην ζώνη των 655 μονάδων.

Για λίγα …πράγματα δηλαδή αν και στις τράπεζες η προσπάθεια αποφυγής άμεσα νέων χαμηλότερων είναι εμφανής.

Από την αρχή της συνεδρίασης οι πωλητές ήταν λιγότερο επιθετικοί με αποτέλεσμα κάποια προγράμματα αγορών, που βγήκαν αρχικά από την Εθνική Τράπεζα να ωθήσουν λίγο πιο ψηλά βασικούς δείκτες, μετοχές.

Στις 1.387 ο ΓΔ, στις 645 μονάδες ο 20άρης με την Εθνική να επαναπροσεγγίζει τα 6 ευρώ. Εάν φανεί πως τα τελευταία χαμηλά των 5,88 ευρώ είναι σημείο στήριξης- πάντα βραχυπρόθεσμα- δικαιολογείται από τεχνικής πλευράς μία κίνηση λίγο πιο πάνω από τα 6,10 ευρώ. Μέχρι που θα δούμε εάν και εφ΄όσον υπάρξει συνέχεια, κατ΄ αρχήν σήμερα.

Όμως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, πάντα κατά την εκτίμηση μας, είναι η επιβεβαίωση της εκτίμησης πως βραχυπρόθεσμα στον ΟΤΕ μεταφέρεται ρευστότητα, ενδιαφέρον και γίνεται…παιχνίδι με τη μετοχή του Οργανισμού.

Υψηλότερα των κρίσιμων 6,5 ευρώ για τη μετοχή που αντιδρά σταδιακά από τα ιστορικά χαμηλά των 5,16 ευρώ (στις 29/9) . Το αν αυτή η κίνηση σχετίζεται με την προεξόφληση πιθανών ενεργειών της Deutsche Telekom (εν όψει μίας αναπόφευκτης υποβολής δημόσιας προσφοράς) δεν επαληθεύεται ακόμη.

Ωστόσο ακόμη και για μία τεχνικής μορφής αντίδραση εάν πρόκειται καλοδεχούμενη είναι.

Αλλωστε τελευταία είχαμε αναφερθεί στην πρόθεση επενδυτικών κύκλων να μεταφέρουν το…παιχνίδι προς κάποια μη τραπεζική μετοχή.

Τηρουμένων των αναλογιών κάτι τέτοιο είχε επιχειρηθεί από τις αρχές του 2010 με τον τίτλο του αν και σε σχέση με τον ΟΤΕ πρόκειται για διαφορετική περίπτωση. Κινητικότητα όμως παρατηρείται και στη μετοχή της Ελλάκτωρ, της Αγροτικής Tράπεζας, του ΟΠΑΠ, του Μυτιληναίου και ακόμη ορισμένων από την ίδια κατηγορία εισηγμένων.

Σταδιακά μετά τις 11.20 η …οπισθοχώρηση των πωλητών οδήγησε τους εν δυνάμει αγοραστές ευκολότερα προς τα επίπεδα των 655 μονάδων για τον FΤ 20, με αρκετούς βραχυπρόθεσμους να λαβαίνουν ενδοσυνεδριακά θέσεις. Εάν η συνέχεια έχει ανάλογη μεταβλητότητα τότε οι intraday κινήσεις μπορεί να γίνουν περισσότερες αποφέροντας περισσότερες συναλλαγές και αποδόσεις.

Μάλιστα η επάνοδος της Εθνικής Τράπεζας υψηλότερα των 6 ευρώ, λίγο μετά τις 11.20, ΄΄ελευθέρωσε΄΄ περισσότερο τα χέρια των βραχυπρόθεσμων και όσων ποντάρουν στο ενδεχόμενο μίας καθαρά τεχνικής και μόνο αντίδρασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v