Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σήμα για διόρθωση "στέλνουν" οι ξένες αγορές

Οι ξένες αγορές διορθώνουν, και οδηγούν χαμηλότερα και το Χρηματιστήριο Αθηνών. Προς επιβεβαίωση των πρώτων στηρίξεων για Εθνική, FTSE 20 αλλά και ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ. Κρίσιμη η στάση των βραχυπρόθεσμων παικτών.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Από 0,6% χαμηλότερα ξεκινά ο DAX στη Φρανκφούρτη, μετά το χθεσινοβραδυνό «macro-βούτι στη Wall Street». Χαμηλότερα των 8.000 μονάδων νωρίτερα ο Nikkei στο Τόκιο, μετά την δραματική, κατά 9,6%, υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Δεκέμβριο.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών που εξαρτάται σε μέγιστο βαθμό από την πορεία των ξένων αγορών, ειδικότερα της αμερικανικής, βρίσκεται μπροστά σε έναν νέο πτωτικό κύκλο. Με τον Γενικό Δείκτη να έχει αντιδράσει ενδοσυνεδριακά χθες μέχρι τις 1.751,5 μονάδες, περιοχή που θα πρέπει να θεωρείται ως αντίσταση για αυτή τη φάση της αγοράς.

Οι στηρίξεις για τον Γενικό Δείκτη έχουν διαμορφωθεί βραχυπρόθεσμα προς τις 1.695 και 1.663 μονάδες.

Με την Εθνική στα 12,62 ευρώ και υψηλά διημέρου στα 13,08 και 13 ευρώ, θα πρέπει να κρατήσει αν όχι τα 12,5, τουλάχιστον τα 12,3 ευρώ, στην περίπτωση που ενταθεί η διόρθωση στην Φρανκφούρτη.

Για τον Dow Jones και την συσχέτιση Ελληνικής-Γερμανικής αγοράς, πολύ χρήσιμα διαγράμματα έχουν δοθεί από χθες στο προσυνεδριακό σχόλιο.

Με γνώμονα αυτά τα στοιχεία, περιμένουμε την καταγραφή της διάθεσης κυρίως βραχυπρόθεσμων παικτών που στο διάστημα 23/1-29/1 αποκόμισαν ικανές για αυτή την περίοδο υπεραξίες.

Σε επίπεδο FTSE 20, θεωρούμε τις 907 μονάδες (υψηλό 28ης/1) βραχυπρόθεσμη αντίσταση και με τον Δείκτη στις 890,9 μονάδες «προτιμητέες» στηρίξεις στις 880 και 870 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v