Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΤΕ: Τα καθαρά έσοδα από τόκους στήριξαν τα κέρδη

Τα καθαρά έσοδα από τόκους στήριξαν τα καθαρά κέρδη της ΑΤΕ στο β' τρίμηνο-α' εξάμηνο, λένε οι αναλυτές, που σημειώνουν ότι οι λειτουργικές δαπάνες και οι προβλέψεις ήταν υψηλοτερα του αναμενόμενου.

ΑΤΕ: Τα καθαρά έσοδα από τόκους στήριξαν τα κέρδη
Τα καθαρά έσοδα από τόκους στήριξαν τα καθαρά κέρδη της ΑΤΕ στο β' τρίμηνο-α' εξάμηνο, λένε οι αναλυτές, που σημειώνουν ότι οι λειτουργικές δαπάνες και οι προβλέψεις ήταν υψηλοτερα του αναμενόμενου. Πιο αναλυτικά:

Τα αποτελέσματα της ΑΤΕ ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Marfin, λόγω των καλύτερων του αναμενόμενου εσόδων από τραπεζικές και μη τραπεζικές δραστηριότητες, παρά το ότι τόσο οι λειτουργικές δαπάνες όσο και οι προβλέψεις και η φορολογία, ήταν υψηλότερα των εκτιμώμενων, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της, λόγω των καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων της τράπεζας. Ωστόσο, σημειώνει, και παρά το σημαντικό περιθώριο ανόδου από τις εκτιμήσεις της, διατηρεί επιφυλακτική στάση για την μετοχή της ΑΤΕ, τονίζοντας την συνεχιζόμενη και αυξημένη εξάρτηση της τράπεζας από μη επαναλαμβανόμενα έσοδα.

Υψηλότερα κατά 14% έναντι των εκτιμήσεων της Eurobank Sec ήταν τα καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε η ΑΤΕ, λόγω των καλύτερων του αναμενόμενου καθαρών εσόδων από τόκους και των υψηλότερων εσόδων από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, αναφέρει η χρηματιστηριακή.


Τα καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε η Αγροτική ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων της Εθνικής-Π&Κ, παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου καθαρά έσοδα από τόκους, λόγω των σημαντικά υψηλότερων του αναμενόμενου προβλέψεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v