Εκνευριστικό "σημειωτόν" στις 1.500...

Άνοδος 1,37% στις τράπεζες μετά από δυο συνεδριάσεις σημαντικής πτώσης, με συναλλακτική άπνοια στο ταμπλώ και ήπιες αντιπαραθέσεις αγοραστών - πωλητών. Κέρδη 1,9% για ΕΤΕ, 3,5% για Eurobank, 4% για ΤΤ. 

Στάση αναμονής και κινήσεις πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος για τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, περίπου συναλλακτική άπνοια, επικίνδυνη περιδίνηση γύρω από το ψυχολογικό όριο των 1500 μονάδων και ήπιες αντιπαραθέσεις μεταξύ αγοραστών – πωλητών, στο ταμπλό του Χ.Α.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση είχε σαν κυριότερα χαρακτηριστικά τον χαμηλό τζίρο (τον χαμηλότερο των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων), ενώ στις ηπιότερες κινήσεις των εν δυνάμει πωλητών στο Τραπεζικό ταμπλό και στην προσπάθεια αντίδρασης από πλευράς αγοραστών, δεν συνεχίστηκε ο “αντίλογος” που παρατηρήθηκε χθες από άλλους μη Τραπεζικούς Δεικτοβαρείς τίτλους.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τις συνεχείς εναλλαγές προσήμου για τον Γενικό Δείκτη, την έκδηλη επιφυλακτικότητα και την άρνηση (που ξεκίνησε χθες) και συνεχίστηκε σήμερα, όσον αφορά τις προσπάθειες “καλλωπισμού” των αποτιμήσεων σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, απογοητεύοντας όσους προσδοκούσαν και “πόνταραν” σε ένα “end year rally”.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου εκτιμούν ότι η αβεβαιότητα θα συνεχιστεί, ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. και αν οι Αγορές δεν “ακούσουν” αυτά που θέλουν δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την “ταλαιπωρημένη” Σοφοκλέους.

Μάλιστα αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι η Αγορά εντός των επόμενων συνεδριάσεων και αν δεν υπάρξουν θετικές εκπλήξεις από την σύνοδο κορυφής, θα κληθεί να τιμολογήσει και έναν νέο παράγοντα στις τιμές των μετοχών που δεν είναι άλλος από το ρίσκο των νέων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, που προκαλούν ογκούμενο απεργιακό κύμα, με αναπόφευκτες παρενέργειες στην Οικονομία.

Απόλυτα βραχυπρόθεσμα, κάθε πρόβλεψη μπορεί να αποδειχθεί επισφαλής, λόγω του επικείμενου triple witching Δεκεμβρίου και με δεδομένο ότι τα “ανοιχτά” συμβόλαια του FTSE είναι αρκετά (μετά το χθεσινό κλείσιμο στο Χ.Π.Α. 24270 ΣΜΕ του FTSE δεν είχαν κλείσει ή μετακυλιστεί θέσεις).

Σε κάθε περίπτωση, η συμπεριφορά που επιδεικνύει το Χ.Α. κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, έρχεται να επιβεβαιώσει όσους εκτιμούσαν σαν δύσκολη την προσέγγιση της ζώνης 1570 -1580 και δεν απέκλειαν μία τέτοια αποτυχία να επαναφέρει την επιφυλακτικότητα και πιθανό “pullback”. Σε αυτή την περίπτωση οι αναλυτές εκτιμούν ότι είναι σημαντικό ο Δείκτης να μην δώσει κλεισίματα χαμηλότερα των 1480 μονάδων.

Βέβαια υπάρχει και η πιο απαισιόδοξη άποψη που υποστηρίζει ότι η επικείμενη σύνοδος κορυφής της ΕΕ δεν αναμένεται να βγάλει τις θετικές ειδήσεις για την Ελλάδα που κάποιοι θα προσδοκούσαν, καθώς μετά τη σκληρή στάση Γερμανίας και Γαλλίας δεν θα συζητηθεί ούτε το θέμα της έκδοσης Ευρωομολόγων ούτε της επιμήκυνσης του χρέους.

Επίσης ο απεργιακός κλοιός στον οποίο έχει εισέλθει η Χώρα μόνο θετικά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις Αγορές που βλέπουν για άλλη μια φορά την οικονομία να παραλύει.

