Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δοκιμασία στον διπλό πυθμένα για το Χ.Α.

Το διπλό χαμηλό της προηγούμενης εβδομάδας, κάτω από τις 3.400 μονάδες, «δοκιμάζει» η αγορά. Ζητούμενη η επιβεβαίωση (ή όχι) μίας κατά κανόνα ισχυρής, σημαντικής περιοχής στήριξης. Μαζικές πωλήσεις για την ΕΧΑΕ.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Χαμηλότερα των 3.400 μονάδων και πάλι δοκιμάζεται η αγορά. Σε μία συνεδρίαση όπου πωλητές εμφανίζονται περισσότερο δύο - τρεις Έλληνες διαχειριστές και οι γνωστοί-άγνωστοί μας ξένοι. Την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν δύο φορές χαμηλές τιμές ενδοσυνεδριακά για τον Γ.Δ., τη μεν πρώτη 3.390,4 (24/6) και τη δεύτερη την Παρασκευή στις 3.387,28 μονάδες.

Αν και εκ πρώτης όψεως ο σχετικός σχηματισμός θα επέτρεπε μια αισιόδοξη προσέγγιση, όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη τάση η επιμονή των πωλητών σε Εθνική, ΔΕΗ, Πειραιώς, Τ.Τ. καθιστά προβληματική τη συνέχεια.

Ωστόσο, τηρουμένων των αναλογιών, οι θετικές ενδείξεις είναι για την ώρα ελαφρώς περισσότερες απ’ ό,τι την Παρασκευή. Τόσο όσον αφορά στην αντίδραση της Alpha Bank (18,80 ευρώ), τους ΟΠΑΠ - ΟΤΕ, τα 17,30 ευρώ για την 3Ε και τα ΕΛΠΕ σταθερά στα χαμηλά των 8,80 ευρώ.

Τα πρώτα 45΄ - 50΄ της συνεδρίασης είναι, μάλλον, μουδιασμένα με χαμηλές σχετικά συναλλαγές σε Εθνική, Alpha Bank, MIG, Κύπρου, Alapis, Μυτιληναίο.

Αντίθετα, πωλητής ξένος και σύμφωνα με πληροφορίες και ένας Έλληνας βγήκαν από πολύ νωρίς στα ΕΧΑΕ. Είναι ενδεικτικό πως από πλευράς συναλλαγών, με αξία 3,6 εκατ. ευρώ η μετοχή της ΕΧΑΕ ήταν πρώτη στη σχετική κατάταξη, με την τιμή να υποχωρεί μέχρι και 6,2% χαμηλότερα, στα 8,16 ευρώ.

Χωρίς σημαντικές συναλλαγές από τη μεσαία - χαμηλότερη αποτίμηση, διασώζονται οι ΧΑΛΚΟΡ στο 1,83 ευρώ, Alpha Γκρίσιν στα 2,45 ευρώ, Eurodrip στο 1,07 ευρώ, Γρηγόρης στο 1,13 ευρώ, ΚΡΕΚΑ στο 1,66 ευρώ, ΚΡΙ ΚΡΙ στα 2,11 ευρώ.

Σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης τέθηκε από το πρωί η μετοχή της ΝΕΛ, μετά το τελευταίο ατύχημα του πλοίου ΘΕΟΦΙΛΟΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v