Πολιτική: Κοκορομαχίες… εν μέσω κρίσης

Όπως ο αγροτικός κόσμος θεωρεί τον διαμελισμό της Ελλάδας θεμιτό όπλο για τη διεκδίκηση των αιτημάτων του, ο πολιτικός κόσμος θεωρεί την αντιπαράθεση μόνο μέσο δικαίωσης της ύπαρξής του.

Πολιτική: Κοκορομαχίες… εν μέσω κρίσης
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα!

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ο αγροτικός κόσμος της χώρας θεωρεί τον διαμελισμό της Ελλάδας θεμιτό όπλο για τη διεκδίκηση των αιτημάτων του, ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας θεωρεί την αντιπαράθεση, στείρα ή μη, μόνο μέσο δικαίωσης της ύπαρξής του.

Από τη μεταπολίτευση έως τις μέρες μας το ενδεχόμενο και μόνο σύμπλευσης των απόψεων του ενός εκ των δύο κομμάτων εξουσίας με εκείνες του ετέρου, ακόμη και για ζητήματα που το επιτάσσει η κοινή λογική, θεωρείται αδιανόητο.

Θεωρείται ότι καταλύει τα αίτια ύπαρξης του άλλου κομματικού σχηματισμού και πως θα οδηγήσει (αναπόφευκτα) στη διαρροή ψηφοφόρων προς την αντίθετη κατεύθυνση ή προς κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ως αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, ακόμη και όταν το σύνολο των διεθνών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ, της Ε.Ε., της Παγκόσμιας Τράπεζας και των ισχυρότερων κρατών του κόσμου τονίζουν την ανάγκη συντονισμού κινήσεων για την αντιμετώπιση της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, στην Ελλάδα, 15 μήνες μετά τις εκλογές και πριν κλείσει καν μήνας από τον τελευταίο ανασχηματισμό, η εκλογολογία καλά κρατεί.

Με την παρούσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η οποία μπορεί να εξέλθει από την τρέχουσα κρίση μόνο με τη λήψη και την αποτελεσματική προώθηση ριζικών μεταρρυθμίσεων και μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, η εθνική συναίνεση (ή τουλάχιστον μία μορφή συνεννόησης μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας) είναι απαραίτητη.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι χειρότερες ημέρες είναι μπροστά. Η τρέχουσα κρίση δεν έχει κορυφωθεί.

Τα επόμενα χρόνια είναι αβέβαια και ουδείς μπορεί να προσφέρει μία ακριβή ημερομηνία εξόδου από την παρούσα κατάσταση.

Επιπρόσθετα, είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν, μεταξύ των οικονομικών παραγόντων της χώρας, ότι η παραπάνω ημερομηνία θα καθυστερήσει και πως τα επίχειρα της κρίσης θα είναι περισσότερο επώδυνα σε περίπτωση που οι όποιες τυχόν κοινωνικές αντιδράσεις στα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής καλυφθούν από κομματικές σκοπιμότητες.

Η όλη υπόθεση, προφανώς, αφορά στην υπευθυνότητα που είναι σε θέση να επιδείξουν τα δύο κόμματα εξουσίας, με στόχο την αποφυγή πολύ δυσμενέστερων καταστάσεων και ριζικής οπισθοδρόμησης του τόπου.

Όμως, ως προς αυτό δυστυχώς δεν υπάρχουν εγγυήσεις…
 
[email protected]  

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v