Εντείνεται η νευρικότητα στη Σοφοκλέους

Τετάρτη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα στην αγορά, με τον ΓΔ να επιστρέφει χαμηλότερα των 1.500 μονάδων. Κόντρα στο αρνητικό κλίμα MPB, Coca Cola και Κύπρου. Σημαντικές ανακατατάξεις στις κεφαλαιοποιήσεις.

“Οι Αγορές, όπως και ο Θεός, βοηθούν όποιους βοηθούν τον εαυτό τους. Αντίθετα με τον Θεό, οι Αγορές δεν συγχωρούν αυτούς που κάνουν επαναλαμβανόμενα λάθη”. Παλαιό χρηματιστηριακό ρητό που δείχνει πιο επίκαιρο από ποτέ (!)

Ξεκινώντας για την σημερινή τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η γενικότερη εικόνα επιβεβαίωνε όσους υποστήριζαν ότι στην παρούσα φάση η Σοφοκλέους δεν έχει ούτε τις δυνάμεις, αλλά ούτε και την διάθεση, να κινηθεί σημαντικά ψηλότερα και στην καλύτερη περίπτωση θα γινόταν μία προσπάθεια να κρατηθεί ο Δείκτης υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 1500 μονάδων, ενώ στην χειρότερη να μην υποχωρήσει χαμηλότερα από τις 1470 μονάδες.

Άλλωστε για να αλλάξει η πλάγια κίνηση του Δείκτη θα πρέπει να δώσει διαφυγή από το εύρος 1580 – 1470, η οποία στην δεύτερη περίπτωση θα ενεργοποιήσει τα σενάρια “τρόμου” και θα τροφοδοτήσει νέο κύκλο επιθετικών πωλήσεων.

Από εκεί και πέρα και για όσους ασχολούνται με στατιστικά η εβδομάδα που έληξε ήταν η τέταρτη συνεχόμενη πτωτική (πέντε συνεχόμενες πτωτικές αναγράφονται στην περίοδο 2/2/09 – 12/3/09), που αφαίρεσε από τον Γενικό Δείκτη 0,3% και από τον Τραπεζικό δείκτη 3,88%. Οι απώλειες από την αρχή του χρόνου στο -32,03% και 47,74% αντίστοιχα.

Οι τίτλοι του 20αρη απέσπασαν το 91,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών, ενώ εκτός FTSE σημειώθηκαν λίγες αξιοπρόσεκτες κινήσεις όπως Τρ. Αττικής και Fourlis και ακόμα χαμηλότερα Τσουκαρίδης (η επιτομή της μεταβλητότητας και της πλαγιοανοδικής κίνησης) και Ιντεάλ (ανακοίνωσε επιστροφή κεφαλαίου 0,60 ευρώ, που στα τρέχοντα επίπεδα τιμών σημαίνει απόδοση οριακά χαμηλότερη του 50% (!))

Σημαντικότατες ανακατατάξεις και στις πρώτες θέσεις των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α. με την πρώτη οκτάδα να διαμορφώνεται ως εξής: Coca-Cola (7,19 δισ), Εθνική (6,77 δισ), ΟΠΑΠ (3,99 δισ), ΟΤΕ (3,31 δισ), ΔΕΗ (2,82 δισ), Κύπρου (2,69 δισ), Alpha Bank (2,45 δισ), Eurobank (2,18 δισ).

Σαν “βότσαλο στην λίμνη” επέδρασε το δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, σύμφωνα με το οποίο ανοιχτός φέρεται να εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στη Γερμανική πρόταση για τη συμμετοχή ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του Κρατικού χρέους από το 2013 και μετά. 

"Η σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργεί θέματα ηθικής τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν", δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών στη Φρανκφούρτη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο. "Επί της αρχής, κάποια μορφή συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως λογική", πρόσθεσε, αναστρέφοντας όλες τις προηγούμενες Κυβερνητικές δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες οποιαδήποτε συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του Δημόσιου χρέους είναι τουλάχιστον επιζήμια για την Χώρα και ρίχνει “νερό στον μύλο” όσων “ποντάρουν” σε κάποιου είδους χρεοκοπία της Ελλάδας.

