Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για… νηστίσιμη συνεδρίαση, καλά είναι

Φαίνεται να κερδίζεται το… στοίχημα της επιβεβαίωσης περιοχών στήριξης (για τον ΓΔ οι 2.070 μον.) με την ETE να περνά οριακά τα 15€. Προς τη διπλή κορυφή των 16,69-17,69 ευρώ η CCH, στην τιμή της δ.π. των 1,53€ η ΑΓΡΑΣ.

Χωρίς σημαντικές εκπλήξεις και ανατροπές συνεχίζεται η συνεδρίαση, που βρίσκει τον Γενικό Δείκτη στις 2.075 μονάδες, τον FTSE 20 στις 1.030 και τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας οριακά πάνω από τα 15 ευρώ.

Μπορεί η ημέρα να έχει συναλλαγές… νηστίσιμες, ωστόσο αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι η μέχρι τώρα επιβεβαίωση ικανών ζωνών στήριξης, η δυνατότητα αντίδρασης τουλάχιστον βασικών δεικτών, μετοχών, η προσπάθεια μέσω της Εθνικής να κρατηθεί ο τραπεζικός κλάδος αλλά και επιμέρους στοιχεία, που κατά την εκτίμησή μας μπορεί να αποβούν υπέρ της αγοράς στη συνέχεια.

Ο τζίρος δεν ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα σχεδόν 13 έχουν γίνει στην Εθνική, ενώ από περίπου 4 εκατ. Ευρώ σε Alpha Bank και Alapis, αλλά τέτοιες μέρες τέτοια λόγια.

Προσώρας κρατάμε την ανάσχεση της διορθωτικής κίνησης (αυτής που ξεκίνησε από τα υψηλά της Δευτέρας), την ενεργοποίηση αντανακλαστικών (κυρίως για τον Γ.Δ., τον FTSE 20 και τον τραπεζικό), την επιβεβαίωση των 2.070 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη αλλά και τον καθοριστικό ρόλο που συνεχίζει να διαδραματίζει η Εθνική. Στον κλάδο και στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση συνολικότερα.

Η μετοχή της CCH ενισχύεται κατά 3,3% και φτάνει τα 20,62 ευρώ, δηλαδή προσεγγίζει τα 20,69 - 20,79 ευρώ (σχηματισμός διπλής κορυφής 52 και… βάλε εβδομάδων), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μακράν… blue chip του 20άρη και κύρια επιλογή κυρίως αμερικανικών χαρτοφυλακίων.

Στα 6,88 ευρώ η μετοχή της Eurobank, στα 4,77 ευρώ της Κύπρου, στο 1,71 της Marfin Investment Group, στα 13,10 ευρώ της ΔΕΗ.

Η σχέση ανοδικών - καθοδικών παραμένει ικανοποιητική (στο 2 προς 1), με 85 τίτλους να αντιδρούν υψηλότερα. Από αυτές η Αττικάτ στο 0,38 ευρώ (καθώς ο όμιλος φαίνεται να συζητά το ενδεχόμενο πώλησης του μεριδίου της Αττικής Οδού), με τον Παρνασσό να ακολουθεί στο 1,15 ευρώ, η Αγροτική Ασφαλιστική πιάνει το 1,53 ευρώ (τιμή της πρότασης της μητρικής), ενώ η ΔΙΑΣ ΕΕΧ κυμαίνεται στο 0,68 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v