Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σημείο καμπής στην αντίδραση

Σε μεταίχμιο η αγορά, με τον ΓΔ να διστάζει λίγο χαμηλότερα των 1.620 μονάδων. Κλειδί τα 11 ευρώ για την ΕΤΕ και το περιθώριο αντίδρασης του ΟΠΑΠ. Σε θέση ετοιμότητας οι... παραγωγάδες μία μέρα πριν την λήξη των Συμβολαίων.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Μέχρι τις 7.571 έφθασε χθες ο Dow Jones για να διαμορφωθεί τελικά στις 7.486,6 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,23% υψηλότερα.

Ακόμη μία συνεδρίαση, που προσφέρει σημαντικές υπεραξίες και μπερδεύει περισσότερο τους βραχυπρόθεσμους παίκτες ως προς την επόμενη φάση της κίνησης. Κάτι, που δεν εμποδίζει βέβαια να κατοχυρωθούν βραχυπρόθεσμες κερδοφόρες θέσεις, να αλλάξουν "φορά" όλο και περισσότερα παράγωγα προϊόντα προς την κατεύθυνση μίας διόρθωσης των βασικών δεικτών με μεγάλο προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν λογικό σε αυτή την συγκυρία να κινηθεί περισσότερο με γνώμονα τα αποτελέσματα των ΟΠΑΠ και Εθνική, καθώς αμφότεροι και πρώτοι από πλευρές αποτίμησης όμιλοι ικανοποίησαν την πλειονότητα των αναλυτών, επενδυτών. Η μετοχή του Οργανισμού σημειώνει μικρή θετική μεταβολή από τα 18,36 ευρώ, πριν από επτά ημέρες η δε Εθνική 2,9% από τα 10,3 ευρώ.

Για τη μετοχή της Εθνικής ενδιαφέρον είναι πως χθες "έπιασε" μετά από καιρό τα 11 ευρώ (ενδοσυνεδριακά τα 11,04 ευρώ) για να διαμορφωθεί στα 10,60 ευρώ συνεχίζοντας μία συσσώρευση 6-7 συνεδριάσεων με αυξημένες συναλλαγές γύρω από τα 10-10,9 ευρώ.

Την ίδια περίοδο συνεχίζεται το... παιχνίδι σε ένα ικανό μέρος του ταμπλώ καθώς για περισσότερες από 50 μετοχές η απόδοση ξεπερνά το 7% και συνολικά 135 μετοχών η μεταβολή ξεπερνά το 1,7% του Γενικού Δείκτη. Πρόκειται, όπως σημειώνουν αναλυτές για μία προσοδοφόρα περίοδο, που ξεκίνησε από τα χαμηλά των 13-16 Μαρτίου και δείχνει να κορυφώνεται σε ενδεχόμενη έκθεση του ΓΔ υψηλότερα των 1.620 μονάδων.

Θεωρούν επίσης ενδιαφέρον πως την ίδια περίοδο μετοχές εταιρειών όπως Κατσέλης, ΕΛΒΑΛ, Altec, ETEM, Ιλυδα, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες FG Europe και πολλών ακόμη από τον ευρύτερο μικρομεσαίο χώρο κινούνται με σχετικά αυξημένη εμπορευσιμότητα και ικανοποιητική απόδοση.

Είναι, πάντα κατά την εκτίμηση τους το μεγαλύτερο κέρδος, καθώς αφορά ένα μέρος της αγοράς που δραστηριοποιούνται εγχώριοι παίκτες, ιδιώτες χρηματιστές, επενδυτικά σχήματα και κάποιοι επιχειρηματίες. Το ότι "ξεκοκκινίζουν" κωδικοί, εξυπηρετούνται λογαριασμοί θα πρέπει να προσμετρηθούν στα συν της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v