Νέες “ασκήσεις επί χάρτου” για ΑΤΤ, ΤΤ, ΑΤΕ

Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα στην αγορά, που επέστρεψε σήμερα σε "κόκκινο" μοτίβο. Συνέχισαν ανοδικά ΑΤΕ, ΤΤ και Αττικής. Εβδομαδιαία κέρδη 4,57% για τράπεζες. Ειδικών συνθηκών η επόμενη εβδομάδα λόγω triple witching.

Ότι σενάρια και εκτιμήσεις υπήρχαν μέχρι τώρα η Αγορά οφείλει να τα ξεχάσει, καθώς προέκυψε το αναθεωρημένο μνημόνιο (!)

Η Κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης της άμεσης συμμετοχής που έχει το Δημόσιο στο Ταχ. Ταμιευτήριο και την έμμεση στην Τράπεζα Αττικής (μέσω Ταχ. Ταμιευτηρίου και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων), σύμφωνα με το αναθεωρημένο κείμενο του μνημονίου που υπέγραψε με την Τρόικα.

Αυτές οι συμμετοχές θα μπορούσαν να πουληθούν, όταν η Κυβέρνηση αξιολογήσει τις συνθήκες ως κατάλληλες, λαμβάνοντας επίσης υπόψη της, τις απαιτήσεις προληπτικής εποπτείας στην επιλογή μελλοντικών αγοραστών.

Σύμφωνα με το κείμενο η ΑΤΕ Bank θα αναδιοργανωθεί ριζικά σε ένα αυτόνομο Ίδρυμα. Η διοίκηση θα ανακοινώσει δημόσια προσφορά τίτλων. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2011 θα επαναξιολογηθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες της Τράπεζες.

Η Κυβέρνηση θα διατηρήσει την αύξηση κεφαλαίου δημοσιονομικά ουδέτερη, αντλώντας πόρους απ' τα πλεονάσματα των αποθεματικών του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Παράλληλα θα διαχωριστεί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με νομοθεσία που θα περάσει μέχρι το τέλος Μαρτίου 2011. Θα διαχωριστούν οι κύριες δραστηριότητες παρακαταθηκών από τις εμπορικές δραστηριότητες.

Οι ειδήσεις αυτές έτυχαν μίας πρώτης “επιχορήγησης” από την Αγορά, στους άμεσα εμπλεκόμενους τίτλους, όμως επειδή οι κινήσεις αυτές δεν είναι αυστηρά βραχυπρόθεσμου ορίζοντα θεωρείται δύσκολο η αγοραστική διάθεση να συνεχιστεί με την ίδια ένταση.

Επίσης δύσκολη δείχνει και η πρόβλεψη για την εικόνα που μπορεί να παρουσιάσει η εγχώρια Αγορά στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, όχι μόνο γιατί η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας πέτυχε να χαλάσει πολλά από τα πρόσφατα κεκτημένα, αλλά και διότι η επόμενη εβδομάδα θεωρείται “ειδικών συνθηκών”, λόγω επερχόμενου triple witching Δεκεμβρίου.

Επίσης ίσως αξίζει υπενθύμισης ότι δύο συνεδριάσεις πριν το triple witching Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στις 15/12 ο ΟΠΑΠ αποκόπτει το προμέρισμα ύψους 0,46 ευρώ, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον εν λόγω τίτλο, αλλά και για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από εκεί και πέρα η σημερινή συνεδρίαση επανέφερε την επιφυλακτικότητα στο ταμπλό και μαζί τις κινήσεις κατοχύρωσης γρήγορων κερδών, καθώς η Αγορά θα προσπαθήσει να συνεκτιμήσει τη θετική πλευρά της νέας "ομοβροντίας" δημοσιονομικών μέτρων, μαζί με τις αναπόφευκτες παρενέργειες τους στην πραγματική οικονομία και στις Επιχειρήσεις, στην κοινωνική συνοχή και σε πολιτικό επίπεδο.

Τρανή απόδειξη της επιφυλακτικότητας που επικράτησε και ο χαμηλός τζίρος (ο χαμηλότερος των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων).

