Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια ανάκαμψη στη Σοφοκλέους (update)

Περισσότερο οι τηλεπικοινωνίες λόγω Cosmote (2,36%) και λιγότερο οι τράπεζες ηγήθηκαν της προσπάθειας σταθεροποίησης - ανόδου στη Σοφοκλέους. Ανάλογες ήταν και οι διαθέσεις στις ευρωαγορές μετά το τρομοκτύπημα στη Μαδρίτη. Στο 2,78% οι εβδομαδιαίες απώλειες. Ποιοι τίτλοι ξεχώρισαν, τι δείχνει η τεχνική ανάλυση.

Μικρή ανοδική αντίδραση, όσον αφορά τον Γενικό Δείκτη, σε μία συνεδρίαση που κυριότερα χαρακτηριστικά ήταν η επιφυλακτικότητα και η σημαντική μείωση της αξίας συναλλαγών, κάτι που έδωσε το δικαίωμα σε αρκετούς επαγγελματίες του χώρου να μιλούν για τεχνική αντίδραση και ανακωχή πωλήσεων και λιγότερο για ουσιαστικό αγοραστικό ενδιαφέρον στις αποτιμήσεις που είχαν δημιουργηθεί.

Μάλιστα παράγοντες της Αγοράς αναφέρονται σε αυξημένο γεωπολιτικό κίνδυνο που δεν έχει ενσωματωθεί στις τιμές των μετοχών, για ιδιαίτερα εύθραυστη ψυχολογία, εντοπίζουν ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει η κίνηση των Αγορών στις ΗΠΑ και δεν αποκλείουν την πιθανότητα περαιτέρω διόρθωσης, αν οι διεθνείς Αγορές (που τεχνικά δίνουν σήματα εισόδου σε ”πτωτική φάση”) κινηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Εξ ίσου, αν όχι περισσότερο, συγκρατημένοι και όσοι ασχολούνται με την τεχνική ανάλυση, καθώς ο Δείκτης παρέμεινε κάτω από τις 2447 μονάδες (ΚΜΟ 30 ημερών), εκτιμούν σαν ”αδύναμη” την εικόνα της υψηλής κεφαλαιοποίησης και λαμβάνουν σαν μοναδικό θετικό στοιχείο από την σημερινή συνεδρίαση το γεγονός ότι ο Δείκτης ”αναπήδησε” λίγο κάτω από τις 2384 μονάδες, επιβεβαιώνοντας ότι εκεί οριοθετείται ο ”σκληρός πυρήνας” τεχνικής στήριξης.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με πτωτικό ”gap” που τον έφερε γρήγορα στο χαμηλό ημέρας των 2383,2 μονάδων, σταδιακή αντίδραση μέχρι το υψηλό των 2428,25 μονάδων, νέα υποχώρηση και κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος και σχετική άνοδος υποβοηθούμενη από τις αγορές του τελευταίου ημιώρου με κλείσιμο στις 2419,93 μονάδες και κέρδη 0,44%.

Ασφαλώς πρωταγωνιστής από τις μετοχές του FTSE ο τίτλος της Ιντρακόμ (με τις γνώμες των επαγγελματιών να διίστανται, καθώς άλλοι αναφέρονται σε καθαρά τεχνική αντίδραση και άλλοι σε φήμες για πιθανή επιστροφή κεφαλαίου), σημαντικές εντολές αγορών (και ”εισαγόμενες”) στην περιοχή των 13 ευρώ για την Cosmote, από τους Τραπεζικούς τίτλους η Alpha Bank με αξιοσημείωτα κέρδη και κίνηση κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης με θετικό πρόσημο, σημαντικά κέρδη με λίγες συναλλαγές για τα ΚΑΕ, κέρδη πάνω από το 1% και για την Motor oil, ενώ από τους τίτλους που έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο οι μεγαλύτερες απώλειες στην ΔΕΗ.

Αποτέλεσμα των αγορών του τελευταίου ημιώρου η τελική εικόνα με 169 ανοδικές μετοχές έναντι 101 πτωτικών, σε 19 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 5%, σε μία συνεδρίαση που ο τζίρος έφθασε τα 132,3 εκ. ευρώ από τα οποία τα 5,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν ”πακέτα”.

Στους επιμέρους τίτλους, νέο υψηλό για την Ελινόιλ, ανέβασε συναλλαγές και κέρδη η Lamda Development, γίνεται μία ”προσπάθεια” στο Κτήμα Λαζαρίδη καθώς βρίσκεται και σε διαδικασία αύξησης κεφαλαίου, κινητικότητα και στον Μπαλλή που όμως βρίσκεται κοντά στα επίπεδα τεχνικής αντίστασης των 12 ευρώ, ενώ σημαντικά κέρδη που διαμορφώθηκαν κυρίως από ”ανοιχτές” εντολές αγορών σημειώθηκαν σε Ακτιβ, ΓΕΚΕ, Crown Hellas Can, Εμπορική Επενδυτική και Βογιατζόγλου.

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, ένα πακέτο 500.000 τεμάχια της Aspis Bank στα 3,04 ευρώ, ένα πακέτο 830 τεμάχια της Cosmote στα 13,12 ευρώ και ένα πακέτο 400.000 τεμάχια της Sex Form στα 2,64 ευρώ .

Επίσης, ένα πακέτο 4.135 τεμάχια της Coca Cola 3E στα 20,28 ευρώ, ένα πακέτο 200 τεμάχια της Μύλοι Κεπενού στα 5,50 ευρώ και ένα πακέτο 2.000 τεμάχια της LogicDIS στα 0,72 ευρώ.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 120.800 τεμάχια της ΔΕΗ στα 21,35 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v