Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόχλευση στις τράπεζες με ηγέτη την ΕΤΕ

Διατηρείται η "μόχλευση" στις τράπεζες που με αιχμή Εθνική - Alpha οδηγούν την αγορά προς τις 1.780. Με αυξημένες συναλλαγές η αντίδραση του Πήγασου, κερδίζουν έδαφος Βωβός, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ, Μυτιληναίος.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Μπορεί τις 1.850 μονάδες το Χ.Α.; Από τα πρώτα 45 - 50 λεπτά της συνεδρίασης η καταρχήν απάντηση δείχνει να είναι καταφατική.

Μετά μάλιστα τη δοκιμασία του Γ.Δ. στην περιοχή των 1.750 - 1.755 μονάδων και την αντίδραση που ακολούθησαν η Εθνική και εν συνεχεία η Eurobank, η Πειραιώς και η Alpha Bank.

Ήδη οι συναλλαγές είναι συγκριτικά περισσότερες για ακόμη μία συνεδρίαση σε τραπεζικές μετοχές που "μοχλεύονται" ανοδικά.

Σημειωτέον πως στην Εθνική αυτό επιχειρείται μετά την… άρνηση της καταγραφής νέων χαμηλότερων τιμών, στη δε περίπτωση της Alpha Bank μετά το άγριο μάζεμα κοντά στα ιστορικά χαμηλά του ομίλου.

Είναι επίσης ενδεικτικό πως σε Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα συναλλαγές περίπου 5,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατάτι λιγότερα από το μισό.

Άλλα περίπου 3 εκατ. ευρώ έχουν γίνει στη μετοχή της Alapis, που συνεχίζει καθοδικά προς το 0,6 ευρώ.

Δεδομένου ότι σε αυτή τη φάση της αγοράς επιχειρείται (και μέχρι στιγμής αποδίδει) η μόχλευση σε τραπεζικά χαρτιά, κρατούνται στα μετόπισθεν οι εφεδρείες του 20άρη, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ.

Η συνεδρίαση παρουσιάζει, κατά την εκτίμησή μας, ενδιαφέρον για αρκετούς επιμέρους λόγους.

Στον Πήγασο, που αντιδρά κατά 8,7% στα 2,5 ευρώ, κάποιοι παίκτες εκτιμούν πως οι μεταβιβάσεις πακέτων θα έχου συνέχεια και σπεύδουν να λάβουν θέσεις.

Στην ΕΥΔΑΠ, και επιμένουμε στην περίπτωσή της, επιχειρείται τεχνικά αναστροφή της τάσης, κάτι που θα μπορούσε να φέρει τη μετοχή προς τα 5,2 - 5,4 ευρώ.

Η μετοχή της Αγροτικής Ασφαλιστικής υποχωρεί ατάκτως, μετά την επισημοποίηση του παγώματος των εξελίξεων με στρατηγικό εταίρο, κάτι που κατά την εκτίμησή μας μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις.

Ποιος θα μπορούσε να είναι ο άμεσα ωφελούμενος από την άτακτη υποχώρηση της τιμής της Αγροτικής Ασφαλιστικής, δηλαδή της αποτίμησής της.

Υψηλότερα αντιδρούν η ΜΡΒ στο 1,89 ευρώ, ο Μυτιληναίος στα 4,02 ευρώ, ο Βωβός στα 9 ευρώ, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ στα 4,10 ευρώ, η Lavipharm στο 0,76 ευρώ, ο ΟΛΠ στα 9,78 ευρώ και οι Μινωικές στα 4,88 ευρώ.

Η μετοχή του Βωβού προφανώς και ευνοείται μετά την έγκριση της στρατηγικής μελέτης στον Βοτανικό (με την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης της 23ης/12/08), η ΕΛΛΑΚΤΩΡ από την κρατούσα εκτίμηση για τη χαμηλή αποτίμησή της, ο ΟΛΠ καθώς ο οργανισμός έχει υπογράψει τη στρατηγική συνεργασία με την Cosco, που αναμένεται να εγκριθεί άμεσα από το ελεγκτικό συνέδριο, αλλά και ο Μυτιληναίος καθώς την επόμενη εβδομάδα παρουσιάζεται εκ νέου σε ξένους θεσμικούς στη Γαλλία, στο πλαίσιο εκδήλωσης για μεσαίας κεφαλαιοποίησης επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v