Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι συζητά σήμερα το ΔΣ του ΧΑ

Την εισαγωγή, στην ΕΝ.Α. της OTC Βιοιατρικής & Ρομποτικής Τεχνολογίας και αλλαγή των των κανονισμών της ΕΝ.Α., αναμένεται να εγκρίνει στη σημερινή του συνεδρίαση το ΔΣ του XA. Επί τάπητος και τα κριτηρία εμπορευσιμότητας.

Τι συζητά σήμερα το ΔΣ του ΧΑ
Την εισαγωγή, στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ, της εταιρίας OTC Βιοιατρικής & Ρομποτικής Τεχνολογίας ΑΕΕ, αναμένεται να εγκρίνει, μεταξύ άλλων, στη σημερινή του συνεδρίαση το ΔΣ του Χρηματιστηρίου.

Τα μέλη του ΔΣ θα αποφασίσουν και κατάργηση του κριτηρίου της εμπορευσιμότητας στις τακτικές αναθεωρήσεις των αγορών των εισηγμένων εταιρειών, όπως ήδη έγραψε το «Ε» , δεδομένου ότι βάσει του συγκεκριμένου κριτηρίου περισσότερες από 60 εταιρείες θα πλαισίωναν άμεσα την κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών.

Τα υπόλοιπα θέματα της σημερινής ατζέντας του ΔΣ του ΧΑ αφορούν σε :

- Πρόταση τροποποίησης των κανόνων λειτουργίας της ΕΝ.Α και των αποφάσεων του ΔΣ που αφορούν τη λειτουργία της ΕΝ.Α

- Εγκριση για εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας «Κρητών Αρτος ΑΕΒΕ» μετά την επίτευξη επαρκούς διασποράς των μετοχών της , μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαιου με διάθεση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων.

- Ενημέρωση του ΧΑ για αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας «Μύλοι Λούλη ΑΕ» με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και β) την ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους.

- Εισήγηση για την έγκριση της απόκτησης της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών των εισηγμένων εταιρειών Marfin Popular Bank και Marfin Investment Group από την Πειραιώς ΑΕΠΕΥ και καθορισμός της ημερομηνίας έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των εν λόγω κινητών αξιών

- Παραίτηση της  "Εθνική Π& Κ Χρηματιστηριακή» από την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή στη διαπραγμάτευση στην αγορά παραγώγων του ΧΑ «ΣΜΕ επί του δείκτη ftse/XA Mid 40» και των « Δικαιωμάτων Προαίρεσης στο δείκτη ftse/XA Mid40».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v