Γενικευμένη πτώση στη Σοφοκλέους

Οι αρνητικές διεθνείς ειδήσεις πιέζουν τις αγορές της ΝΑ Ευρώπης και τη Σοφοκλέους. Πτώση για Eurobank (7,15%), MIG (6,16%), Alpha (5,36%). Kρατά τα 16 ευρώ η Εθνική. Ανοδος 1,16% για τον ΟΤΕ.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Οι επιφυλάξεις για τις αντοχές του αμερικανικού συστήματος υγείας και ασφάλισης στέκονται αφορμή για διόρθωση που χτυπά τις αγορές της ΝΑ Ευρώπης, ξεκινώντας από τη Μόσχα και φθάνοντας στην Αθήνα.

Μέχρι και 3,6% χαμηλότερα έφθανε πριν από λίγο το εύρος της εσπευσμένης πτώσης του ΓΔ με την Εθνική να πιέζεται μέχρι τα χαμηλά των 16 ευρώ.

Πρόκειται για την… "γραμμή Ρούπελ" της Εθνικής, χαμηλότερα της οποίας θα ενεργοποιούνταν αυτόματα μηχανισμοί μαζικών πωλήσεων.

Από την ίδια την Εθνική βγήκαν ισχυρές εντολές απορρόφησης της προσφοράς, περί τα 2,1 εκατ. τεμάχια οι συναλλαγές, με την τιμή να διορθώνει προς τα 16,3-16,4 ευρώ.

Για να μην μακρηγορούμε η κατάσταση είναι αρκετά πιο ξεκάθαρη. Είτε με αφορμή την εν εξελίξει διόρθωση μαζεύεται η προσφορά και αντιδρούν οι αγορές, το ΧΑ σε μια τελευταία ανοδική υπερβολή που πιθανόν να φέρει το ΓΔ προς τις 2300 είτε ξεκινά ο αναμενόμενος από μερίδα αναλυτών κύκλος σημαντικής διόρθωσης των αγορών.

Καθοριστική για την βραχυπρόθεσμη τάση θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της Wall καθώς τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 βρίσκονται στα όρια αντοχών της βραχυμεσοπρόθεσμης ανοδικής αντίδρασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v