Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με την Εθνική προς τις 2.000 μονάδες

Στα όρια των 2.000 μονάδων και πάλι το ΧΑ με αιχμή τις τράπεζες και αφορμή την προεξόφληση των «μέτρων», που θα εξαγγελθούν από τον πρωθυπουργό. Αντίδραση υψηλότερα των 14,5 ευρώ για την Εθνική, που έχει τον πρώτο λόγο.

Ανεβάζει τον πήχη η Εθνική. Το ΧΑ λειτουργώντας ως προεξοφλητικός μηχανισμός σπεύδει να ποντάρει στο επόμενο στοίχημα αυτό των πρωθυπουργικών εξαγγελιών και της υποδοχής που θα τύχουν από τις «αγορές».

Σε αυτή την τακτική απέδιδαν πριν από λίγο κύκλοι τραπεζικών χρηματιστηριακών την εκ νέου αφύπνιση των τραπεζικών μετοχών καθώς ο κλαδικός δείκτης από το αρχικό χαμηλό των 2.174 κυμαίνονταν πριν από λίγο υψηλότερα των 2.250 μονάδων. Αντίδραση, που σημειώνεται με συγκριτική ενίσχυση συναλλαγών και την Εθνική, που δίνει τον τόνο να πραγματοποιεί 35 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τον συνολικό τζίρο στα 80 εκατ. ευρώ.

Κατά 2,7% υψηλότερα ο τραπεζικός δείκτης, προς τα 14,8 ευρώ συνεχίζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ξεπερνώντας το όριο των 14,5 ευρώ.

Η ενεργοποίηση αγοραστών- κυρίως βραχυπρόθεσμων- ση μετοχή της Εθνικής έχει ανάλογο αντίκτυπο για το σύνολο των μετοχών του κλάδου ενώ η φορά της μετοχής επανέρχεται σε τροχιά επανάκαμψης σε τιμές 11-12/2 και πέραν των 15,2 ευρώ. Στα 6,30 ευρώ η μετοχή της Eurobank, στα 7,20 ευρώ της Alpha Bank, στα 4,58 της Τράπεζας Κύπρου, στα 6,50 της Τράπεζας Πειραιώς. Ικανοποιητικά διαμορφώνεται η τάση και για τις μετοχές των ΔΕΗ (11,80), ΟΤΕ (9 ευρώ), 3 Ε (18,45 ευρώ).

Περίπου την ίδια ώρα (13.15) η σχέση ανοδικών-καθοδικών διαμορφώνονταν στο 1,5 προς 1 με 78 μετοχές να αντιδρούν υψηλότερα.

Για τη συνέχεια ζητούμενη είναι η επιβεβαίωση (ή όχι) των καταλυτών προεξόφλησης, που έφεραν προ ολίγου τον Γενικό Δείκτη μόλις…δύο μονάδες χαμηλότερα των 2.000 μονάδων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v