Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθώνουν οι τράπεζες, focus στα μικρομεσαία

Με επιβεβαίωση της στήριξης των 2.250 επιχειρείται ενδοσυνεδριακά (;) χώνεμα των υψηλών σε τράπεζες και βαριά χαρτιά. Δεν το βάζουν κάτω τα μικρομεσαία, όσο η Εθνική ΄΄παλεύει΄΄ τα 18 ευρώ. Κινητικότητα και στην περιφέρεια.

Με διόρθωση για τον FΤ 20 και υπεραπόδοση για ένα μεγάλο μέρος του…ταμπλό ξεκίνησε η συνεδρίαση.

Η ΄΄ουρά΄΄ πωλήσεων σε τραπεζικές μετοχές (Κύπρου, Eurobank, Marfin Popular, Alpha Bank), η υποχώρηση της Εθνικής χαμηλότερα από τα 18 ευρώ δημιούργησαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά ανάλογο κλίμα.

Οι συναλλαγές των 12 εκατ. ευρώ (που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τις 10.35) εμφανώς περισσότερες απ΄ότι χθες αποτελούν μ η ενθαρρυντική ένδειξη, που θα πρέπει να ελεγχθεί στη συνέχεια της συνεδρίασης. Όμως αποτελεί δείγμα υγείας η αντίδραση της αγοράς σε μία κίνηση, που (σε μεγάλο βαθμό) παραπέμπει στις χθεσινές ε ν δ ο συνεδριακές διορθώσεις και το προσεγμένο κλείσιμο του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 2.263 μονάδες.

Ούτως ή άλλως οι εμπλεκόμενοι περιμένουν σήμερα περισσότερες συναλλαγές, ειδικά σε τράπεζες και μετοχές του 20άρη, σε αντίθεση με χθες που ήταν υποτονικές (λόγω Wall). Μία επίσης μ η ενθαρρυντική ένδειξη-από τεχνικής πλευράς- θεωρείται η υποχώρηση του ΓΔ προς τις 2.250 μονάδες δηλαδή χαμηλότερα από τον πυθμένα των 2.257,04 μονάδων χθες.

Εάν ο ΓΔ δώσει αντίδραση από το εύρος των 2.235-2.240 μον. τότε η τάση δεν φαίνεται να ακυρώνεται βραχυπρόθεσμα, κάτι που όμως μένει να επιβεβαιωθεί (ή όχι) σταδιακά μετά τις 14.00.

Παρ΄όλα αυτά με τον ΓΔ μέχρι 1,2% χαμηλότερα και τον FΤ 20 στις 1.155 μονάδες (- 1,7%) η σχέση ανοδικών προς καθοδικές διαμορφώνεται στο περίπου 1 / 1 μάλλον ικανοποιητική με βάση την συνολικότερη εικόνα στα μεγάλα.

Η Εθνική θα ΄΄παλέψει΄΄ τα 18 ευρώ, η Κύπρου κινδυνεύει να βρεθεί και πάλι χαμηλότερα των 4 ευρώ, στην Alpha Bank οι πωλήσεις συνεχίζονται προς τα 8,3 ευρώ, ενώ η ΜPB διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα των 0,15 ευρώ.

Από τις μη τραπεζικές-δεικτοβαρείς μετοχές του 20άρη η ΔΕΗ υποχωρεί κατά 0,7% στα 15,47 ευρώ, ο ΟΠΑΠ στα 22,5 ευρώ (ελαφρώς ανοδικά με την διοίκηση να ανακοινώνει σήμερα το τρίμηνο του Οργανισμού) όπως επίσης ο ΟΤΕ στα 11,7 ευρώ. Καλές οι συναλλαγές σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ δεν αποκλείεται να κρατήσουν σε σχετική ισορροπία τον 20άρη, καθώς και το Ταχυδρομικό στα 6,45 και η Motor Oil στα 8,96 ευρώ διατηρούν θετική φορά.

Η αντίδραση του ΓΔ από τα χαμηλά της αρχής είχε αντίκτυπο και στις κινήσεις όσων παικτών δραστηριοποιούνται στα μεσαιό-μικρά. Ηδη Επίλεκτος και ΕΛΓΕΚΑ με 12άρια αντιδρούν προς τα 0,5 και 1,21 ευρώ αντίστοιχα με συναλλαγές 30 χιλιάδων ευρώ.

Περισσότερος τζίρος έχει γίνει στην Γενική (στα 2,39 με 7,7%) ανοδική φορά συντηρείται για την Εμπορική στα 6,68 ευρώ ενώ σε SingularLodis, Imperio, Pasal κ.α αυτής της κατηγορίας οι αγοραστές διατηρούν τον έλεγχο της κίνησης.

Η σταδιακή αντίδραση του FΤ 20 καθώς η Εθνική επανέκαμψε πάνω από τα 18 ευρώ μπορεί να κάνει πιο εύκολο το παιχνίδι στα μεσαιό-μικρά και την καλούμενη περιφέρεια

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v