Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακυμάνσεις στο ΧΑ μετά τα νέα υψηλά

Αναστροφή κλίματος στο ΧΑ μετά την επίτευξη νέων υψηλών, με την Εθνική στα επίπεδα των €23,7 και την Alpha οριακά θετικά. Πτώση για Πειραιώς (1,9%), Εurobank (1,55%), 3Ε (1,45%). Κέρδη για ΜΟΗ (3,98%).

Περνούν σε αξία συναλλαγών Alpha Bank και Πειραιώς την Εθνική γεγονός, που αποσαφηνίζει τον χαρακτήρα της τελευταίας ανοδικής αντίδρασης του τραπεζικού κλάδου και ειδικότερα συγκεκριμένων μετοχών.

Με 6,4 η Alpha Bank, με 6,3 η Πειραιώς έναντι 5,9 εκατομμυρίων ευρώ της Εθνικής σε σύνολο τζίρου 45 και πλέον εκατ. ευρώ.

Με τις τράπεζες στο προσκήνιο, το ΧΑ οδηγείται σε ακόμη μία ανοδική συνεδρίαση συμπληρώνοντας σε 8Χ8 το σερί της αντίδρασης. Με τον Γενικό Δείκτη στις 2.572, τον Ftse20 στις 1.372 μονάδες και τη μετοχή της Εθνικής στα 23,95 ευρώ.

Θα σταθούμε λίγο περισσότερο -και πάλι στη μετοχή της Εθνικής- από τη στιγμή που επιχειρείται ανοδική-πειστική διάσπαση των 23,9 ευρώ, μίας εξαιρετικά ΄΄πονηρής΄΄ τιμής.

Το γεγονός, πως η προσέγγιση και η καταγραφή υψηλής τιμής στα 23,95 ευρώ οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση των συναλλαγών με τη μετοχή να ξεπερνά πλέον τις άλλες δύο τραπεζικές (γύρω στις 11.10) ενισχύει την εκτίμηση φίλων της στήλης για τεχνικότητα του συγκεκριμένου τίτλου.

Για να μην μακρηγορούμε, από τεχνικής πλευράς, ανοδική-πειστική διάσπαση των 23,9 ευρώ ανοίγει τον δρόμο για τα 27 ευρώ, δημιουργώντας προυποθέσεις ευρύτερων ανατροπών όχι μόνο για τον Δείκτη Τραπεζών αλλά και τον 20άρη και βέβαια τον Γενικό Δείκτη.

Την κίνηση της Εθνικής ακολουθούν σύμπασες οι μετοχές του κλάδου με υπεραπόδοση για Eurobank, Marfin Popular, Κύπρου κ.α. ενώ παράλληλα αφυπνίζεται ένα ικανό μέρος της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. ΟΤΕ, ΤΤ, Motor Oil Μυτιληναίος, 3 Ε, Ελληνικά Πετρέλαια ενισχύονται επίσης ενώ η σχέση ανοδικών-καθοδικών διαμορφώνεται στο 2 προς 1 με 68 μετοχές να αντιδρούν ανοδικά.

Από το υπόλοιπο του ταμπλό Frigoglass (μετά και την έκθεση της Citigroup) , EXAE, Σωληνουργεία Κορίνθου, Alapis, Βωβός αντιδρούν μέχρι 4% υψηλότερα.

Για τη συνέχεια επικεντρωνόμαστε στο ενδεχόμενο της ανοδικής-πειστικής διάσπασης των 23,9 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής κάτι που θα έδινε επιθετικότερη τροπή στο παιχνίδι.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v