Σχετικές αρνητικές εκπλήξεις και από τις τελικές δημοπρασίες που έσπρωξαν τον Γενικό Δείκτη ακόμα χαμηλότερα και εξαιρετικά κοντά στο ψυχολογικό όριο των 1500 μονάδων, ακυρώνοντας (για τον Γενικό Δείκτη) τα μεγαλύτερο μέρος από τα κέρδη των προηγούμενων τριών συνεδριάσεων και δίνοντας τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες των τελευταίων 29 συνεδριάσεων (!).

Να σημειωθεί ότι μέσω των δημοπρασιών, έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας οι ΔΕΗ, ΟΤΕ, Κύπρου, Coca-Cola, Alpha Bank, Eurobank, MPB και πολύ κοντά σε αυτό οι Εθνική και MIG.

Φαίνεται προς το παρόν ότι η Αγορά εστιάζει στην αρνητική πλευρά των εξελίξεων, λαμβάνοντας υπόψη την προοπτική βαθύτερης ύφεσης και τις παρενέργειας από το αναμενόμενο απεργιακό κύμα, που θα απορυθμίσει για κάποιο χρονικό διάστημα τη λειτουργία της Οικονομίας, των Επιχειρήσεων και της Δημόσιας Διοίκησης.

Από εκεί και πέρα τα μηνύματα από τον χώρο της Αγοράς και της πραγματικής οικονομίας παραμένουν τουλάχιστον γκρίζα.

Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Χονδρικό Εμπόριο του Γ΄ τριμήνου 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Γ΄ τριμήνου 2009, παρουσίασε μείωση κατά 14,3%, έναντι μείωσης 7,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008.

Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Οκτωβρίου 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Οκτωβρίου 2009, παρουσίασε μείωση κατά 4,2%, έναντι μείωσης 9,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ο πόλεμος είναι μακρύς”, δήλωσε σε συνέντευξή του στους “Financial Times” ο κ. Mario Draghi, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναφερόμενος στην προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από την κρίση.

Αποκλιμάκωση των spreads των ομολόγων της Ελλάδας και των υπόλοιπων Περιφερειακών Χωρών της Ευρωζώνης περιμένει για τις επόμενες εβδομάδες η Commerzbank, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αγοράζει ομόλογα και οι νέες εκδόσεις θα μειώνονται.

Η ΕΚΤ επιταχύνει την παρέμβασή της στη δευτερογενή Αγορά των ομολόγων, για να αποτρέψει την περαιτέρω μετάδοση της κρίσης. Την περασμένη εβδομάδα, αγόρασε ομόλογα αξίας τουλάχιστον 1,965 δισ. δολαρίων.

“Φαίνεται ότι οι πιο επιθετικές και αυξημένες αγορές από την ΕΚΤ έχουν γυρίσει την εξαιρετικά αρνητική ψυχολογία απέναντι στις Περιφερειακές”, αναφέρει μελέτη της Commerzbank. Παρ΄ όλα αυτά, ο οίκος ξεκαθαρίζει ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει. “Περιμένουμε ένα ακόμα κύκλο της κρίσης να αρχίσει στα τέλη του α΄ τριμήνου με τις αρχές του β΄ τριμήνου, όταν εκτιμούμε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος απογοήτευσης από τα μακροοικονομικά στοιχεία”, αναφέρουν οι αναλυτές του.

Η αύξηση των κεφαλαίων του μηχανισμού διάσωσης της Ευρωζώνης στα 2 τρισ. ευρώ, θεωρείται από τον επικεφαλής οικονομολόγο της Citi, Willem Buiter ως το πρώτο από τα τρία απαραίτητα βήματα για τη διάσωση του ευρώ.

Ο μηχανισμός διάσωσης με το σημερινό μέγεθός του δεν είναι αρκετά μεγάλος για να χρηματοδοτήσει τις πιθανές ανάγκες της Ισπανικής οικονομίας, ενώ δεν θα μπορούσε και να βοηθήσει Χώρες όπως η Ιταλία, το Βέλγιο και η Γαλλία, στην περίπτωση που αυτές βρεθούν αποκλεισμένες από τις Αγορές, λόγω του πανικού, εξηγεί ο οικονομολόγος με άρθρο του στη Wall Street Journal.

Βέβαια, η δημιουργία ρευστότητας δεν επαρκεί για να σωθεί η Ευρώπη. Όλες οι Χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα πρέπει να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής (με εξαίρεση την Ιρλανδία, όπου οι μεταρρυθμίσεις κρίνονται επαρκείς).

