Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φλερτ με τα υψηλά 9ετίας στο Χρηματιστήριο

Με τις τράπεζες στη θέση του οδηγού και αυξημένο τζίρο η κίνηση του Γενικού Δείκτη προς τις 1.120 μονάδες. Ισχυρότερη η τάση για την Πειραιώς. Οι μετοχές που ξεχωρίζουν από τα mid caps.

Φλερτ με τα υψηλά 9ετίας στο Χρηματιστήριο

Διευρύνεται η άνοδος στα ευρωπαϊκά, καθώς ισχυροποιείται η τάση για τα futures του S&P500.

Πολλαπλάσιο το αποτέλεσμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να φθάνουν έως τις 1.122,88, μόλις 18 μονάδες από το "υψηλό 9ετίας".

Αυξημένες συναλλαγές από τα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης σε συνέχεια αυξημένων τζίρων των προηγούμενων τριών και σε σερί εβδομάδων με θετικό πρόσημο. Απόρροια σταθερής εισροής ξένων κεφαλαίων σε εισηγμένες/μετοχές-σηματωρούς συνδυαστικά με τοποθετήσεις προεξόφλησης σε τραπεζικά χαρτιά.

Με 0,66% στις 15.892 μονάδες ο DAX, με 0,12% στις 7.888 ο FTSE100, με τα futures του S&P500 από 0,44% στις 4.197 μονάδες με την προσοχή κυρίως στα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων στην Wall Street.

Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, στα καθ' ημάς η 2ήμερη αργία των Εορτών φαίνεται να συσσώρευσε αγοραστική δυναμική τόσο από την πλευρά βραχυπρόθεσμων όσο πιο μεσομακροπρόθεσμων επενδυτών.

Σε Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, OTE και Εθνική η πρώτη 5άδα με αυξημένες συναλλαγές, με ΟΠΑΠ, Motor Oil, Jumbo, Mytilineos, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να ακολουθούν και ΔΕΗ, Intrakat, Cenergy Holdings, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Aegean ψηλά στην σχετική κατάταξη.

Υπερτερούν οι αγοραστές και στα 4 τραπεζικά χαρτιά, ισχυρότερη τάση και περισσότερες συναλλαγές στη μετοχή της Πειραιώς. Η προοπτική ένταξης στον δείκτη MSCI Greece λειτουργεί σαν δέλεαρ και το 10ήμερο διάστημα πλήρωσης (ή όχι ) των κριτηρίων ξεκινά από την σημερινή συνεδρίαση. Στα 2,348 ευρώ με άνοδο 63,28% από την αρχή του έτους.

Στις 833 με 3,28% ο ΔΤΡ και συνολικά 30,13% από την αρχή του έτους, 6 φορές μεγαλύτερη άνοδος από τον Euro StoxxBanks.

Πάνω από τις 2.700 εκ νέου ο ftse25, με "καύσιμο" την υπεραπόδοση μετοχών λ.χ. Coca Cola HBC, Viohalco, ΟΠΑΠ, AEGEAN, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κ.α. με αποτέλεσμα την ισχυροποίηση της long φοράς.

Ενδεικτικό το διάγραμμα-σε "μέτρηση" του Ηλία Ζαχαράκη- με εμφανή τα τεχνικά σημεία (αντιστάσεις-στηρίξεις).

Περισσότερο τραπεζοβαρής η σημερινή αντίδραση με διακριτή την διαχείριση σε μετοχές του FTSE25.

Cenergy Holdings, Ideal Holdings, Intracom, Profile, EpsiloNet ξεχωρίζουν από τα mid caps, με την πρώτη στο συνολικότερο trend του ομίλου Viohalco.

Στα 80 εκατ. η αξία συναλλαγών νωρίτερα (στις 15.10') με τα 8,60 εκατ. μέσω προσυμφωνημένων εντολών σε ΟΠΑΠ, Alpha Bank, OTE, Eurobank, Motor Oil, Jumbo, Πειραιώς και PhoenixVegaMezz.

Με 58 μετοχές στο συν έναντι 52 στο μείον, καθώς λίγο μετά τις 14.45'-14.50' ενεργοποιήθηκαν εντολές πώλησης σε μετοχές του δείκτη, το πιθανότερο στο πλαίσιο μερικής κατοχύρωσης θέσεων.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v