Μάλιστα αρκετοί τονίζουν ότι η “δυσκινησία” που παρουσιάζει το Χ.Α. μπορεί να συνεχιστεί και στο α΄ εξάμηνο του 2011 και μόνο κάποιες μεμονωμένες αγοραστικές κινήσεις μπορεί να παρατηρηθούν στο ταμπλό, που θα αφορούν λίγες εξωστρεφείς εταιρείες, ή θα υποστηρίζονται από φήμες και ειδησεογραφία.

Έτσι σε ένα δύσκολο 2011 για τις περισσότερες εισηγμένες, δεν αποκλείεται και οι μετοχές τους να έχουν να αντιμετωπίσουν την ίδια ή μεγαλύτερη “δυσκολία” στο εγχώριο Χρηματιστηριακό ταμπλό, ιδιαίτερα αν συνεχιστεί η απομείωση του τζίρου και περιοριστεί το αγοραστικό ενδιαφέρον σε ακόμα μικρότερο αριθμό τίτλων.

Ουσιαστικοί καταλύτες να αλλάξουν αυτή την πορεία της Αγοράς δεν μπορεί να υπάρξουν, καθώς όλα εξαρτώνται από τη δημοσιονομική πορεία της Χώρας.

Όπως προαναφέρθηκε, κίνηση εντός εκτός και επί τα αυτά και για τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, εν μέσω αντικρουόμενων ειδήσεων – εκτιμήσεων.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή ομάδα αναλυτών της Deutsche Bank AG/London, με την παγκόσμια ανάπτυξη γύρω στο 4% και τον ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή (EPS) των Επιχειρήσεων της Ευρώπης στο 12%, οι Ευρωπαϊκοί τίτλοι του δείκτη Stoxx 600 στο τέλος του 2011 θα σημειώσουν κέρδη κοντά στο 20%, στις 315 μονάδες.

Στο βασικό τους σενάριο, πάντως, οι εν λόγω αναλυτές θεωρούν πως η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη θα μπορούσε να σταματήσει στην Ισπανία, η οποία, αν και θα δοκιμαστεί από τις Αγορές τους ερχόμενους μήνες, δεν θα καταρρεύσει τελικά.

Ειδικά για την Ελληνική Αγορά, ο οίκος συνιστά “ουδέτερη θέση”, σημειώνοντας πως, αν και το αρνητικό επενδυτικό κλίμα ίσως εμείνει βραχυχρόνια, εντούτοις η συγκράτηση της κρίσης χρέους, η οποία θα μπορούσε να ευνοήσει τον Τραπεζικό κλάδο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε θετικές εκπλήξεις συνολικά στα εταιρικά κέρδη, ωθώντας σε υψηλότερα επίπεδα αυτήν την Αγορά υψηλού beta (δείκτης υπεραντίδρασης στην άνοδο και στην πτώση). Ο οίκος δίνει ως τιμή-στόχο τις 1860 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη στο τέλος του 2011. Top pick θεωρείται ο ΟΠΑΠ και bottom pick ο ΟΤΕ.

Ενθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW για τον δείκτη οικονομικού κλίματος στη Γερμανία. Ο σχετικός δείκτης οικονομικού κλίματος ενισχύθηκε τον Δεκέμβριο στο 4,3 έναντι 1,8 τον προηγούμενο μήνα. Επισημαίνεται ότι οι προβλέψεις των αναλυτών ανέφεραν άνοδο στο 4.

Σε προειδοποίηση για υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του Βελγίου (κατά μία βαθμίδα) προέβη ο οίκος Standard & Poor’s. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως εάν το Βέλγιο δεν κατορθώσει να σχηματίσει σύντομα Κυβέρνηση, τότε “ενδεχομένως να υπάρξει υποβάθμιση, ίσως και σε διάστημα έξι μηνών”, καθώς η Χώρα δεν θα μπορέσει να σταθεροποιήσει την πορεία του χρέους.

Στην πώληση εντόκων γραμματίων 2,513 δισ. ευρώ 12 και 18 μηνών προχώρησε σήμερα το Ισπανικό Υπουργείο Οικονομικών έχοντας θέσει ως ανώτατο όριο τα 3 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα η Ισπανία πούλησε έντοκα γραμμάτια 12 μηνών αξίας 1,99 δισ. ευρώ και έντοκα 18 μηνών αξίας 523 εκατ. ευρώ. Η μέση απόδοση για τα 12μηνα γραμμάτια αυξήθηκε σε σχέση με την προηγούμενη δημοπρασία στο 3,449% από 2,363% ενώ για τα 18μηνα σημείωσε άνοδο στο 3,721% από 2,664%.