Τέλος, ο Buiter ζητά και τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού για την ελεγχόμενη χρεοκοπία των Χωρών που βρίσκονται σε κρίση. Οι επενδυτές θα πρέπει να πληρώσουν μέρος από το κόστος

Χωρίς τέτοιες δράσεις πολιτικής, το ευρώ και ενδεχομένως η ΕΕ ενδέχεται να μην επιβιώσουν για πολύ μετά το 2011”, προειδοποιεί.

Επιφυλακτικότητα και αλλαγές προσήμων στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, μετά την νέα αύξηση των Τραπεζικών αποθεμάτων που αποφάσισε η Κίνα κατά 50 μονάδες βάσης. Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά μέσα σε διάστημα 5 εβδομάδων και η έκτη κατά το 2010 που το Πεκίνο επιβάλει στις Τράπεζες αύξηση των αποθεμάτων τους, στην προσπάθεια χαλιναγώγησης της οικονομίας. Επισημαίνεται πάντως, πως η κίνηση αυτή είναι ηπιότερη από την αύξηση των επιτοκίων που ανέμεναν αναλυτές και επενδυτές

Επίσης, την αναβολή της ψηφοφορίας για την έγκριση της συμμετοχής του στο πακέτο διάσωσης της Ιρλανδίας αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η ψηφοφορία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα 10 Δεκεμβρίου, ωστόσο μετατέθηκε για τις 16 του μήνα, ώστε να πραγματοποιηθεί πρώτα η ψηφοφορία στο Ιρλανδικό Κοινοβούλιο, η οποία θα λάβει χώρα στις 15/12.

Σημειώνεται πως το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο σχέδιο ενίσχυσης της Ιρλανδική Οικονομίας με 22,5 δισ. ευρώ.

Ανοδικά θα κινηθούν οι Ευρωπαϊκές Χρηματιστηριακές Αγορές κατά το 2011 όπως προβλέπουν οι στρατηγικοί αναλυτές σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος των προβλέψεων κάνει λόγο για κέρδη της τάξεως του 12% για τις Ευρωαγορές κατά το 2011, με κινητήριο δύναμη τα χαμηλά επιτόκια, αλλά και την αύξηση των εταιρικών κερδών.

Στην έρευνα συμμετείχαν 13 στρατηγικοί αναλυτές, ενώ πιο την αισιόδοξη πρόβλεψη διατύπωσε η Goldman Sachs, η οποία εκτιμά ότι ο Stoxx Europe 600 θα καταγράψει το 2011 κέρδη της τάξεως του 20%. Η Goldman προβλέπει ότι η μέση αύξηση εταιρικών κερδών στην Γηραιά Ήπειρο κατά το 2011 θα είναι διπλάσια από το 14% που καταλήγει η δημοσκόπηση του Bloomberg.

Επιστρέφοντας εντός των τειχών και στο εγχώριο Χρηματιστηριακό ταμπλό, ευνόητο είναι ότι η σημερινή αρνητική εικόνα που παρουσίασαν οι περισσότεροι Δεικτοβαρείς τίτλοι, μείωσε σημαντικά όχι μόνο τους ημερήσιους πρωταγωνιστές, αλλά και τις διαθέσεις “ωραιοποίησης” των αποτιμήσεων που είχαν παρατηρηθεί κατά τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Για όσους ασχολούνται με στατιστικά, η εβδομάδα που έληξε ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ανοδική, με τον Γενικό Δείκτη να κερδίζει 1,33% και τον Τραπεζικό δείκτη 4,57%. Οι απώλειες από την αρχή του χρόνου στο -31,41% και -46,82% αντίστοιχα.

Μόλις τρεις τίτλοι διασώθηκαν με θετικό πρόσημο από το ταμπλό του 20αρη και πιο συγκεκριμένα οι Αγροτική (+5,06%), Ταχ. Ταμιευτήριο (+6,29%) και Ελ. Πετρέλαια (+0,17%).

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για την Alpha Bank (-5,83% και με 203045 τεμ. ανεκτέλεστη εντολή αγοράς), ενώ ακολούθησαν με απώλειες μεγαλύτερες του 3% οι Coca-Cola, Eurobank, Εθνική και του 2% οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Κύπρου, MPB, MIG.

