Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σε επιλεγμένες μετοχές το ενδιαφέρον

Υποτονικό το κλίμα στο ΧΑ, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές. Αγώνας μεταξύ Alpha Bank-Eurobank για την τρίτη θέση στο… βάθρο της κεφαλαιοποίησης. Κρατά τα 28,5 ευρώ η Εθνική σε αναμονή για το εξάμηνο.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Η μικρή ενίσχυση των συναλλαγών σε συγκεκριμένες μετοχές είναι ένα από τα λίγα στοιχεία που διαφοροποιούν τη σημερινή από τις συνεδριάσεις των προηγούμενων ημερών.

Στα ενθαρρυντικά κρατάμε την αντίδραση του Γενικού Δείκτη -και αρκετών μετοχών- σε επίπεδο υψηλότερο των 3.250 μονάδων, κατά συνέπεια σε σχετική απόσταση ασφαλείας από το εύρος των 3.200 - 3.200 μονάδων.

Με περίπου 12 εκατ. ευρώ ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 3.265 - 3.270 μονάδες με αιχμή τον ΟΤΕ και 3 - 4 μετοχές του 20άρη.

Η μετοχή του Οργανισμού «γυροφέρνει» τα 14 ευρώ, έχοντας πάντως ξεκολλήσει από τα χαμηλά των 12,9 ευρώ με την αποτίμησή του να διαμορφώνεται στα 6,8 δισ. ευρώ (!).

Ο ΟΤΕ βρίσκεται στην πέμπτη θέση από πλευράς κεφαλαιοποίησης, χαμηλότερα των Εθνικής, ΟΠΑΠ, Alpha Bank και Eurobank.

Μεταξύ των δύο τραπεζικών μετοχών δίνεται σκληρή… μάχη για την τρίτη θέση, με την Alpha Bank να έχει προβάδισμα μέχρι χθες. Σήμερα η μετοχή της Eurobank ενισχύεται κατά 1,01% και φτάνει τα 13,98 ευρώ, ενώ της Alpha Bank διορθώνει κατά 2,62% στα 17,86 ευρώ.

Μικρή ανάσα για την Εθνική στα 28,52 ευρώ (0,76%), με τους πτωτικούς παίκτες να διατηρούν πάντα το… πάνω χέρι έναντι των αγοραστών. Για να δούμε τι θα κάνει ο όμιλος αύριο, που όπως αποσαφηνίζεται σε σχετικό θέμα του euro2day θα κινηθεί αυτόνομα στην αιγυπτιακή αγορά...

Σε χαμηλές τιμές η μετοχή της ΔΕΗ, αν και βγαίνουν εντολές αγοράς προς τα 17,9 ευρώ, όπως στη μετοχή της Motor Oil μέχρι τα 13,06 ευρώ (σε αναμονή του εξαμήνου του ομίλου).

Πίεση στη μετοχή της Intralot μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά της Χιλής, με την τιμή να ανακάμπτει σταδιακά προς τα 9,56 ευρώ μετά την αρχική υποχώρηση μέχρι τα 9,28 ευρώ.

Συνεχίζεται η αντίδραση για τη μετοχή του Μαΐλλη μέχρι το 0,79 ευρώ, με αρωγό το πολύ καλό εξάμηνο πιάνει τα 3,12 ευρώ η κοινή της Μηχανικής, με συναλλαγές μάλιστα 320 και πλέον χιλιάδων μετοχών, ενώ προσπάθεια να ξεκολλήσει από τα χαμηλά γίνεται στην Betanet (0,38 ευρώ), στο 0,52 ευρώ η Βιοσώλ και στα 4,7 ευρώ η μετοχή της ΣΙΔΜΑ.

Το υποτονικό κλίμα, όπως ανάλογα παρατηρείται στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δεν φαίνεται να… διαταράσσεται από κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Κάτι που -κατά την εκτίμησή μας- διευκολύνει τη συντήρηση της αγοράς υψηλότερα των 3.220 - 3.200 μονάδων και την αποφυγή -τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα- σημαντικής υποχώρησης χαμηλότερα των 3.200 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v