Ευνόητο είναι ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών έσπευσε να διαψεύσει αυτή την δήλωση τονίζοντας ότι "είμαστε αντίθετοι στην πρόταση της Γερμανίας", όμως το κακό είχε ήδη γίνει και θεωρείται βέβαιο ότι τα σενάρια θα συνεχίσουν να αναπαράγονται.

Άλλωστε εξαιρετικά πρόσφατα και μετά την ανακοίνωση για καθυστέρηση της γ΄ δόσης του δανείου, ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει ταμειακό πρόβλημα και σήμερα ανακοινώθηκε ότι για τον Ιανουάριο (μαζί με την σύνταξη) μετατίθεται η καταβολή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης (100 έως 300 ευρώ), η οποία αρχικά προβλεπόταν να πραγματοποιηθεί εντός του 2010 με συνολικό κονδύλι 98 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση και άσχετα αν κάποια στιγμή οι ιθύνοντες πρέπει να αντιληφθούν ότι οι δηλώσεις πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικές σε μία περίοδο που οι Αγορές δείχνουν εξαιρετικά “ευαίσθητες”, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η μεταβλητότητα και η αρνητική διάθεση θα διατηρηθούν και στις επόμενες συνεδριάσεις στο Χ.Α., ενώ η προσοχή σταδιακά θα μεταφερθεί στα αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων, αφού και η κατάθεση του προϋπολογισμού δεν έδωσε στην Αγορά το “άλλοθι” να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Οι ελπίδες της Ελληνικής Κυβέρνησης για παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ φαίνεται να σβήνουν αφού οι Ευρωπαίοι εταίροι της πίεσαν την Αθήνα για σκληρά νέα μέτρα ώστε να επιτύχει τους στόχους του ελλείμματός της, δήλωσαν δύο ανώτεροι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπως μετέδωσε το Dow Jones Newswires.

“Τουλάχιστον για τώρα, δεν υπάρχουν προσδοκίες για τυχόν παραχωρήσεις που θα κάνουν αυτή την πολύ δύσκολη διαδρομή λίγο πιο διαχειρίσιμη” δήλωσε στο πρακτορείο ένας από τους αξιωματούχους μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Ελλάδα είναι σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο καθώς μέσα στα επόμενα τρία χρόνια πρέπει να αποπληρώσει περίπου 84 δισ. ευρώ σε τόκους και κεφάλαιο για μακροπρόθεσμο χρέος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αγοράς, αλλά αυτό δεν περιλαμβάνει την αναχρηματοδότηση των βραχυπρόθεσμων εντόκων γραμματίων (!)

Την ίδια στιγμή, η χώρα πρέπει επίσης να επιστρέψει το δάνειο σε ΔΝΤ και ΕΕ σε τέσσερα έως πέντε έτη και το μεγαλύτερο μέρος της απόσβεσης είναι συγκεντρωμένο στην περίοδο 2014-15, όταν θα πρέπει να αποπληρώσει περίπου 70 δισ. ευρώ.

Εξαιρετικά απαισιόδοξος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ-1 και ο καθηγητής κ. Αδ. Πεπελάσης.

“Δεν βλέπω μέλλον για αυτό τον τόπο. Έχουμε πάθει μεγάλη ζημιά, δεν είναι χθεσινή ή προχθεσινή, ξεκίνησε από πολύ παλιά, η ανοησία που διαπράττει ο Δημόσιος τομέας δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Έχουμε ανατραφεί με αυτή την ανοησία και την αδιαφορία του Δημόσιου τομέα, δηλαδή του πολιτικού μας βίου”, επεσήμανε ο κ. Πεπελάσης.

Ο καθηγητής Οικονομικών μίλησε με σκληρά λόγια, τονίζοντας ότι “μας έκρυβαν την αλήθεια επί χρόνια”, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι “το να μας κρύβουν και τώρα την αλήθεια ενώ πνιγόμαστε, είναι απαράδεκτο, ελεεινό και τρισάθλιο. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα βγούμε εύκολα από αυτή την περιπέτεια. Το πρόβλημα ξεκίνησε από τη διόγκωση του Κράτους, του πατερναλιστικού, το οποίο διόριζε και αδιαφορούσε για την εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου”.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Προϋπολογισμός έτυχε γενικής αποδοκιμασίας σχεδόν από το σύνολο των οικονομικών και επαγγελματικών ομάδων της Χώρας.