Με μικρότερες ημερήσιες απώλειες οι υπόλοιποι τίτλοι που απαρτίζουν τον FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με διακυμάνσεις και αλλαγές προσήμου και έφθασε μέχρι τις 1543,42 μονάδες (11.08). Όμως μετά τις 11.10 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, ενώ λίγο μετά τις 15.30 οι πωλητές πήραν επιθετικότερες πρωτοβουλίες. Μέσω των δημοπρασιών βρέθηκε στο χαμηλό ημέρας των 1506,28 μονάδων (17.09) και έκλεισε τελικά στις 1506,32 μονάδες με απώλειες 2,34%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 81 εκατ. από τα οποία τα 6,9 αφορούσαν “πακέτα”.

Αντίστροφη των προηγούμενων η τελική εικόνα με 57 ανοδικές μετοχές έναντι 116 πτωτικών, ενώ 26 τίτλοι έκλεισαν με ημερήσιες απώλειες από 5 έως 14,29%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Ανοδική συνέχεια αλλά και περιορισμένες προοπτικές, “βλέπει” ο Κώστας Βέργος.

Σύμφωνα με την άποψη του προέδρου των πιστοποιημένων αναλυτών, το Χ.Α. φαίνεται να ευνοείται σε αυτή τη φάση από την βελτίωση των δεδομένων της οικονομίας στο εξωτερικό. H Αμερικάνικη Αγορά επανέρχεται σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, όπως φαίνεται από την μείωση αιτήσεων ανεργίας στην Χώρα αυτή ενώ τηρουμένων των αναλογιών, σχετικά καλά εμφανίζονται τα δεδομένα και την Αγγλία.

Πιο συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ, η μείωση της ανεργίας είναι ισχυρή ένδειξη ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης ξεπερνάνε τα επίπεδα του 3%, κάτι προμηνύει σε αυτή τη φάση του οικονομικού κύκλου, αύξηση των εσόδων αλλά κυρίως ραγδαία άνοδο των κερδών των εταιρειών.

Παράλληλα η μεταποίηση στην Αγγλία επεκτάθηκε ισχυρά και ο πληθωρισμός αυξήθηκε πάνω από τον επίσημο στόχο σε 3,2%. Οι εξελίξεις αυτές ευνοούν και ήδη διαφαίνονται στα ξένα Χρηματιστήρια. Ασφαλώς, το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου των τιμών αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά την Χριστουγεννιάτικη περίοδο και τις αρχές του επόμενου έτους, όμως σαφή πρόγευση των τάσεων στις διεθνείς Αγορές αποτελεί το γεγονός ότι κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, περίοδος που παραδοσιακά διακρίνεται από χρηματιστηριακές αναταράξεις, δεν υπήρξαν ουσιαστικές απώλειες.
 
Η Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, “μετράει τις πληγές” την από την βαθιά ύφεση. Κατά το 3ο τρίμηνο του 2010 το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε κατά 4,6% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2009, κάτι που αν δεν υπήρχε τεράστια προσπάθεια σύλληψης της φοροδιαφυγής θα εμφανίζονταν στις πραγματικές τους διαστάσεις, ίσως μεταξύ 9% και 10%.

Ενδεικτικό των δεδομένων στην Ελλάδα ότι οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2009. Οι συνέπειες της αντιαναπτυξιακής πολιτικής που ασκείται, αναμένεται να επιδεινωθούν στην συνέχεια.
 
Όμως, χρηματιστηριακά, η πτώση που έχει σημειωθεί στο Χ.Α., σαφώς αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τις επιπτώσεις των εξελίξεων αυτών στα εταιρικά κέρδη των εταιρειών με εγχώρια δραστηριότητα. Επομένως, παρά τις περιορισμένες προοπτικές του Χ.Α., υπάρχουν δυνατότητες για ανάκαμψη μικρού βεληνεκούς, ενδεχομένως μέχρι τις 1.650 μονάδες μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, εκτιμά ο κ. Βέργος.

