Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Εθνική, ο... τελευταίος των Μοϊκανών

Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο νέας υποχώρησης προς τις 1.600 μονάδες, βρίσκεται η Σοφοκλέους. Απειλείται και η Εθνική, ο…  τελευταίος Μοϊκανός πλέον των τραπεζών, εν μέσω αντικρουόμενων εκτιμήσεων για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Εθνική υπόθεση οι αντοχές στις 1.600 μονάδες, σημειώναμε στις 24/1. Και καλώς ή κακώς δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερα σε αυτή την προσέγγιση, με την ομάδα του Metatrading (των Σπύρου Ε. Βασιλείου, Ηλία Ν. Μπούσιου) να αναφέρεται στο επόμενο ράλι και την τραπεζική… αποκαθήλωση.

Πριν από λίγο στην Φρανκφούρτη τα συμβόλαια του DAX παρέπεμπαν σε υποχώρηση του δείκτη κατά 0,8-0,9% στην αρχή της συνεδρίασης, ενώ στην Αθήνα θέμα ημερών θεωρείται από την πλειονότητα των παικτών η εκ νέου δοκιμασία των 1.600 μονάδων ως και η απόρροια αυτής της διαδικασίας.

Με τον Γενικό Δείκτη στις 1.663 μονάδες, την Εθνική στα 11,58 ευρώ και τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές σε αποτιμήσεις του 2002 και… βγάλε, το ποντάρισμα καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο. Εκτός εάν οι θέσεις στην υποκείμενη αγορά αντασφαλίζονται με συμβόλαια του FTSE 20 στο ΧΠΑ, με τον Γενικό Δείκτη στις 852,5 μονάδες και τη χαμηλότερη τιμή των 845,9 μονάδων να αποτελεί την τελευταία στήριξη σε βάθος 50 ημερών.

Ενδεχόμενη υποχώρηση του 20άρη χαμηλότερα αυτής της περιοχής, θα ενίσχυε τις θέσεις πώλησης σε συμβόλαια επί του συγκεκριμένου δείκτη, με ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για την βραχυπρόθεσμη τάση και των τραπεζικών μετοχών και τίτλων εταιρειών αυτής της κατηγορίας.

Βέβαια, μέχρι τώρα ο Dow Jones δεν «δίνει» την ξεκάθαρα πτωτική κίνηση που περιμένουν οι πωλητές προς την ευρύτερη περιοχή των 7.500 μονάδων, καθώς και στη συνεδρίαση της 23/1 έκλεισε με μικρές απώλειες στις 8.077 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v