Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντυπωσιακό "γύρισμα" σε ΧΑ με αιχμή τις τράπεζες

Καθαρά προεξοφλητικός μηχανισμός και το ΧΑ, σπεύδει να "αποτυπώσει" πιθανές άμεσες εξελίξεις μετά και την επιστολή Παπακωνσταντίνου. Έως 2% υψηλότερα το ΧΑ, κέρδη έως 4,9% για τις τράπεζες.

Καθαρά προεξοφλητικός μηχανισμός και το Χρηματιστήριο Αθηνών, σπεύδει να "αποτυπώσει" πιθανές άμεσες εξελίξεις.

Έως τις 2.029,3 μονάδες αντέδρασε ο Γενικός Δείκτης, έως τις 1.005,8 ο 20άρης, καθώς στις 15:25 ο τραπεζικός δείκτης ενισχύονταν έως και 4,9% (2.178 μονάδες).

Η κατά 6,5% διακύμανση του τραπεζικού δείκτη δείχνει τον βαθμό προεξόφλησης, τη διάθεση για ανάληψη βραχυπρόθεσμου ρίσκου, αλλά και τον υψηλότατο κίνδυνο που εγκυμονούν τέτοιες κινήσεις.

Το ΧΑ, παρέμενε ψύχραιμο παρά την δραματική ενίσχυση των spreads έως το 4,23%, ωστόσο εν μέσω ελλιπούς ενημέρωσης, πληροφόρησης, βραχυπρόθεσμοι παίκτες επιχειρούν να ...διαβάσουν πίσω από τα ψιλά γράμματα της επιστολής Παπακωνσταντίνου προς Κομισιόν-ΔΝΤ-ΕΚΤ.

Όπως σημειώνουν τραπεζικοί κύκλοι, οι οποίοι από την Τρίτη κάνουν λόγο για την άμεση αποσαφήνιση των ελληνικών προθέσεων, οι κινήσεις του υπουργού Οικονομικών ενδέχεται να αποτελούν το πρώτο βήμα μιας σύντομης πορείας που οδηγεί στην προσφυγή στο μηχανισμό βοήθειας. 

Περίπου 20 εκατ. ευρώ έφτασαν οι συναλλαγές στο διάστημα 15:20-15:40, με την Εθνική να γυρίζει εντυπωσιακά από τα 12,93 προς τα 13,84 ευρώ, με συνολική διακύμανση της τάξης του 6,9%. 
 
Τα ισχυρά επιχειρηματικά και επενδυτικά συμφέροντα, που ποντάρουν σε ακόμα ένα στοίχημα προεξόφλησης, ή γνωρίζουν κάτι περισσότερο από τον μέσο επενδυτή ή οδηγούνται σε έναν οδυνηρό εγκλωβισμό.

Προσωπικά, κλίνουμε προς την πρώτη εκδοχή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v