Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο

Κινήσεις μερικής κατοχύρωσης κερδών μετά από 11 σερί συνεδριάσεις με θετικό πρόσημο. Ζητούμενο η επιβεβαίωση των στηρίξεων για κλάδους αιχμής και μετοχές-σηματωρούς.

Ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά, με την προσοχή και στην αρνητική εικόνα της προθεσμιακής αγοράς στη Wall Street. Αφορμής δοθείσης μικρής έκτασης ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συνέπεια τη διόρθωση για τον Γενικό Δείκτη προς τις 1.115 μονάδες.

Από 0,36% χαμηλότερα στις 4.165 τα futures του S&P500, διορθώνοντας 0,27% στις 15.838 ο DAX.
Με τους πωλητές να έχουν μικρό πλεονέκτημα στα ξένα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η στάση μερίδας traders είναι λίγο ως πολύ αναμενόμενη, φυσιολογική, σύμφωνα με χρηματιστές, μετά το σερί 11Χ11 συνδυαστικά με την επικείμενη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Στα 6,5 εκατ. η αξία συναλλαγών στη διάρκεια της περιορισμένης διόρθωσης, με την ενεργοποίηση αγοραστών από λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών να παραπέμπει σε έμπρακτο ενδιαφέρον κυρίως για τραπεζικά χαρτιά, που είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος (κυρίως) βραχυπρόθεσμων επενδυτών.

Το ενδεχόμενο μερικής κατοχύρωσης κερδών μετά από 11 σερί συνεδριάσεις με θετικό πρόσημο ήταν εκ προοιμίου πάνω στο τραπέζι, με ζητούμενη την επιβεβαίωση των στηρίξεων για κλάδους αιχμής και μετοχές-σηματωρούς.

Προσώρας, για τον FTSE25 χαμηλό καταγράφεται στην περιοχή των 2.700 μονάδων, για τον Δείκτη Τραπεζών στις 840 μονάδες -πρακτικά σε απόσταση σχετικής ασφάλειας από τις κοντινές στηρίξεις (εβδομαδιαίες).

Σε Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank η επικέντρωση όσων ενεργούν στον τραπεζικό κλάδο, σε ΟΤΕ, Motor Oil, Mytilineos, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η κύρια στόχευση σε blue chips.

Μικρό πλεονέκτημα πωλητών στα πρώτα 45' της συνεδρίασης, με απορρόφηση της προσφοράς σε εύλογες τιμές.

Πλεονέκτημα που αποτυπώνεται ευρύτερα στο χρηματιστηριακό ταμπλό, με 52 μετοχές σε διόρθωση έναντι 32 σε άνοδο.

Αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της MIG, με την Πειραιώς να αυξάνει περαιτέρω το ποσοστό της σε 63,44% του μετοχικού κεφαλαίου. Στο 0,217 η μετοχή, με συναλλαγές 4,73 εκατ. τμχ. στις 11:15.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v