Υποτονικό το κλίμα στα ευρωπαϊκά, πιο αδιάφορο από κάθε άλλη συνεδρίαση του Απριλίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σε αξιολόγηση των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών οι επενδυτές σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, σε αναμονή στην Αθήνα. Από οριακά χαμηλότερες τιμές τα futures του S&P500 νωρίτερα.
Στις 15.725 (-0,40%) ο DAX, στις 7.899 (-0,05%) ο FTSE100, από τις 1.107,43 οι πρώτες εντολές για τον Γενικό Δείκτη.
Κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης η θεαματική μείωση επενδυτικού ενδιαφέροντος, συναλλαγών, με ενδεικτικό το γεγονός πως για τη ΔΕΗ χρειάστηκε να περάσουν 10' για να πραγματοποιηθούν συναλλαγές μόλις 20 τεμαχίων (10:40).
Ανάλογη εικόνα για αρκετές μετοχές του FTSE25 -τραπεζικά χαρτιά, blue chips-, με χρηματιστές να παραπέμπουν στη μειούμενη αξία «καθαρών τζίρων» τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις (στο 2ήμερο 19-20/4).
Σύμφωνα με τους ίδιους, αυτό πρακτικά σημαίνει πως το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που εισέρρευσε στην αγορά μέχρι και τη συνεδρίαση της Μεγάλης Πέμπτης -σε ανοδική κίνηση της αγοράς- παραμένει εντός παιδιάς. Ενα μικρό μέρος ρευστοποιήθηκε από τα τοπικά υψηλά της Τρίτης, συνεχίστηκε Τετάρτη, Πέμπτη, στο πλαίσιο της μερικής κατοχύρωσης κερδών.
Στο 5,33% η θετική μεταβολή για τον ΓΔ σε διάστημα μηνός, στο 4,93% για τον FTSE25 και στο 4,89% για τον ΔΤΡ.
Εύλογη η κίνηση ορισμένων να «κλειδώσουν» μέρος υπεραξιών -μετά τον πτωτικό Μάρτιο- και τη συνέχιση της ανόδου (Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου) από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Απριλίου.
Σε μόλις 4 μονάδες η διακύμανση για τον ΓΔ, ενδεικτική της απουσίας ενδιαφέροντος για ενδοσυνεδριακές εντολές, σε ανάλογα στενά εύρη η διαμόρφωση για FTSE25 και ΔΤΡ.
Νηνεμία και στην αγορά Παραγώγων, παρά το γεγονός της λήξης της απλής σειράς μηνός Απριλίου.
Ενδεικτικά, μόλις 42 ΣΜΕ στην τρέχουσα σειρά (Απριλίου), μόλις 35 στην επόμενη (Μαΐου).
Στις 40/36 η σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο, στα λίγα άξια αναφοράς της πρώτης ώρας το αρνητικό «γύρισμα» των mezzanines.