Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ-ΔΕΗ δίνουν ώθηση στη Σοφοκλέους

Με αιχμή την υπεραπόδοση ΟΠΑΠ, ΔΕΗ αλλά και των Marfin Popular Bank και Μυτιληναίου το χρηματιστήριο αντιδρά προς τα επίπεδα των 3.900 μονάδων. Στο περίπου 6 προς 1 η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Με ενέργεια και τυχερά παιχνίδια συντηρείται η βραχυπρόθεσμη ανοδική φορά βασικών δεικτών και μετοχών.

Από τη στιγμή μάλιστα που στη Φρανκφούρτη ο DAX άρχισε να κερδίζει σταδιακά πόντους, ισχυροποιήθηκε η φορά για τον Γενικό Δείκτη, ωθώντας τον προς την περιοχή των 3.850 μονάδων. Με υπεραπόδοση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ μέχρι και 6% στα 21,20 ευρώ, με τη ΔΕΗ να κερδίζει 5% προς τα 26,14 ευρώ και τη Marfin Popular Bank στα 5,26 ευρώ (3,2%).

Οι διαθέσεις των αγοραστών εμφανείς από την αρχή της συνεδρίασης σε μετοχές-κλειδιά της μεγάλης κεφαλαιοποίησης (Μυτιληναίος, Marfin Popular Bank, Intralot, Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ, Σιδενόρ), καθιστώντας σχετικά νωρίς θετική την ατμόσφαιρα.

Η τάση αποτυπώθηκε στο ταμπλό με την αναλογία ανοδικών προς καθοδικές να διαμορφώνεται στο 6 προς 1 και με αρκετές μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να ενισχύονται με αυξημένες συναλλαγές.

Με βάση τον τζίρο που έχει πραγματοποιηθεί στα πρώτα 35 - 40 λεπτά της συνεδρίασης, ενδιαφέρον παρουσιάζει η Alapis στα 2,10 ευρώ, ακριβώς όσο και η Intracom, η Sprider στα 3,04 ευρώ, η Μηχανική στα 4,58 ευρώ, η Χ.Κ. Τεγόπουλος στο 1,92 ευρώ, η Βαλκάν στα 2,68 ευρώ και η Αεροπορία Αιγαίου στα 4,90 ευρώ.

Από πλευράς απόδοσης η Ναυτεμπορική με 9% διαμορφωνόταν στο 1,56 ευρώ, η Nexans (Alcatel) στα 4,62 ευρώ, η Moda Bagno στο 0,98 ευρώ, ο Κανάκης στα 2,66 ευρώ, η Άλφα Γκρίσιν στα 2,08 ευρώ, η Sato στο 1,30 ευρώ, ο Σφακιανάκης στα 6,80 ευρώ, ενώ ακολουθούσαν ακόμη αρκετές μετοχές από αυτή την κατηγορία.

Σταδιακά ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν υψηλότερα των 3.860 μονάδων (1,4%), με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές σε μετοχές των ΟΤΕ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, αλλά και σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Κύπρου και δευτερευόντως σε Εθνική και Alpha Bank.

Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα, καθώς δεν αποκλείεται νέα προσπάθεια για… έκταση του Γενικού Δείκτη μέχρι την πρώτη περιοχή βραχυπρόθεσμης αντίστασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v