Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Μάρτης γδάρτης ή από Μάρτη καλοκαίρι;

Ποδαρικό με…Ολι Ρεν, πιέσεις και μέτρα ξεκινά ο Μάρτης. Με οδηγό τις τράπεζες να περιμένουμε… Μάρτη «γδάρτη» ή από Μάρτη καλοκαίρι. Όλα ανοιχτά για την βραχυπρόθεσμη τάση με ζητούμενη την υπέρβαση των 1.945 μονάδων.

Καλό μήνα, προπάντων με υγεία και τα άλλα τα βρίσκουμε!

Για τέσσερις προτεραιότητες στην "βαλίτσα" του Ρεν κάνει λόγο η Αγγελική Παπαμιλτιάδου (και η στήλη καλωσορίζει στις γραμμές του euro2day την αξιόμαχη συνάδελφο) σε μία περίοδο, που διαμορφώνονται προϋποθέσεις για…πονταρίσματα και στο ΧΑ.

Η εικόνα της αγοράς στις τελευταίες συνεδριάσεις της εβδομάδας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συντήρησης της βραχυπρόθεσμης φοράς. Με τον Γενικό Δείκτη στις 1.913 μονάδες και τους αγοραστές από τα μέσα και μετά της Παρασκευής να έχουν προχωρήσει σε διασφάλιση ικανών τραπεζικών θέσεων το παιχνίδι δείχνει ανοιχτό.

Πρακτικά από τη στιγμή, που ο ΓΔ υπερέβη τις κρίσιμες "1.834 μονάδες" και οι πωλητές της αγοράς Παραγώγων μείωσαν την έκθεση τους και οι εν δυνάμει αγοραστές εμφανίστηκαν ενεργότεροι στην υποκείμενη αγορά. Στις 2.112,7 μονάδες οι τράπεζες (με 5% την Παρασκευή) την Εθνική στα 13,7 ευρώ και τον FTSE 20 στην περιοχή των 952 μονάδων.

Σύμφωνα με την τεχνική προσέγγιση του φίλου Στέφανου (deiktes.com) η ανοδική διάσπαση των 1.834 τα διαδοχικά κλεισίματα με "υψηλότερα χαμηλά" κρατούν "ζωντανό" το ΧΑ. Τουλάχιστον τον FTSE 20, ένα ικανό μέρος της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και επιλεγμένες από τον μεσαίο-μικρό χώρο.

Σύμφωνα με το ισχύον ενδεχόμενο ενδεχόμενη υπέρβαση και των 1.945 ισχυροποιεί την βραχυπρόθεσμη φορά, ανοίγει τον δρόμο προς τις 2.000 μονάδες και μας φέρνει μπροστά σε εξελίξεις. Όλα αυτά στην διαδρομή μας προς τα μέσα Μαρτίου, οπότε και υπολογίζεται ότι θα γίνουν αρκετές προσπάθειες προεξόφλησης, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Δύσκολος ο δρόμος αλλά και ενδιαφέρον το…ποντάρισμα εάν βγει στους βραχυπρόθεσμους παίκτες και όσους ξένους διαχειριστές έχουν αρχίσει και μειώνουν πωλητικές θέσεις τους στα ελληνικά ομόλογα είτε αγοράζουν κάποιες μερίδες. Ενδεικτική θεωρούμε, εδώ και καιρό, την στάση των διαχειριστών του Black Rock.

Εν πάσει περιπτώσει ζητούμενο για σήμερα-αύριο είναι η συντήρηση της φοράς του 20άρη έως τις 970 και στη συνέχεια προς τις 990 μονάδες, και βλέπουμε.

Σε αυτή την περίπτωση η τάση παραμένει στα "χέρια" των τραπεζών με την Εθνική Τράπεζα να πρέπει να ξεπεράσει τα 14,5 ευρώ (σε αυτή την φάση της κίνησης) και τις Eurobank, Alpha Bank να ακολουθούν. Για τον ΟΤΕ επικρατεί…ειδικό καθεστώς καθώς παραμένει πολύ(μα πολύ ψηλά) στον κατάλογο αιτημάτων- διεκδικήσεων της γερμανικής πλευράς προς την ελληνική.

Στην περίπτωση που επιβεβαιώνεται η τεχνικότητα των βασικών δεικτών, εμμένουμε στις θέσεις μας και παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη της βραχυπρόθεσμης φοράς. Με περισσότερες ενθαρρυντικές ενδείξεις την επόμενη φορά.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v