Κοινή συνισταμένη των απόψεων είναι ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο, τότε δεν θα μιλάμε απλώς για κάποια παραπάνω λουκέτα, αλλά για σάρωμα του παραγωγικού ιστού της Χώρας και για ανεξέλεγκτες οικονομικές και κοινωνικές καταστάσεις, ενώ την ίδια ώρα το Κράτος (προκειμένου να εμφανίσει μείωση του ελλείμματος) επιμένει στην στάση πληρωμών, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για Επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τις απόψεις των περισσότερων επαγγελματιών της Χρηματιστηριακής Αγοράς, ο “εικονικής πραγματικότητας” Προϋπολογισμός του 2011 θα έχει αντιπάλους την ύφεση, την ανεργία, την υψηλή φορολογία και την υποανάπτυξη, καθώς χρησιμοποιεί παλιές γνώριμες και συχνά αποτυχημένες “συνταγές” να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Δεν ακούσαμε τίποτα για ανάπτυξη, δεν ακούσαμε τίποτα για την τακτοποίηση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους προμηθευτές του, δεν ακούσαμε τίποτα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας”, τονίζουν εξαιρετικά ανήσυχοι οι Επιχειρηματίες και συμπληρώνουν πως με ανεργία στο 15%, δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική προόδου για τη Χώρα και τους πολίτες, όταν απουσιάζει η βούληση για ουσιαστικό συμμάζεμα στο Δημόσιο τομέα και ο πολίτης συνεχίζει πληρώνει ένα σπάταλο και αντιπαραγωγικό Κράτος.

Την ίδια ώρα, τα μηνύματα από την Αγορά και την πραγματική οικονομία παραμένουν τουλάχιστον ανησυχητικά, καθώς ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία μειώθηκε κατά 9,4% το Σεπτέμβριο 2010, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2009. Ο Δείκτης Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία μειώθηκε κατά 7,7% το Σεπτέμβριο του 2010.

“Ο σχεδιασμός του Ελληνικού προϋπολογισμού κινείται στραβά, επειδή υπάρχει ένα πολυετές πρόβλημα: τα έσοδα από φορολογία. Η Κυβέρνηση στηρίζεται στους δύο τελευταίους μήνες του έτους για να αυξήσει τα δημόσια έσοδα, υπολογίζοντας στα τέλη κυκλοφορίας, στους φόρους ακινήτων και στον αντίκτυπο από την αύξηση στη φορολογία πωλήσεων, ενώ όμως η οικονομία συρρικνώνεται κατά 4,2%” τονίζει το Bloomberg.

Η επιστροφή στην ανάπτυξη, που τώρα προβλέπεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2011, φαίνεται πως εξαφανίζεται στο μέλλον”, επισημαίνει το Economist.

Όμως και οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα εννεαμήνου που έρχονται συνεχίζουν να δείχνουν απαισιόδοξες.

Αδύναμα προβλέπει η National Sec. – P&K ότι θα είναι τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των Ελληνικών Τραπεζών αφού η πτώση στα καθαρά τους κέρδη εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 65% έως 134%.

Εξαιρετικά επιφυλακτική η εικόνα και στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, ενώ σχετικά χαμηλότερα άνοιξε και η Wall Street, με τις Αγορές να δείχνουν ότι επηρεάζονται από τα νεότερα από την Κίνα που ανακοίνωσε νέα μέτρα σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, στο πλαίσιο της προσπάθειας χαλιναγώγησης των πληθωριστικών πιέσεων. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε αύξηση του δείκτη Τραπεζικών αποθεμάτων κατά 50 μονάδες βάσης, η οποία θα ισχύσει από τις 29 Νοεμβρίου.

Επισημαίνεται πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες που η Κίνα αυξάνει τον δείκτη Τραπεζικών αποθεμάτων, ενώ παράλληλα οι αναλυτές προβλέπουν και άμεση κίνηση αύξησης των επιτοκίων.

Μάλιστα, οι αναλυτές εννέα Τραπεζών που συμμετείχαν αυτή την εβδομάδα σε δημοσκόπηση του Bloomberg εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας θα προχωρήσει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου σε αύξηση επιτοκίων.

Στο ΧΑ, μόλις τρεις οι τίτλοι με θετικό πρόσημο στο ταμπλό του 20αρη και πιο συγκεκριμένα οι MPB (+2,54%), Coca-Cola (+0,77%) και Κύπρου (+1,01%), ενώ αμετάβλητες έκλεισαν οι μετοχές των Πειραιώς και MIG.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες του 3% για Ταχ. Ταμιευτήριο και Eurobank και του 2% για Μυτιληναίο και Motor Oil.

