Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Προεξοφλώντας τις εξελίξεις...

Εμφανής η πτωτική φορά στο ΧΑ, αλλά με τους βασικούς δείκτες στα όρια των στηρίξεων. Κρίσιμη η αρχή της συνεδρίασης και τα 6,60 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής. Κινητικότητα σε όλα τα… μέτωπα.

Ακόμη μία κρίσιμη συνεδρίαση -και ποια δεν είναι, θα πείτε, εδώ και… καιρό-, ωστόσο η χθεσινή διόρθωση και η ευκολία με την οποία αρκετοί πωλητές βλέπουν το Χ.Α. πολύ σύντομα προς τις 1.400 μονάδες μας καθιστούν εξαιρετικά προσεκτικούς.

Οριακά χαμηλότερα των 1.500 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, στις 713,6 ο FΤ 20 σε μία συνεδρίαση με πιέσεις κυρίως σε τραπεζικές μετοχές και με το Χ.Α. να επιχειρεί να "προεξοφλήσει" αμέσως τις τρέχουσες εξελίξεις.

Τόσο το χθεσινό… ξέσπασμα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος κατά του υπουργού Οικονομικών και της πολιτικής που ακολουθείται όσο και οι αντιδράσεις συνδικάτων (με 24ωρη απεργία αύριο) αποτυπώνονται ακόμη και ενδοσυνεδριακά. Η πίεση στις τράπεζες παραμένει, με την Εθνική να διολισθαίνει προς τα 6,82 ευρώ, έπειτα από δύο συνεχόμενες μεστές πτωτικές συνεδριάσεις με αυξημένο μάλιστα τζίρο.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έχει υποχωρήσει και πάλι σε πολύ επικίνδυνη -τεχνικά- περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη βραχυπρόθεσμη τάση, καθώς λίγο χαμηλότερα, στα 6,60 ευρώ, έχει διαμορφωθεί μία εξαιρετικά ισχυρή - σημαντική περιοχή στήριξης.

Μένει να φανεί και πώς θα ξεκινήσει η συνεδρίαση, καθώς χθες "καλύφθηκαν" ανοδικά χάσματα με τους βασικούς δείκτες να φτάνουν στα όρια των στηρίξεων. Θα φανεί από την αρχή κατά πόσον η "ουρά πωλητών" θα έχει τον πρώτο λόγο πιέζοντας χαμηλότερα τον Γενικό Δείκτη και τον Ftse 20 ή εάν σταδιακά θα αντιδράσουν ορισμένοι τραπεζικοί τίτλοι.

Πάντως χθες επιχειρήθηκε -για ακόμη μία φορά- να εξισορροπηθεί η τάση (για τον 20άρη) μέσω μη τραπεζικών τίτλων. Βραχυμεσοπρόθεσμα η φορά δεν αλλάζει, παραμένει στο πλαίσιο της εξελισσόμενης κίνησης (σχετικά διαγράμματα έχουν "ανέβει" στον Εκηβόλο), ωστόσο σήμερα χρειάζεται βοήθειες ο 20άρης.

Ημέρα όπου ανακοινώνονται και τα στοιχεία του πολύ σημαντικού για τη γερμανική οικονομία δείκτη ZEW (Zentrum fur Europaische Wirtschaftsforschung), με τον DAX να προεξοφλεί περαιτέρω ενδυνάμωση της οικονομίας τους.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v