Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Εορταστική ...άπνοια στην αγορά

Χωρίς κάτι να περιμένει και έχοντας… χάσει τα περισσότερα μέσα στο 2010, το ΧΑ επιχειρείται να μην υποχωρήσει προς τα χαμηλά της 8ης Ιουνίου. Στα 6,35 ευρώ η ΕΤΕ, μικτή τάση για Alpha, Eurobank. Στις 679 μονάδες ο 20άρης.

Σε περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα παρά ουσιαστικού συνεχίζεται η συνεδρίαση.

Με τους βασικούς δείκτες, μετοχές στα γνωστά από την αρχή στενά εύρη διακύμανσης με τον Γενικό οριακά χαμηλότερα και μέσα στη ζώνη των 1.445 – 1.449 μονάδων, με τον FTSE-20 έως 0,2% χαμηλότερα σε εύρος διακύμανσης 6-7 μονάδων και πριν από λίγο (στις 13:55) στις 679,8 μονάδες.

Ενδεικτικός της εικόνας της αγοράς ο μετριότατος τζίρος στα 22,5 εκατ. ευρώ.

Ανάλογη σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί και στις κυριότερες αγορές, πρόκειται όμως, για χρηματιστήρια που έχουν ακολουθήσει τους τελευταίους μήνες πορεία ανοδικά αποκλίνουσα από αυτήν της Αθήνας.

Στην περιοχή των 7.070-7.080 μονάδων παραμένει ο DAX.

Στα της συνεδρίασης του ΧΑ η μετοχή της Εθνικής δείχνει να κρατά τα 6,30-6,35 ευρώ με τις Alpha Bank και Eurobank να παραμένουν υψηλότερα στα 4,06 και 3,90 ευρώ αντίστοιχα.

Από τεχνικής πλευράς βραχυπρόθεσμα η Alpha Bank στοχεύει στη διατήρηση των 4 ευρώ και η Eurobank στην επαναπροσέγγισή τους.

Μικτή τάση διαμορφώνεται για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, ενώ ανάλογη εικόνα διαμορφώνεται για Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο, 3E, Τιτάν, Motor Oil, ΕΛΠΕ.

Λιγοστές οι περιπτώσεις από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, που με βάση τον τζίρο τους χρήζουν αναφοράς.

Ξεκινώντας από τη Γενική και φτάνοντας στις Avenir, Forthnet, ΕΥΔΑΠ και λιγοστές ακόμη από αυτήν την κατηγορία.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v