Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπεραποδίδουν Εθνική και Eurobank

Αποδίδει-προσώρας- καρπούς η προσπάθεια ανάσχεσης της διόρθωσης. Στις 730 και πάλι ο FT 20, με ΕΤΕ και EFG να καταγράφουν αξιόλογα κέρδη. Βοήθειες από ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛ Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ. Επαναφορά προς τις 6.650 για τον DAX.

Συνεδρίαση για… ψιλιασμένους είχε θεωρηθεί εξ ΄αρχής αυτή, που εξελίσσεται και βρίσκει τους βασικούς δείκτες, μετοχές έως μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερα.

Συνεδρίαση «πονηρή» , για λόγους που δεν είναι της παρούσης να εκτεθούν περισσότερο απ΄ όσο αναφέρθηκαν στο προ-συνεδριακό σχόλιο μας. Στις 1.515-1.520 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, υψηλότερα των 730 μονάδων ο FTSE 20 με την πλειονότητα των μετοχών του δείκτη σε καλύτερες τιμές.

Οι συναλλαγές, στα 52 εκατ. ευρώ (στις 13:44) μέτριες μεν ωστόσο αρκετές σε μία «κούφια» αγορά για να επαναφέρουν τουλάχιστον τον 20άρη σε φορά πάνω από σημαντικούς τεχνικούς δείκτες.

Εχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 17,2 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Εθνικής που αφού κράτησε τα 7,3-7,4 ευρώ αντιδρά προς τα 7,68 ευρώ.

Ισχυρότερη όμως η τάση για μετοχές που και διαγραμματικά είχαν δώσει… σήμα από νωρίς και αναφερόμαστε κυρίως στη μετοχή της Eiurobank (στα 4,36 ευρώ με 3,5%)

Τόσο η μετοχή της Eurobank όσο και οι υπόλοιπες είχαν αναφερθεί- μόνο από τεχνικής πλευράς- στο προηγούμενοι σχόλιο μας… απόπειρες «φρεναρίσματος». Στα 4,32 ευρώ η μετοχή του Μυτιληναίου, στα 3,21 ευρώ του Ελλάκτορα, στα 5,68 ευρώ του ΟΤΕ. Χαμηλότερα παραμένει η μετοχή της Πειραιώς- που εάν «επιβεβαιώσει» τα 3,2 ευρώ μπορεί να αντιδράσει υψηλότερα. Στα 13,51 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 11,86 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, στα 19,05 ευρώ η CCH.

Στην προσπάθεια που καταβάλλεται από ισχυρούς εγχώριους κύκλους συμβάλλει και η διεθνής συγκυρία. Ξανά προς τις 6.650 μονάδες ο DAX ενισχυμένος κατά 0,7%, υψηλότερα οι περισσότερες ευρωαγορές και εύλογη αναμονή στην Wall λόγω των ενεργειών της Fed.

Και επειδή οι… καιροί απαιτούν αυξημένη εγρήγορση και προσοχή υπενθυμίζουμε τα τρέχοντα επίπεδα του S&P 500 (1.184 μον.) και της στόχευσης- πιθανής πειστικής υπέρβασης- των 1.205 μονάδων μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σε αυτή την περίπτωση το ΧΑ σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό θα επηρεαστεί και μένει να φανεί εάν οι τράπεζες μπορεί να αποτελέσουν μοχλό αντίδρασης και κατά πόσον η Εθνική μπορεί να υπερβεί τα 8 ευρώ.

Αν και κατά την εκτίμηση μας μία άλλη τραπεζική μετοχή, αυτή της Eurobank, φαίνεται να έχει τις…τεχνικές προδιαγραφές για υπεραπόδοση.

Τηρουμένων των αναλογιών καλή η εικόνα και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, καθώς μετοχές εταιρειών όπως ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Proton Bank, Intrakom, Frigoglass, Μέτκα και ακόμη ορισμένες από αυτή την κατηγορία.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v