Μικρές διορθώσεις για την κατοχύρωση κερδών είναι εντός προγράμματος, τονίζει ο Μάνος Χατζηδάκης που δεν παραλείπει να επισημάνει ότι η τελική εικόνα δημιουργεί κάποιες ανησυχίες που ασφαλώς και θα ενταθούν αν οι πωλητές δώσουν το παρόν και στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Από εκεί και πέρα η απόσταση που απέκτησε η Αγορά από τα χαμηλά της σε συνδυασμό με την ήπια παρουσία προσφοράς σε ανοδικές ημέρες εκτιμάται ότι ευνοεί επιθετική εκτόνωση που θα προέλθει από κλείσιμο “ανοικτών” πωλησιακών θέσεων από χαρτοφυλάκια που θα βρεθούν με έλλειμμα περιθωρίου (margin call) αλλά και από καθυστερημένα αντανακλαστικά υποεπενδεδυμένων χαρτοφυλακίων που ακολουθούν περισσότερο το momentum και έχουν περιορισμένη αντίληψη των θεμελιωδών δεδομένων της Αγοράς.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, οι προηγούμενες συνεδριάσεις βοήθησαν στην βελτίωση της ψυχολογίας, καθώς όλο και περισσότεροι επενδυτές συνειδητοποιούν ότι μάλλον τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας. Ακόμη και οι τελευταίες αρνητικές ανακοινώσεις γύρω από τα μακροοικονομικά μεγέθη της Χώρας (ΑΕΠ, οικοδομική δραστηριότητα, ανεργία) δεν άλλαξαν το κλίμα στην Αγορά, αφού σε μεγάλο βαθμό αυτές οι εξελίξεις έχουν αποτυπωθεί στις αποτιμήσεις των Ελληνικών μετοχών.

Άλλωστε, η προωθούμενη επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. ευρώ από την τρόικα εκτιμάται ότι θα διευκολύνει τα μέγιστα την εξυπηρέτηση του Εθνικού χρέους.

Είναι κοινή εξάλλου η πεποίθηση των περισσότερων αναλυτών ότι το 2011 θα επιστρέψει ο Γενικός Δείκτης σε θετικό πρόσημο, ύστερα από μία τριετία πτώσης.

Αναφορικά με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της Αγοράς, ο επόμενος μεγάλος στόχος για το Χ.Α. τοποθετείται στα επίπεδα των 1660 μονάδων με την στήριξη να εντοπίζεται πλέον στην ψυχολογία των επενδυτών και όχι σε κάποιο τεχνικό επίπεδο.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Πτωτική συνεδρίαση που είχε σαν κυριότερο χαρακτηριστικό την σημαντική μείωση των συναλλαγών.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη ακολούθησαν από απόσταση τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη και δημιούργησαν υπερτιμήσεις 0,76%.

Τίποτα το ιδιαίτερο από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 6445, τιμή εκκαθάρισης 722,19) κινήθηκαν μεταξύ 720 και 743 μονάδων.

Χαμηλός ο δανεισμός τίτλων (65400 Εθνική, 20000 Αγροτική, 13200 Alpha Bank, 20000 Intralot), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (5122), Alpha Bank (1010), Πειραιώς (3281), Eurobank (1309), ΟΤΕ (1392), MIG (852), Αγροτική (1265), Κύπρου (531), Ταχ. Ταμιευτήριο (1762), ΔΕΗ (254), Μυτιληναίος (625), Μέτκα (160), Ελλάκτωρ (190), Ιντρακόμ (208), Ελ. Πετρέλαια (148).

Να σημειωθεί ότι 27882 συμβόλαια του FTSE, λήξεως Δεκεμβρίου, δεν έχουν κλείσει ή μετακυλιστεί θέσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 10/12 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Εθνική (102153 τεμ.), Πειραιώς (257013 τεμ.), Intralot (14000 τεμ.), Alpha Bank (54985 τεμ.), Eurobank (33905 τεμ.), Αγροτική (17175 τεμ.), Ελλάκτωρα (10000 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: ΟΠΑΠ (25000 τεμ.), Eurobank (161000 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (8972829 τεμ.), Eurobank (14397951 τεμ.), Εθνική (7788094 τεμ.), Κύπρου (4889815 τεμ.), Πειραιώς (21710011 τεμ.), MPB (11889363 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 10/12/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ: Επενδυτής: Citigroup Global Markets Limited. Εκδότης: Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (641.124) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,19%). Ημερομηνία απόκτησης: Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 9 Δεκεμβρίου 2010.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v