Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορά μόνη... ψάχνει αγοραστές

Στην περιοχή των 1.470 μονάδων έδειξε να εκτονώνεται το πρώτο κύμα ανοδικής αντίδρασης, με τον τζίρο να παραμένει σε αποκαρδιωτικά επίπεδα. Σημαντικές βοήθειες στον δείκτη, από ΔΕΗ, ΟΤΕ και Τιτάνα.

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές όχι μόνο επιμένουν στο θετικό πρόσημο, αλλά κινούνται στα υψηλά ημέρας ενώ την ίδια ώρα στη Σοφοκλέους η όποια διάθεση ανοδικής αντίδρασης (σε επίπεδο Γενικού Δείκτη) φάνηκε να εκτονώνεται στην περιοχή των 1.470 μονάδων και από κει και πέρα ακολούθησε πλαγιολισθητική κίνηση που όχι μόνο ακύρωσε τα όποια ενδοσυνεδριακά κέρδη, αλλά επανέφερε τον Γενικό Δείκτη και σε αρνητικό πρόσημο.

Σε μία ακόμη αποκαρδιωτική από πλευράς τζίρου και γενικότερης εικόνας συνεδρίασης, όπου το μισό και περισσότερο ταμπλό επιμένει να κινείται με μηδενικές έως ανύπαρκτες συναλλαγές, η εικόνα για τον Γενικό Δείκτη θα ήταν σαφώς χειρότερη, αν τα κέρδη της μετοχής του τίτλου της ΔΕΗ, δεν «ακούμπαγαν» το 3% έστω και με συναλλαγές που μετά βίας ξεπερνούν τις 180.000 τεμάχια.

Από τους υπόλοιπους τίτλους του 20άρη, μόνο ΟΤΕ και Τιτάν κινούνται μέχρι στιγμής με αξιοπρόσεχτα κέρδη, όμως, ειδικά στην περίπτωση του δεύτερου, ο όγκος των συναλλαγών θεωρείται τουλάχιστον φτωχός, αφού κινείται χαμηλότερα των 50.000 τεμαχίων.

Οριακά και με εναλλαγές προσήμων μετά την όποια ανοδική αντίδραση, ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας καταγράφει οριακά κέρδη 0,11% ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός τίτλος του 20άρη, που έχει ξεπεράσει σε όγκο το 1 εκατ. τεμάχια.

Αντίθετα, με 5ψήφιο όγκο συναλλαγών και παρά το γεγονός ότι τείνουν να συμπληρωθούν 4 ώρες συνεδρίασης, επιμένουν να κινούνται Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Βιοχάλκο, Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, Jumbo και Μυτιληναίος.

Προβληματισμός για το -2,06% του ΟΠΑΠ, το -2,05% της Marfin Popular Bank και το -1,14% της Τράπεζας Πειραιώς, που συνεχίζει να καταγράφει νέα χαμηλά 15μήνου και ταυτόχρονα να επιδεικνύει εντυπωσιακή αδυναμία ανοδικής αντίδρασης.

Θεωρείται απόλυτα βέβαιο, ότι και η σημερινή συνεδρίαση θα διεξαχθεί εν μέσω εξαιρετικά ισχνών τζίρων και αυτό ουσιαστικά είναι που αυξάνει την πιθανότητα σημαντικής μεταβλητότητας, ιδιαίτερα αν διοχετευθούν στο σύστημα κάποιες εντολές σχετικού ειδικού βάρους σε δεικτοβαρείς τίτλους.

Απόλυτα αποκαρδιωτική η εικόνα εκτός 20άρη τόσο στη μεσαία όσο και στη μικρότερη κεφαλαιοποίηση και είναι απορίας άξιον πως το μεγαλύτερο κομμάτι του ταμπλό θα κατορθώσει να συντηρήσει το όποιο ενδιαφέρον από την επόμενη εβδομάδα όταν οι συναλλαγές συγχρονίζονται με αυτές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v