Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Εθνική και ΟΤΕ ρυθμιστές της τάσης

Ο Dow Jones, η ΕΤΕ, καθώς και οι εξελίξεις στα διοικητικά του ΟΤΕ, είναι τα τρία κλειδιά για τη βραχυπρόθεσμη τάση στη Σοφοκλέους. Μένει ενεργό το σενάριο συντήρησης της "μόχλευσης" σε 20άρη και ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Τρία κλειδιά ρυθμίζουν την βραχυπρόθεσμη τάση. Το πρώτο αφορά στην πορεία του Dow Jones, που όπως αναφέρεται σε σχετικό θέμα του Γιώργου Φλώκα «έπιασε τις 9.000 μονάδες», το δεύτερο στην τάση που έχει διαμορφωθεί για την μετοχή της Εθνικής και το τρίτο στις προεξοφλούμενες από αύριο εξελίξεις στον ΟΤΕ.

Για τον μεν Dow Jones είναι ξεκάθαρη η εκτίμηση διορατικών παικτών πως όσο διατηρείται υψηλότερα της ευρύτερης περιοχής των 7.500 μονάδων, το σενάριο μιας μεγάλης διόρθωσης παραμένει στο… ψυγείο. Όταν μάλιστα ξεπερνά τις 8.955 μονάδες, σε κλείσιμο, παραμένει ενεργό το ενδεχόμενο μιας περαιτέρω αντίδρασης προς τις 9.500 μονάδες, ενός Obama Effect όπως το έχουν χαρακτηρίσει αιρετικοί αμερικανοί αναλυτές.

Οσον αφορά στο ΧΑ, η βραχυπρόθεσμη τάση εξαρτάται σε μέγιστο βαθμό από το τι κάνει η Εθνική που μέσα σε επτά ημέρες υπεραποδίδει κατά 18,2% και ξεκινά από τα 14,04 ευρώ, δηλαδή μόλις 0,04 του ευρώ χαμηλότερα από την ενδοσυνεδριακή κορυφή της Δευτέρας.

Για την Εθνική έχουμε δώσει τις τιμές-στόχους μας, σε προηγούμενες αναφορές μας, θεωρώντας εφικτή την προσέγγιση πλέον και των υψηλών τιμών (15,6 ευρώ) γύρω στα μέσα Νοεμβρίου.

Οσον αφορά στον ΟΤΕ, σε σχετικά θέματα του Ηλία Ντράλλου αποτυπώνεται εύγλωττα η σημασία που αποδίδουν παράγοντες του κλάδου στις δρομολογημένες διοικητικές εξελίξεις. Το αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση που θα προκύψει με ακόμα δυο μέλη ορισμένα από τους γερμανούς, θα αποτελέσει κατά την εκτίμησή μας το κλειδί για την βραχυμεσοπρόθεσμη πορεία της μετοχής, του Οργανισμού.

Τεχνικά εξακολουθούμε να ποντάρουμε στον… ανταγωνισμό Εθνικής-ΟΠΑΠ για την πρωτοκαθεδρία στις κεφαλαιοποιήσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για την συνέχεια.

Βραχυπρόθεσμα μετοχές εταιρειών όπως Νηρέας, Ελλαστρον, Κλουκίνας-Λάππας, Frigoglass, Σιδενόρ, Forthnet, Σωληνουργεία Κορίνθου, Jumbo, ΟΛΘ, ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ και ορισμένες ακόμα, μπορούν να κρατήσουν την ανοδική φορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v