Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ, MIG, MOH αρωγοί της αντίδρασης

Αποκτά τους Ηρακλειδείς της η Εθνική, ο μέχρι χθες… Μοϊκανός της αντίδρασης. Υπεραπόδοση για Motor Oil, MIG, Alpha Bank, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ. Στο 2 προς 1 η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές, με περισσότερο τζίρο από χθες.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Σταθερά πάνω από τις 1.700 μονάδες συνεχίζει ο Γενικός Δείκτης, με οδηγό την Εθνική και… Ηρακλειδείς τον ΟΤΕ, την Alpha Bank, τον όμιλο MIG, τη Motor Oil και αρκετές ακόμη δυνάμεις της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης.

Με τον Γενικό Δείκτη στις 1.718 μονάδες (1,4%), η αγορά υπεραποδίδει έναντι των περισσότερων αναπτυγμένων ευρωπαϊκών, καθώς ενδεικτικά πριν από λίγο ο DAX κατέγραφε θετική απόδοση της τάξης του 0,4-0,5%.

Η Εθνική στα 12,24 ευρώ, η Alpha Bank στα 5,88 ευρώ, η ΔΕΗ συνεχίζοντας προς τα 12,78 ευρώ, ενώ ακολουθούν MIG στα 2,91 ευρώ, Marfin Popular στα 1,76 ευρώ, Motor Oil στα 7,76 ευρώ, Τιτάν στα 12,50 ευρώ, Μυτιληναίος στα 3,86 ευρώ.

Για τη μετοχή του τελευταίου πέντε χρηματιστηριακές αποτιμούν περισσότερο θετικά την απόφαση του ομίλου να προχωρήσει στην προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της ρουμανικής θυγατρικής Sometra.

Οι συναλλαγές σαφώς περισσότερες απ’ ότι χθες την ίδια ώρα, με περίπου 6,5 εκατ. ευρώ σε Εθνική, ΟΤΕ και Alpha Bank, μετοχές που αποδίδουν μέχρι 2,5% υψηλότερα.

Ανοδικά συνεχίζει και η μετοχή της Ελλάκτωρ, αντιδρώντας από τα τελευταία χαμηλά και πάλι προς τα 4 ευρώ.

Η μετοχή της ΓΕΚ περνά και πάλι τα 3 ευρώ, ενώ λίγο ως πολύ αναμενόμενη θεωρείται η αντίδραση της Βιοχάλκο προς τα 3,74 ευρώ.

Υψηλότερες τιμές και για το ΤΤ στα 4,32 ευρώ, την ΕΧΑΕ στα 4,60 ευρώ, τη Μηχανική στα 1,21 ευρώ.

Χαμηλότερα πιέζονται ο Βωβός προς τα 5,36 ευρώ (-0,4%), τα Folli Follie προς τα 4,94 ευρώ (-1,2%).

Με βάση την τεχνική προσέγγιση της βραχυπρόθεσμης τάσης, θεωρείται ενθαρρυντική ένδειξη η υπέρβαση, ακόμη ενδοσυνεδριακά, των 1.713 μονάδων, δηλαδή της περιοχής που τις τελευταίες ημέρες λειτουργεί ως αντίσταση για τον Γενικό Δείκτη.

Είναι επίσης ενθαρρυντικό, πάντα για την βραχυπρόθεσμη τάση, πως η Εθνική κάνει μέχρι τώρα κορυφή στα 12,30 ευρώ, «μοχλεύεται» ο ΟΤΕ προς τα 11,62 ευρώ, επιβεβαιώνεται η βραχυπρόθεσμη ανοδική φορά της ΔΕΗ μέχρι τα υψηλά των 12,74 ευρώ πριν από λίγο, ενώ η Alpha Bank πιάνει και πάλι τα 5,90 ευρώ.

Εάν βοηθήσει η διεθνής συγκυρία, ενδεχόμενο κλείσιμο του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 1.713 μονάδες θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον για όσους παρακολουθούν-ακολουθούν την εκδήλωση της βραχυπρόθεσμης τάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v