Επιστρέφοντας στο εγχώριο Τραπεζικό ταμπλό, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι περισσότεροι Τραπεζικοί τίτλοι παρουσίασαν σχετικά καλύτερη εικόνα από τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις, όμως δεν μπόρεσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω προκειμένου ο Δείκτης να κινηθεί αποφασιστικά υψηλότερα από τις 1500 μονάδες.

Στα 95,05 δισ. ευρώ έφτασε το ύψος της χρηματοδότησης των Ελληνικών Τραπεζών στο τέλος Νοεμβρίου, αυξημένο κατά 2,9% έναντι του προηγούμενου μήνα, ανακοίνωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Τράπεζα της Ελλάδος. Η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ ήταν 49,7 δισ. ευρώ στις αρχές του έτους και στα 92,4 δισ. ευρώ στο τέλος Οκτωβρίου.

Από την άλλη η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως για τη χρονική επέκταση της δυνατότητας του προγράμματος ρευστότητας των Ελληνικών Τραπεζών όπως μετέδωσε το Reuters. Βάσει της νέας απόφασης οι Τράπεζες μπορούν να στηριχθούν κεφαλαιακά από το Δημόσιο έως τον Ιούνιο του 2011.

Σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, η ΕΚΤ αναμένεται να ζητήσει αύξηση των κεφαλαίων της ώστε να ανταποκριθεί στα νέα της… “καθήκοντα” εν μέσω της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters. "Το θέμα είναι ότι η ΕΚΤ ανησυχεί για τις ενδεχόμενες ζημίες από τις αγορές ομολόγων αν η αξία των ομολόγων ξαφνικά μειωθεί κατά 30%" Σύμφωνα με το Reuters, ένας αξιωματούχος της ΕΚΤ δηλώνει ότι ίσως ζητηθεί διπλασιασμός του προϋπολογισμού της Ευρωτράπεζας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η ΕΚΤ έχει συνολικά δαπανήσει 72 δισ. ευρώ σε αγορές Κρατικών ομολόγων της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Επιστρέφοντας “εντός των τειχών” και όσον αφορά τις “εισαγόμενες” εκθέσεις, σήμερα ήταν η σειρά της Merrill Lynch να “πυροβολήσει” τον εγχώριο Τραπεζικό κλάδο, “αποψιλώνοντας” τις τιμές – στόχους και θέτοντας τιμή – στόχο για την Εθνική στα 7,2 από 11,3 ευρώ (buy), για τη Eurobank στα 3,6 από 6,4 ευρώ (neutral), για την Alpha Bank τα 5,4 από 8,1 ευρώ (buy), και για την Πειραιώς τα 3,4 από 6,1 ευρώ (neutral).

Ο οίκος αναφέρει ότι οι προοπτικές της Ελλάδας για το 2011 επιδεινώθηκαν, καθώς η αναθεώρηση του λόγου χρέους/ ΑΕΠ έθεσε το θέμα του χρέους για μία ακόμη φορά στην κορυφή της ατζέντας, ενώ η επιμήκυνση της αποπληρωμής δεν συνιστά μόνιμη λύση.

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε η Wall Street, βοηθούμενη από τα νέα των λιανικών πωλήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, για πέμπτο διαδοχικό μήνα ενισχυθήκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ το Νοέμβριο. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,8% το Νοέμβριο, σημειώνοντας μεγαλύτερη άνοδο σε σχέση με τις εκτιμήσεις οικονομολόγων που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires και έκαναν λόγο για 0,5% αύξηση. Το μέγεθος του Οκτωβρίου, εν τω μεταξύ, αναθεωρήθηκε ανοδικά στο 1,7% από την αρχική εκτίμηση του 1,2%. Ανοδικά αναθεωρήθηκε και το μέγεθος του Σεπτεμβρίου στο 0,9% από το 0,7%.

Οι επενδυτές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού περιμένουν τις ανακοινώσεις της Federal Reserve για την πορεία της οικονομίας μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική που θα αποτελέσει την τελευταία για το 2010.

Στο ΧΑ, σε αντίθεση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, οι τίτλοι με θετικό πρόσημο ήταν περισσότεροι στο ταμπλό του 20αρη.