Αξιοσημείωτες απώλειες για Ελλάκτωρα, Ελ. Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Αγροτικής, Εθνική, ενώ με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με διακυμάνσεις σε στενό εύρος και εναλλαγές προσήμων, ενώ προσέκρουσε τρεις φορές στις παρυφές των 1509 μονάδων. Όμως μετά τις 11.54 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 1479,48 μονάδες (14.32), πριν τις τελικές δημοπρασίες βρέθηκε στις 1487,26 και τελικά έκλεισε στις 1492,67 μονάδες με απώλειες 0,68%, ενώ ο τζίρος (ο χαμηλότερος των τελευταίων 4 συνεδριάσεων) πλησίασε τα 74 εκατ. από τα οποία τα 8,1 αφορούσαν “πακέτα”.

Σαφώς χειρότερη της αμέσως προηγούμενης η τελική εικόνα με 64 ανοδικές μετοχές έναντι 100 πτωτικών, παρά ταύτα 25 τίτλοι τερμάτισαν την συνεδρίαση με κέρδη από 5 έως 16,67%.


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Οι προσδοκίες και η ανασφάλεια έχουν μεταφερθεί σε επίπεδο Ευρωζώνης, με την κρίση χρέους να προβάλλει σαν ο κυριότερος παράγοντας νευρικότητας στις Αγορές, επισημαίνει ο Αντώνης Χριστοφίδης.

Το εγχώριο Χρηματιστηριακό περιβάλλον παραμένει ιδιαίτερα ασθενικό και ευαίσθητο στην αρνητική ειδησεογραφία, ενώ ο χαμηλός όγκος συναλλαγών ευνοεί την μεταβλητότητα και φανερώνει την επιφυλακτικότητα των ισχυρών χαρτοφυλακίων και την απόλυτη αποχή του retail, τονίζει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της ATE Sec.

Παράγοντας που θα επηρεάσει την ψυχολογία του επενδυτικού κοινού στις αμέσως επόμενες εβδομάδες είναι οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, με την προσοχή να είναι επικεντρωμένη στον Τραπεζικό κλάδο.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη, παραμένει απαξιωμένη η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, τόσο από πλευράς συναλλαγών, όσο και από πλευράς αποτιμήσεων, όμως αυτό δεν φαίνεται να “συγκινεί” το επενδυτικό ενδιαφέρον ούτε να αλλάζει κάτι βραχυπρόθεσμα.

Η Αγορά δείχνει αδύναμη να αντιδράσει και να κινηθεί σε ουσιαστικά υψηλότερα επίπεδα και αυτό ενισχύει τις πιθανότητες περαιτέρω υποχώρησης προς 1300 – 1250 μονάδες, εκτιμά ο Πάνος Δάντης.

Σε αυτά τα επίπεδα και με την Εθνική στην περιοχή των 5 ευρώ, δηλαδή κοντά στην ονομαστική της αξία, εκτιμάτα πως εκεί “θα γίνει το μεγάλο μάζεμα”, καθώς θα βγουν αγοραστές όσοι πούλησαν μεταξύ 7 και 8 ευρώ τον συγκεκριμένο τίτλο.

Οι μέχρι στιγμής διαμορφούμενες τάσεις καταδεικνύουν ότι “η Αγορά έχει σπάσει προς τα κάτω” και η εκτίμηση αυτή ενισχύεται κι από την εικόνα των ξένων Αγορών, οι οποίες είναι δύσκολο να κινηθούν σημαντικά ψηλότερα.

Για τον ΟΤΕ, ο κ. Δάντης αναφέρει πως είναι “φθηνός” τίτλος και μάλιστα δεν επηρεάζεται από τις μακροοικονομικές εξελίξεις, όσο οι Τράπεζες, ενώ χαρακτήρισε “contra momentum” τη μετοχή της Coca-Cola.

Επίσης σύμφωνα με την άποψη του κ. Δάντη ενδιαφέρουσες επενδυτικές επιλογές” μπορεί να αποτελούν οι τίτλοι του ομίλου Μυτιληναίου και της Jumbo.

