Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΕΙΡ: Αυξάνουν τιμή-στόχο Citigroup και ΚΒW

Τα κέρδη από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες οδήγησαν τα καθαρά κέρδη της Τρ. Πειραιώς σε επίπεδο υψηλότερο του αναμενόμενου, σχολιάζουν οι αναλυτές. Αύξηση τιμής-στόχου από Citi, ΚΒW.

ΠΕΙΡ: Αυξάνουν τιμή-στόχο Citigroup και ΚΒW
Τα κέρδη από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες (trading) ήταν αυτά που οδήγησαν τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς σε επίπεδο υψηλότερο του αναμενόμενου, τόσο στο εξάμηνο, όσο και στο β΄ τρίμηνο, σχολιάζουν οι αναλυτές, με τη Citi και την KBW να προχωρούν σε αύξηση της τιμής-στόχου. 

Πιο αναλυτικά:

Σε αύξηση των τιμών-στόχων για την Τράπεζα Πειραιώς προχώρησαν Citi και KBW, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας.

Η Citi, με έκθεσή της στις 27/8, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Πειραιώς στα 11,75 ευρώ ανά μετοχή, από 9 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας ωστόσο την σύσταση "hold".

Ο διεθνής οίκος σημειώνει πως τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου ήταν υψηλότερα του αναμενόμενου, λόγω των εσόδων από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες.

Η KBW (26/8) από την πλευρά της αυξάνει την τιμή-στόχο στα 12,1 ευρώ ανά μετοχή, από 8,8 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας την σύσταση "market perform".

Όπως επισημαίνει, η Πειραιώς ανακοίνωσε ένα καλύτερο τρίμηνο, ωστόσο ο διεθνής οίκος εξακολουθεί να εκφράζει ανησυχία για την ποιότητα των παγίων της τράπεζας.

Στα 11,6 ευρώ από 8,1 ευρώ προηγουμένως αυξάνει την τιμή-στόχο η Euroxx Sec, διατηρώντας την σύσταση "equalweight". Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για ισχυρά έσοδα από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, τα οποία έδωσαν ώθηση στα καθαρά κέρδη της τράπεζας.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αυξάνει κατά 50% και κατά 43,2% τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς για την χρήση 2009 και 2010 αντίστοιχα.

Η Credit Suisse (26/8) αναφέρει ότι διατηρεί την σύσταση "outperform" για την Τράπεζα Πειραιώς μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου, τα οποία -όπως επισημαίνει- έδειξαν σημάδια βελτίωσης σε επίπεδο περιθωρίων τόκων, λειτουργικών δαπανών και σχηματισμού μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο διεθνής οίκος σημειώνει πως αν και οι μετοχές της Πειραιώς είχαν ισχυρές επιδόσεις (η τιμή υπερτριπλασιάστηκε από τις 6 Μαρτίου του 2009), θεωρεί πως εξακολουθούν να είναι ελκυστικές (Ρ/Ε 9,8 για το 2009). Η τιμή-στόχος διατηρείται στα 11 ευρώ ανά μετοχή.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς δεν ήταν εντυπωσιακά, καθώς τα υψηλότερα του αναμενόμενου κέρδη που ανακοινώθηκαν προήλθαν από τα κέρδη από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, ενώ απογοητευτική ήταν η κερδοφορία από τις κύριες δραστηριότητες της τράπεζας, σχολιάζει η HSBC.

Θετικά "είδε" η χρηματιστηριακή την επιβράδυνση όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ενώ σημειώνει παράλληλα πως η διαμόρφωση του Core Tier 1 στο 7,9% και του Tier 1 στο 9,3% αποδεικνύουν ότι η τράπεζα διαθέτει επαρκή κεφαλαιοποίηση. Η HSBC διατηρεί την τιμή-στόχο των 7,4 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "underweight".

Τα καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες έδωσαν ώθηση στα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία διαμορφώθηκαν σε επίπεδο υψηλότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών, αναφέρει η Marfin Analysis. Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών της, ώστε να ενσωματώνονται σε αυτές οι τάσεις του β΄ τριμήνου του 2009.

Όπως αναφέρει, θα υπάρξουν μικρές αλλαγές στην εκτίμησή της για τα κέρδη του συνόλου της χρήσης, ενώ θα εξετάσει το ενδεχόμενο αναβαθμίσεων, τόσο για την τρέχουσα, όσο και για την επόμενη χρήση. Η Marfin Analysis διατηρεί την σύσταση "buy" για την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ θεωρεί ελκυστικούς τους πολλαπλασιαστές αποτίμησης (P/TBV 1,2x για το 2009).

Ισχυρά χαρακτηρίζει η Alpha Finance τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου της Πειραιώς, σημειώνοντας πως υπερέβησαν κατά 19% τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας. Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για θετική έκπληξη κυρίως λόγω των εσόδων από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, τα οποία διαμορφώθηκαν 50% υψηλότερα του εκτιμώμενου, ενώ αντιθέτως οι προβλέψεις ήταν 30% πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, αν υλοποιηθεί η εκτίμηση της διοίκησης της τράπεζας για καλύτερα περιθώρια εσόδων από τόκους, χαμηλότερο κόστος ρίσκου και υποχώρηση των λειτουργικών δαπανών το β΄ εξάμηνο, θα υπάρξει βελτίωση στην καθαρή κερδοφορία του β΄ εξαμήνου. Η Alpha Finance επισημαίνει παράλληλα πως τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας το 2009 μπορεί να κινηθούν πάνω από τα 0,73 ευρώ που εκτιμά η χρηματιστηριακή.

Οι καλύτερες του αναμενόμενου επιδόσεις της Τράπεζας Πειραιώς σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας το β΄ τρίμηνο αποδίδονται κυρίως στις ισχυρές επιδόσεις σε επίπεδο χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων, αναφέρει η Εθνική-Π&Κ, που σχολιάζει ότι η υπεραπόδοση θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη εάν οι προβλέψεις ήταν χαμηλότερες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v