Στους αρνητικούς πρωταγωνιστές, οι μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες για την Αγροτική (-2,47%), ενώ με απώλειες μεγαλύτερες του 1% ακολούθησαν οι Κύπρου, Ελ. Πετρέλαια ΟΤΕ και Motor Oil.

Αμετάβλητοι έκλεισαν οι Jumbo, MIG.

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για Ταχ. Ταμιευτήριο (+4,22%), Πειραιώς (+2,07%) και Eurobank (+3,55%).

Κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας για Βιοχάλκο, Τιτάνα, Εθνική, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εξαιρετικά στενό εύρος 11 μονάδων, με χαμηλό τις 1492,16 (11.35) και υψηλό τις 1503,97 μονάδες (16.15) και έκλεισε τελικά στις 1501,4 μονάδες με κέρδη 0,13%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 73 εκατ. από τα οποία τα 2,3 αφορούσαν “πακέτα”.

Ουδέτερων συναισθημάτων η τελική εικόνα με 71 ανοδικές μετοχές έναντι 79 πτωτικών, 16 τίτλοι με ημερήσιες απώλειες από 5 έως 16% και 19 μετοχές με ημερήσια κέρδη από 5 έως 11,11%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η Αγορά πάσχει από έλλειψη ενδιαφέροντος, το οποίο εστιάζεται στην επικείμενη σύνοδο κορυφής και στις αποφάσεις που θα ληφθούν, εκτιμά ο Βασίλης Βλασταράκης.

Το θέμα είναι μείζονος ενδιαφέροντος για την Ελληνική οικονομία, καθώς το δημοσιονομικό πρόβλημα είναι το υπ΄ αριθμόν ένα θέμα που θα συνεχίσει να καθορίζει την πορεία του Χ.Α.

Όσο πλησιάζει το τέλος του έτους το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στο 2011, καθόσον ένας επιπλέον καταλύτης, αυτός των πιθανών αποκρατικοποιήσεων, αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών.

Σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης της Beta Sec., σαν πιθανότερο σενάριο μέχρι το τέλος του 2010, δείχνει αυτό της πλάγιας κίνησης με χαμηλή αξία συναλλαγών.

Όλα κρίνονται από την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., τονίζει με έμφαση ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Οι προσδοκίες που κόμισε για την Ελληνική οικονομία και για την επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης του δανείου των 110 δισ. ευρώ την περασμένη Τρίτη κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν είχε πρόσκαιρες θετικές επιπτώσεις στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η πρόταση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη δημιουργία και την έκδοση Ευρωομολόγου και τη διαμόρφωση του 40% του χρέους των Χωρών της Ευρωζώνης σε Ευρωομόλογα δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα Κράτη της Ένωσης έχουν χωριστεί κατ’ ουσίαν σε δύο στρατόπεδα, με την Γερμανία, την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Γαλλία να δηλώνουν αντίθετες, ενώ η Ιταλία και το Λουξεμβούργο είναι υπέρ της πρότασης.

Οι άλλες Χώρες –ανάμεσά τους και η Ελλάδα- λόγω των οικονομικών τους προβλημάτων και της εξάρτησης που έχουν από την Ένωση παραμένουν προς ώρας ουδέτερες, αν και είναι προφανές ότι η έκδοση Ευρωομολόγου τις συμφέρει. Αν συμβεί μια τέτοια εξέλιξη θα είναι κάτι σαν “από μηχανής Θεός” για το Ελληνικό πρόβλημα, αφού η Χώρα θα μπορέσει να βγει άμεσα στις Αγορές και να δανειστεί με καλό επιτόκιο.

Σε κάθε περίπτωση στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στο τέλος αυτής της εβδομάδας –στις 16 και 17 Δεκεμβρίου- πιθανότατα θα καταγραφούν σοβαρές αντιπαραθέσεις μεταξύ των ηγετών των Χωρών της Ευρωζώνης, μέχρι να δούμε ποια από τις δύο θέσεις θα επικρατήσει.