Ενώ για το σχέδιο του προϋπολογισμού, επισημαίνει πως δεν διαθέτει το αναπτυξιακό σκέλος που είναι απαραίτητο και τονίζει πως όλες οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες συζητάμε θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια και τώρα η Χώρα καλείται να τα κάνει όλα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Επίσης σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπεύθυνου Αγορών της Sarros Sec. το επόμενο ανοδικό κύμα θα σηματοδοτηθεί από την Wall Street και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις προσδιορίζεται προς το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Στενεύουν τα περιθώρια, τονίζει εξαιρετικά ανήσυχος ο Μάνος Χατζηδάκης, που συνεχίζει να διατηρεί επιφυλακτικότητα που έχει να κάνει με την πολύ αρνητική διάθεση που διαπιστώνεται στην Αγορά ως άποψη και ως μέγεθος ανοικτών συμβολαίων και “ανοικτών” πωλήσεων σε μετοχές, φαινόμενα τα οποία θα ευνοήσουν την αύξηση της μεταβλητότητας δημιουργώντας ενδεχομένως ευκαιρίες επανατοποθετήσεων στα γνωστά επίπεδα ισορροπίας που διαπιστώνονται κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Ωστόσο η επενδυτική κοινότητα παραμένει υπό καθεστώς φόβου από τις τελευταίες εξελίξεις στα δημοσιονομικά της Χώρας, ενώ οι όποιες ανοδικές αντιδράσεις για να αποκτήσουν διατηρησιμότητα, θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικές ειδήσεις από το επιχειρηματικό μέτωπο, οι οποίες μεταφράζονται π.χ. σε θετικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου ή στην πραγματοποίηση κάποιου ισχυρού deal.

Ο προϋπολογισμός του 2011 που κατατέθηκε φαίνεται ότι ικανοποιεί τα κριτήρια που έχει θέσει η τρόικα, ωστόσο θα δημιουργήσει περαιτέρω πιέσεις στους Έλληνες πολίτες αλλά και τις Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Χώρα.

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, παρακολουθούμε μια “διελκυστίνδα” για την στήριξη των Χωρών της Ευρωζώνης, με τους Γερμανούς ωστόσο να ακολουθούν μια διαφορετική στάση στο θέμα αντιμετώπισης των δημοσιονομικών προβλημάτων που παρουσιάζουν αρκετές Ευρωπαϊκές Χώρες, επισημαίνει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση σχετικής μεταβλητότητας με σαφώς περισσότερους τους πωλητές και κυριότερο χαρακτηριστικό την σημαντική μείωση των συναλλαγών.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη ακολούθησαν τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, αυξάνοντας οριακά τις υποτιμήσεις στο 1,6%.

Περισσότερες πωλήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4794, τιμή εκκαθάρισης 692,53) κινήθηκαν μεταξύ 686 και 714 μονάδων.

Παρέμεινε ο δανεισμός τίτλων (28000 Alpha Bank, 105700 MPB, 15800 Ταχ. Ταμιευτήριο, 28000 Coca-Cola, 7000 Ελ. Πετρέλαια, 26300 Eurobank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (2718), Alpha Bank (1128), Πειραιώς (616), Eurobank (1330), ΟΤΕ (2995), MIG (1624), Μυτιληναίος (181), Αγροτική (216), MPB (117), ΔΕΗ (204), ΓΕΚ (318), Κύπρου (572), Ταχ. Ταμιευτήριο (820), Coca-Cola (101), Intralot (369), Motor Oil (235), ΕΧΑΕ (130), Μέτκα (168).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 19/11 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Alpha Bank (45573 τεμ.), Eurobank (28420 τεμ.), Πειραιώς (150393 τεμ.), Alapis (20500 τεμ.), Coca-Cola (37606 τεμ.), ΟΠΑΠ (18976 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Alpha Bank (100000 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (7392789 τεμ.), Eurobank (14459157 τεμ.), Εθνική (8970531 τεμ.), Κύπρου (6966587 τεμ.), Πειραιώς (21075139 τεμ.), MPB (11154063 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 18/11/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ: Επενδυτής: Citigroup Global Markets Limited. Εκδότης: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (1.687.513) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,50%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 17 Νοεμβρίου 2010.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 19/11/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ: Επενδυτής: Citigroup Global Markets Limited. Εκδότης: Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (1.513.594) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,45%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 18 Νοεμβρίου 2010. 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v