Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αντίβαρο ΟΤΕ σε κατοχύρωση τραπεζικών θέσεων

Κατοχυρώνονται βραχυπρόθεσμες κερδοφόρες θέσεις κυρίως στην Εθνική. Ως αντίβαρο για να μην χαθούν οι 900 μονάδες για τον 20άρη, λειτουργεί ο ΟΤΕ, που περνά τα 11,7 ευρώ, με περισσότερες συναλλαγές από κάθε άλλη μετοχή.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Μέχρι 1,3% υποχωρούσε πριν από λίγο ο DAX στη Φρανκφούρτη. Στην Αθήνα η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον Γενικό Δείκτη να πιάνει τις 1.750 μονάδες και να διολισθαίνει στη συνέχεια μέχρι τις 1.736 μονάδες.
Περιορισμένο εύρος διακύμανσης, περίπου 14 μονάδων, καθώς στα πρώτα 40-45 λεπτά επιχειρήθηκε να κατοχυρωθούν θέσεις σε μετοχές των Εθνική, Eurobank, ΔΕΗ, αλλά και ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Marfin Popular Bank.

Η Εθνική από το μέχρι στιγμής υψηλό των 13 ευρώ διαμορφώνεται στα 12,72 ευρώ, με συναλλαγές περίπου 300 χιλιάδων τεμαχίων. Ανάλογη κίνηση επιχειρείται γύρω στα 1,8 ευρώ για την Marfin Popular, στα 6,2 ευρώ για την Alpha Bank, στα 4,8 ευρώ για την Eurobank.

Μη τραπεζικές μετοχές του 20άρη, αυτή τη φορά ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, συντηρούν τον FTSE 20 οριακά στην περιοχή των 900 μονάδων. Ο ΟΤΕ στα 11,64 ευρώ κατά 1,4% υψηλότερα και με συναλλαγές που ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ.

Θεωρούμε άξιο αναφοράς πως ο μέχρι στιγμής τζίρος στη μετοχή του ΟΤΕ είναι μεγαλύτερος από αυτόν της Εθνικής, καθώς στον τραπεζικό τίτλο επιχειρείται να ρευστοποιηθούν με υπεραξίες βραχυπρόθεσμες θέσεις, σε τιμές κοντά στα 13 ευρώ.

Οι συναλλαγές στα 18 εκατ. ευρώ, κατά τι λιγότερες από χθες, με μοιρασμένη τη σχέση μεταξύ ανοδικών προς καθοδικές.

Με μάλλον μέτριες συναλλαγές, αντιδρούν η μετοχή του ΟΛΠ στα 10,10 ευρώ, της Frigoglass προς τα 3 ευρώ, της Jumbo στα 4,52 ευρώ, της Μηχανικής στα 1,23 ευρώ, της Intracom στα 0,66 ευρώ, της Τέρνα Ενεργειακής προς τα 4,46 ευρώ, του Μυτιληναίου στα 4,06 ευρώ, του ΤΤ προς τα 4,58 ευρώ.

Από τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς, φαίνεται πως το βάρος της απορρόφησης των όποιων πιέσεων ασκούνται από την κατοχύρωση τραπεζικών θέσεων, θα επιχειρηθεί να αντισταθμιστεί κυρίως μέσω ΟΤΕ. Τουλάχιστον σε κάτι τέτοιο παραπέμπουν συναλλαγές και αντίδραση της μετοχής μέχρι τα 11,68 ευρώ.

Επιπλέον, το μέχρι τώρα εύρος διακύμανσης για τη μετοχή του Οργανισμού ξεπερνά τις 2 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή περίπου όσο της Εθνικής, μεγαλύτερο όμως από αυτό της Eurobank, της Πειραιώς, της Κύπρου.

Εάν ο Γενικός Δείκτης βρει στη συνέχεια «πατήματα» πάνω από τις 1.736-1.740 μονάδες και ο ΟΤΕ υπερβεί τα 11,7 ευρώ, τότε η βραχυπρόθεσμη τάση μπορεί να μείνει ενεργή, τουλάχιστον προς το τέλος της συνεδρίασης. Με αιχμή τη μετοχή του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v