Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουρά… πωλήσεων με διόρθωση προς τις 2.100 μονάδες

Συνέχεια ρευστοποιήσεων- ουρά των χθεσινών πωλητών- πιέζει μέχρι 1,8% χαμηλότερα το ΧΑ στα επίπεδα των 2.100.Πτώση για η ΕΤΕ, σημαντικές απώλειες για 3Ε, Πειραιώς και ΔΕΗ που ανακοίνωσε αποτελέσματα χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Μέχρι τις 2.126 μονάδες υποχώρησε αρχικά ο Γενικός Δείκτης και προς τις 1.054 ο FTSE 20.

Με πίεση από την…ουρά πωλήσεων της χθεσινής συνεδρίασης και κυρίως σε τραπεζικούς τίτλους, που πιέζει τον κλαδικό δείκτη μέχρι και 0,8% χαμηλότερα.

Κρατά η Εθνική (15,85 ευρώ) διορθώνουν οι άλλες δύο (Eurobank, Alpha Bank) ενώ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΔΕΗ σχετική προσφορά βγαίνει και στη μετοχή της Επιχείρησης. Στα 13,88 ευρώ έως 2,4% χαμηλότερα με τον ΟΠΑΠ να «επιστρατεύεται» για αντιστάθμιση του FTSE 20, που όμως δείχνει να έχει περιθώριο και άλλης διόρθωσης.

Μέχρι τις τρέχουσες χαμηλές τιμές, των πρώτων 35-40 λεπτών της συνεδρίασης, διαπιστώνεται πως καλύπτεται το μεγαλύτερο διάστημα της οφειλόμενης διόρθωσης, που κατά την εκτίμηση μας δεν έχει ολοκληρωθεί εισέτι .

Είναι λογικό μία μέρα μετά την τελευταία δοκιμασία του ελληνικού Δημοσίου στις αγορές και την επιβεβαίωση των όποιων αντοχών και δύναμης μπορεί να έχει η ελληνική αγορά οι πωλητές να έχουν το πάνω χέρι. Θα λέγαμε μάλιστα, πως η μέχρι τώρα έκταση της υποχώρησης είναι μικρότερης έντασης και βάθους (συναλλαγών) από αυτήν που μας είχαν προδιαθέσει πηγές της στήλης.

Βέβαια ακόμη υπάρχει δρόμος για σήμερα- αύριο, καθότι μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας η βραχυπρόθεσμη τάση θα «παίζεται».

Προσώρας η μετοχή του ΟΤΕ κυμαίνεται στα 9,34 ευρώ, του Μυτιληναίου στα 5,18 ευρώ, της Intralot στα 3,54 ευρώ, της Αγροτικής στα 1,62 ευρώ. Ωστόσο η προσοχή μας εστιάζεται- πέραν της Εθνικής- σε Eurobank, Alpha Bank που υποχωρούν στα 7,06 και 7,30 ευρώ αντίστοιχα ( σχετική προσέγγιση των 3 τραπεζικών μετοχών στον σημερινό Εκηβόλο) καθώς σε αυτή την «τριάδα» παίζεται η βραχυ-μεσοπρόθεσμη τάση και το ενδεχόμενο ενός επόμενου κύκλου.

Η Τραπεζα Κυπρου στα 4,79 ευρώ, στα 2,09 ευρώ η μετοχή της Marfin Popular Bank, στα 6,70 ευρώ η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς με συγκριτικά μεγαλύτερη πίεση.

Η σχέση ανοδικών-καθοδικών στο 1 προς 2,5 με σχεδόν 50 μετοχές να υποχωρούν. Από την δεύτερη ομάδα και την κατηγορία του 20άρη η μεγαλύτερη πίεση-υποχώρηση σημειώνεται για τις CCH, ΔΕΗ και Πειραιώς.

Πριν από λίγο με τον τζίρο στα μάλλον μέτρια επίπεδα των 29-30 εκατ. ευρώ ο Γενικός Δείκτης έχανε 1,1% (2.112) και ο FTSE 20 1,2% (1.052 μονάδες).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v