Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καύσωνας στο τραπεζικό ταμπλό

Συνεχίζεται ο αγοραστικός πυρετός στο τραπεζικό ταμπλό με τον κλαδικό δείκτη να καταγράφει κέρδη που πλησιάζουν το 7,5%. Αγροτική (+15,09%), Πειραιώς (11,33%), Eurobank (10,83%) και ΤΤ (9,74%) ξεχωρίζουν.

Οι έντονες φήμες για μετοχικές ανακατατάξεις – συμμαχίες εγχώριων και ξένων τραπεζικών ομίλων συντηρούν το αγοραστικό ενδιαφέρον στο τραπεζικό ταμπλό, κάτι που έχει σαν αποτελέσματα λίγα λεπτά μετά τις 14:00 ο τραπεζικός δείκτης να καταγράφει κέρδη 5,76%.

Και να υπεραποδίδει σαφώς των υπόλοιπων κλαδικών δεικτών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπέρ της ψυχολογίας των αγοραστών είναι και η εικόνα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, που σταδιακά δείχνουν διαθέσεις να αυξήσουν τα αρχικά τους κέρδη.

Η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών ξεπερνά το 3 προς 1, σημαντικότατος αριθμός τίτλων με κέρδη μεγαλύτερα του 6%, ενώ ο τζίρος σε εντυπωσιακά για την εποχή επίπεδα, ξεπερνά τα 125 εκατ.

Αρκετοί επαγγελματίες του χώρου αναφέρονται σε «καθυστερημένους αγοραστές», σε εισαγόμενες εντολές αγορών, αλλά και σε σημαντικό short covering από όσους μέχρι τις προηγούμενες συνεδριάσεις διατηρούσαν short θέσεις.

Ο Γενικός Δείκτης αναμετράται με τις 1.680 μονάδες, εμφανίζοντας κέρδη 3,36%, ενώ από το σύνολο των μετοχών του 20άρη όλοι οι τίτλοι κινούνται με θετικό πρόσημο.

Ασφαλώς και ξεχωρίζει το +15,09% για τον τίτλο της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ενώ εξίσου εντυπωσιακό κρίνεται το +9,15% της Πειραιώς και το +8,15% του Ελλάκτωρα.

Με κέρδη μεγαλύτερα του 7% η μετοχή της ΜΡΒ, και της Eurobank, ενώ κέρδη μεγαλύτερα των 6 ποσοστιαίων μονάδων σημειώνουν μέχρι στιγμής Alpha Bank και ΤΤ.

Θεωρείται βέβαιο ότι οι αψιμαχίες αγοραστών – πωλητών θα συνεχιστούν, καθώς το δέλεαρ κατοχύρωσης σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών δείχνει ισχυρό, όμως, από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες από χρηματιστηριακά γραφεία υπάρχει σημαντική «ουρά» εντολών.

Σημαντικά κέρδη και στην αγορά παραγώγων, με τα συμβόλαια του 20άρη να ακολουθούν την κίνηση του αντίστοιχου δείκτη στην υποκείμενη, καταγράφοντας κέρδη μεγαλύτερα των 4 ποσοστιαίων μονάδων κινούμενα μάλιστα με οριακό premium.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v