Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα μάχη για τις 1.600 μονάδες στο ΧΑ

Για ακόμη μία φορά θα "παλέψει" στις 1.600 μονάδες η αγορά. Με την Εθνική κοντά στα 11 ευρώ, ετοιμοπόλεμους ΟΤΕ και ΟΠΑΠ και υπεραπόδοση για Κύπρου, AlphaBank, MPB. Στο 2 / 1 η αναλογία ανοδικών- καθοδικών. Νηνεμία στο ΧΠΑ.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Ακόμη μία συνεδρίαση, που δεν φαίνεται να υπάρχει... βιασύνη για την υπέρβαση των 1.620 μονάδων, καθώς η Εθνική "κολλάει" χαμηλότερα των 11 ευρώ. Κάτι, που δεν εμποδίζει όμως περισσότερες από πενήντα μετοχές να κινούνται υψηλότερα με ικανοποιητικές συναλλαγές.

Με τον Γενικό Δείκτη μέχρι 0,7-0,8% υψηλότερα προς τις 1.592 μονάδες, ο Ftse20 αντιδρά κατά 1,1% προς τις 790 μονάδες. Όλα αυτά με τζίρο περίπου δέκα εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία 1,9 αφορούν τη μετοχή της Εθνικής και άλλα τόσα στη μετοχή του ΟΤΕ.

Το ενδιαφέρον είναι πως το εύρος διακύμανσης διαμορφώνονταν πριν από λίγο μεγαλύτερο (στο 1,9%) για τη μετοχή του Οργανισμού και στενότερο (ούτε 0,9%) για τη μετοχή της Εθνικής.

Στο 1,54% διαμορφώνονταν το εύρος διακύμανσης για τη μετοχή του ΟΠΑΠ καθιστώντας τον με τον ΟΤΕ δύο πολύ πιθανές "εστίες μόχλευσης" για σήμερα. Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνται και στη μετοχή της Κύπρου που με 2,5% επιχειρείται η υπέρβαση των 2 ευρώ.

Ένα... στοίχημα, που ξεκίνησε για ορισμένους παίκτες με την καταγραφή ιστορικά χαμηλών τιμών για την τραπεζική μετοχή. Ικανοποιητικός τζίρος πραγματοποιείται και σε μετοχές των Alpha Bank, Alapis, MIG, Φουρλής, 3 Ε, Πειραιώς, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ κ.α.

Η μετοχή του ΤΤ "μαζεύεται" συστηματικά από τα 3,5-3,6 ευρώ, στη ΓΕΚ/Τέρνα η προσφορά που βγαίνει υψηλότερα των 3,6 ευρώ απορροφάται από "ισχυρά χέρια" με εμφανή την αλλαγή θεματοφυλάκων, μετά την αντίδραση της τιμής, ενώ στην Intralot συνεχίζεται το λίγο πολύ γνωστό "μάζεμα" χαμηλότερα των 4 ευρώ. Η μετοχή της Centric στα 1,33 ευρώ, της Profile στα 0,83 ευρώ, ενώ υψηλότερα διαμορφώνεται η τιμή για ορισμένες μετοχές της χαμηλότερης αποτίμησης (ΕΒΖ, Ιντρακόμ, Νηρέας κ.α ) .

Με τον ΓΔ σε περιοχές λίγο χαμηλότερα των 1.600 (και μακρύτερα από την κρίσιμη τεχνικά ζώνη των 1.620 μον. ) οι κινήσεις των παικτών παραπέμπουν σε στάση επιφυλακής, αναμονής εν όψει αποσαφήνισης της βραχυπρόθεσμης τάσης των ξένων αγορών και των μετοχών του Ftse20.

Θα επιμείνουμε, πως ενώ οι Djia και SP500 έχουν ξεπεράσει την εστία αντίστασης, ο DAX στη Φραγκφούρτη και ο CAC στο Παρίσι εμφανίζουν μικρή υστέρηση.

Υστέρηση, που είναι μεγαλύτερη στο ΧΑ, αφού ο Γενικός Δείκτης και ο Ftse20 παραμένουν... εγκλωβισμένοι χαμηλότερα κρίσιμων αντιστάσεων. Κάτι, που δεν φαίνεται να... χαλά ιδιαίτερα εκείνους τους βραχυπρόθεσμους παίκτες που δραστηριοποιούνται στα μικρομεσαία.

Όπως επίσης, όσους κινούνται παράλληλα στην αγορά Παραγώγων, όπου πριν από λίγο επικρατούσε σχετική κινητικότητα χωρίς σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ τιμών (υποκείμενης και ΣΜΕ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v