Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Ισχυρά μεγέθη στο τρίμηνο, λένε οι αναλυτές

Η ισχυρή ανάπτυξη του Στοιχήματος και του Kino έδωσαν ώθηση στα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ στο β' τρίμηνο/α' εξάμηνο, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν "ισχυρά". Πιο αναλυτικά:

ΟΠΑΠ: Ισχυρά μεγέθη στο τρίμηνο, λένε οι αναλυτές
Η ισχυρή ανάπτυξη του Στοιχήματος και του Kino έδωσαν ώθηση στα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ στο β' τρίμηνο/α' εξάμηνο, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν "ισχυρά".  Πιο αναλυτικά:

Για ισχυρά αποτελέσματα εξαμήνου, λόγω της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του Kino και του Στοιχήματος κάνει λόγο η Goldman Sachs (26/8), η οποία επαναλαμβάνει την σύσταση “buy” για την μετοχή του ΟΠΑΠ, σημειώνοντας ότι διατηρεί την μετοχή στην “Conviction List” της.

Ο διεθνής οίκος θεωρεί ότι τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τονίζουν την ανθεκτική ροή του κύκλου εργασιών του Οργανισμού, αλλά και τον στόχο του για βελτιώσεις μέσω του ελέγχου των δαπανών.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η αποτίμηση του ΟΠΑΠ παραμένει «μη απαιτητική», με εκτιμώμενη μερισματική απόδοση για το 2009 στο 9,4% (έναντι 6% που είναι ο μέσος όρος του κλάδου) και ΡΕ 10,4 (έναντι 11 για τον κλάδο).

Η Merrill Lynch από την πλευρά της αναφέρει πως τα ενδιάμεσα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΟΠΑΠ ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις της, με τα δυο βασικά του παιχνίδια, το Στοίχημα και το Kino, να «οδηγούν» την αύξηση 19% του κύκλου εργασιών.

Ο διεθνής οίκος πάντως διατηρεί την αξιολόγηση “underperform” και την τιμή-στόχο των 20 ευρώ ανά μετοχή για τον ΟΠΑΠ, σημειώνοντας πως η εταιρεία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές αβεβαιότητες σχετικά με τις αποδόσεις των κερδών του Στοιχήματος στους παίκτες, αλλά και τους κινδύνους όσον αφορά το ρυθμιστικό πλαίσιο για την αγορά τυχερών παιχνιδιών σε ορίζοντα 3ετίας-5ετίας.

Όπως επισημαίνει, οι μετοχές του Οργανισμού διαπραγματεύονται με ΡΕ 10,8 για το 2009, στα ίδια περίπου επίπεδα με τον μέσο όρο του κλάδου.

H Credit Suisse διατηρεί για τον ΟΠΑΠ την τιμή-στόχο των 33 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση “outperform”, με βάση την ενίσχυση του προϊόντος του Οργανισμού, την ισχυρή οικονομική θέση του, αλλά και την ελκυστική της αποτίμηση.

Σημειώνει πως τα αποτελέσματα β’ τριμήνου υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της, ωθούμενα από τις ισχυρές επιδόσεις του Στοιχήματος και του Kino.

Σύμφωνα με την Credit Suisse, η μετοχή του ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται 10,8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2008, ενώ συνεχίζει να προσφέρει την υψηλότερη μερισματική απόδοση στον κλάδο.

Τα καθαρά κέρδη ύψους 386 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες τις Deutsche Bank, αναφέρει ο διεθνής οίκος, ο οποίος διατηρεί την τιμή-στόχο των 30,7 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση “buy” για τον Οργανισμό.

Η Deutsche Bank κάνει επίσης αναφορά στην ανακοίνωση του ΟΠΑΠ περί «ενισχυμένων λειτουργιών» στο Στοίχημα, σημειώνοντας πως αυτό θα συνεχίσει να δίνει ώθηση στις συναλλαγές. 

Ισχυρά χαρακτηρίζει η HSBC τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο/α’ εξάμηνο ο ΟΠΑΠ, λόγω της ισχυρής ανάπτυξης του Στοιχήματος και του Kino, καθώς και των χαμηλότερων αποδόσεων προς τους παίκτες.

Όπως επισημαίνει, μετά τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, τόσο οι δικές της εκτιμήσεις (+19% στα 722 εκατ. ευρώ) όσο και το consensus για τα καθαρά κέρδη του συνόλου της τρέχουσας χρήσης «φαίνονται συντηρητικές».

Η HSBC διατηρεί την τιμή-στόχο των 33 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση “overweight” για τον ΟΠΑΠ, σημειώνοντας πως η μετοχή του Οργανισμού διαπραγματεύεται 10,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2008, με αναμενόμενη μερισματική απόδοση 9,2%.

Η Citi επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου υπερέβησαν τις προσδοκίες κατά 3-4% τόσο στα EBITDA όσο και σε επίπεδο καθαρών κερδών. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τα αποτελέσματα ήταν τόσο καλά, που ο ΟΠΑΠ επέλεξε να κρατήσει ως προβλέψεις 5,5 εκατ. ευρώ για παλιές ή εκκρεμείς νομικές υποθέσεις.

Η Proton
επισημαίνει την καλή διαχείριση ρίσκου στο Πάμε Στοίχηυμα, την εξαιρετική απόδοση του Κίνο και τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών ενώ αποδίδει την καλή εικόνα των αποτελεσμάτων στην απόδοση των Πάμε Στοίχημα και Κίνο.

Η Marfin σημειώνει ότι τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις, με τα καλύτερα του αναμενόμενου επίπεδα αποπληρωμής κερδών, να αντισταθμίζουν το χαμηλότερο των εκτιμήσεων κύκλο εργασιών. Τα αποτελέσματα εξαμήνου, τονίζει, αφήνουν περιθώριο για ήπια θετική αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για το σύνολο της χρήσης.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v