Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αγορά περιμένει τις λεπτομέρειες της "διάσωσης"

Έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμων στο ΧΑ, με αποκόμιση κερδών στις τράπεζες, εν αναμονή διευκρινίσεων για τους όρους και τη σύνθεση του πακέτου στήριξης της Ελλάδας από την Ε.Ε.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας για την Κοινοτική Βοήθεια προς την Ελλάδα επαναφέρει στη φορά των τελευταίων συνεδριάσεων το ΧΑ.

Ανάσα, έστω και αν δεν γίνονται ακόμη γνωστοί όροι και προϋποθέσεις και βεβαίως η σύνθεση της στήριξης, σε οικονομικούς όρους.

Όμως, αυτό που έχει σημασία είναι πως οι Βρυξέλλες κινούνται, επιβεβαιώνουν την πρόθεσή τους και αυτό αποτυπώνεται στο ταμπλό.

Κατά 1,2% υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης προς τις 1.965 μονάδες, κατά 1,2% ο 20άρης προς τις 990, καθώς οι τράπεζες από το -1,4% επανέρχονται στο +1,5% με την Εθνική Τράπεζα να οδηγεί κατά 2,4% υψηλότερα στα 14,74 ευρώ.

Άμεση ήταν η αναστροφή της τάσης, στην επιβεβαίωση της πρόθεσης με τη συνέχεια να αναμένεται εξίσου ενδιαφέρουσα.

Η επόμενη φάση προεξόφλησης αυτή τη φορά των «όρων και ποσότητας» της βοήθειας υπολογίζεται πως μπορεί να αρχίσει από τα επίπεδα των 1.900-1.920 μονάδων σε επίπεδο Γ.Δ.

Πάντως, όλα θα εξαρτώνται από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, αλλά και ενδο-συνεδριακά, από τη ροή ειδήσεων, πληροφοριών που θα αποτυπώνονται αντίστροφα στο spread των ελληνικών ομολόγων και στις τιμές των μετοχών.

Για… ράλι ανακούφισης έκανε λόγο η Citigroup και αναφερόταν στην αντίδραση της αγοράς στο τριήμερο 8-10 Φεβρουαρίου με τη συνέχεια να καθορίζεται από τη σύνθεση και τις λεπτομέρειες του πακέτου στήριξης.

Σε κάθε περίπτωση οι ελληνικές τράπεζες είναι αυτές που θα οδηγούν υψηλότερα ή θα… βυθίζουν το ΧΑ, που μέχρι νεοτέρας φαίνεται πως θα κινείται μεταξύ χαμηλού 860 και κορυφής 1.040 μονάδων για τον FTSE-20.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v