Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Στήνουν άμυνες οι αγοραστές

Εν μέσω γενικότερης ρευστότητας, κινητικότητας στο ΧΑ επιχειρείται να ανασχεθεί η πορεία διόρθωσης. Στις 710 μονάδες ο FTSE-20 με βοήθειες από τράπεζες, αλλά και 3E, Τιτάν, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ. Πτώση για ΜΙG, OTE.

Προσπάθεια ανάσχεσης της διορθωτικής τάσης επιχειρείται από την αρχή της συνεδρίασης.

Με τους βασικούς δείκτες, μετοχές να ξεκινούν από χαμηλότερες τιμές, να επιχειρείται να αντιδράσουν υψηλότερα και πριν από λίγο να ισορροπούν, ο μεν Γενικός στις 1.488, ο δε FTSE-20 στις 710 μονάδες.

Την ίδια ώρα στις ευρωαγορές ο Dax επανέρχεται και πάλι πάνω από τις 7.000 μονάδες, υψηλότερα έως 0,4% αντιδρούν Cac-40 και FTSE-100, ενώ ελαφρώς ενισχύεται και το ευρώ προς τα 1,335 δολάρια.

Δεδομένης της ρευστότητας, κρισιμότητας της σημερινής Συνόδου Κορυφής, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η διακύμανση της ισοτιμίας ευρώ, έναντι του ελβετικού φράγκου.

Στο ΧΑ τώρα η Εθνική ξεκίνησε ανοδικά, με αυξημένες συναλλαγές και σταδιακά από τα 6,80 έφτασε στα 6,94 ευρώ.

Κάτι ανάλογο επιχειρείται στη Eurobank, Alpha Bank, Κύπρου, ΤΤ, ΜΡΒ, Αγροτική.

Από τον 20άρη πολύτιμες, για πολλοστή φορά, οι στηρίξεις κυρίως στις 3E, αλλά και τη ΔΕΗ ενώ υψηλότερα Μυτιληναίος, ΕΛΠΕ, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ.

Η αντίδραση του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 1.490 και του 20άρη πάνω από τις 710 μονάδες δίνει σταδιακά «ανάσες» σε ένα μέρος του FTSE-20 και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Από τη δεύτερη ξεχωρίζει η αντίδραση της Γενικής, η κίνηση της Alapis, οι αυξημένες συναλλαγές και σήμερα στη Forthnet, η ενίσχυση της Σιδενόρ στα 2,5 ευρώ.

Στο υπόλοιπο, μεγαλύτερο μέρος, του… ταμπλό επικρατεί η σχετική… άπνοια, με λιγοστές συναλλαγές σε μετοχές εταιριών χαμηλότερης αποτίμησης.

Είναι ενδεικτικό πως μετοχές εταιριών όπως Λουλη, Πετρόπουλος, Ελίν, Χαιδεμένος, Ελτον, Sciens, ενισχύονταν περισσότερο από 3% αλλά με λιγότερα από 100 κομμάτια η κάθε μία.

Προς ώρας, ζητούμενη θεωρείται η ανάσχεση της διορθωτικής τάσης, η επιβεβαίωση της τεχνικότητας τουλάχιστον για τον FTSE-20, μετά μάλιστα και το χθεσινό «άδειασμα».

Λίγο πριν τις 11:20 οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν τα 11 εκατ. ευρώ από τα οποία 2,2 στην Εθνική περί το 1,2 στην Πειραιώς και άλλο 1,1 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Alpha Bank.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v