Για την Ελλάδα το χειρότερο σενάριο θα είναι να περάσει ατόφια η πρόταση της Γερμανίας, που απορρίπτει την έκδοση Ευρωομολόγου και πιέζει για μηχανισμό ελεγχόμενης πτώχευσης των Χωρών με υπερβολικό Δημόσιο χρέος, στον οποίο θα συμμετέχουν και ιδιωτικές Τράπεζες. Αν αυτό συμβεί η Ελληνική έξοδος στις Αγορές θα δυσκολέψει πολύ. Χαρακτηριστική είναι και η κίνηση της S&P να προχωρήσει σε αλλαγή της προοπτικής των πιστοληπτικών βαθμολογιών πολλών Ελληνικών Επιχειρήσεων σε αρνητική, εξαιτίας κυρίως του “επερχόμενου” μηχανισμού ελεγχόμενης πτώχευσης.

Με αυτά τα δεδομένα, η νέα αναθεώρηση του Μνημονίου της Χώρας μας με την τρόικα έχει κάνει την Κυβέρνηση να τρέχει και να μη φτάνει. Είναι πολλά –πάρα πολλά- αυτά που πρέπει να γίνουν μέχρι τον προσεχή Φεβρουάριο ώστε η Χώρα να εξασφαλίσει την δ΄ δόση του δανείου ύψους 15 δισ. ευρώ.

Η άνοδος των τιμών των μετοχών, η διατηρησιμότητα της παγκόσμιας ανάπτυξης και η αύξηση των εισαγωγών της Κίνας σε επίπεδα ρεκόρ συνεχίζουν να διαμορφώνουν τις τιμές των Εμπορευμάτων σε υψηλά επίπεδα.

Όσον αφορά το Χ.Α. και την τεχνική εικόνα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τμήματος ανάλυσης της Guardian Trust, η τεχνική εικόνα είναι σχεδόν οριακή, καθώς τόσο ο Γενικός Δείκτης όσο και ο FTSE κινούνται πλησιέστατα του απλού ΚΜΟ των 30 ημερών, καθοδική διάσπαση των οποίων μπορεί να ενισχύσει τις ρευστοποιήσεις από χαρτοφυλάκια που συνεχίζουν να κινούνται καθαρά με τεχνικά κριτήρια.

Για την σημερινή συνεδρίαση ο απλός ΚΜΟ των 30 ημερών για τον Γενικό Δείκτη προσδιοριζόταν στις 1489 μονάδες και για τον 20αρη στις 707 μονάδες, σύμφωνα με τον κ. Σωτηρόπουλο

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Περίπου σταθεροποιητική συνεδρίαση, με κυριότερο χαρακτηριστικό τις αξιοπρόσεκτες συναλλαγές που προήλθαν από ρολαρίσματα θέσεων.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη με ελαφρώς καλύτερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη έκλεισαν κοντά στην θεωρητική τους τιμή, όμως ίσως αξίζει υποσημείωσης, ότι ο δεύτερος μήνας (Μάρτιος) διαπραγματεύεται με σημαντικό discount 1,15%.

Λίγες αγορές και γυρίσματα θέσεων χωρίς επιθετικές διαθέσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 26876, τιμή εκκαθάρισης 714,74) κινήθηκαν μεταξύ 708 και 718,5 μονάδων.

Χαμηλός ο δανεισμός τίτλων (17000 Βιοχάλκο, 37500 Ταχ. Ταμιευτήριο), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (7808), Alpha Bank (4017), Πειραιώς (2739), Eurobank (1635), ΟΤΕ (3578), MIG (8623), Αγροτική (886), Κύπρου (2235), Ταχ. Ταμιευτήριο (2253), ΔΕΗ (436), Μυτιληναίος (1798), Ιντρακόμ (3021), Ελ. Πετρέλαια (341), Intralot (413), Motor Oil (621), MPB (4157), ΟΠΑΠ (165), ΓΕΚ (95781), Μέτκα (246), Σιδενόρ (156).

Να σημειωθεί ότι 20573 συμβόλαια του FTSE, λήξεως Δεκεμβρίου, δεν έχουν κλείσει ή μετακυλιστεί θέσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 14/12 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Εθνική (9467 τεμ.), Eurobank (73000 τεμ.), Αγροτική (46377 τεμ.), Ελλάκτωρα (12000 τεμ.), Fourlis (20000 τεμ.), ΔΕΗ (45000 τεμ.), Ταχ. Ταμιευτήριο (5100 τεμ.), Πειραιώς (100000 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: ΟΠΑΠ (29571 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (8964029 τεμ.), Eurobank (14383351 τεμ.), Εθνική (7842894 τεμ.), Κύπρου (4839815 τεμ.), Πειραιώς (22187720 τεμ.), MPB (11639363 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v